Usta oyuncunun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyleyen Prof. Dr. Ferah Ece, "Dün gece yarısından sonra ambulansla kalp durmasıyla hastanemize başvuran sanatçımız maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Kalp durmasıyla geldiği için büyük ihtimalle kardiyak bir problem olmuştur. Belli bir yaştan sonra kalp kasları da çok kuvvetli olmadığı için kardiyak bir sebep daha doğrusu hem solunum hem kardiyak sebep diye düşünebiliriz. Akciğerlerin hasarlı olması kardiyak olarak da yük bindiriyor kalbe. Bu nedenle yaşlılığın verdiği etkiyle de organlar genç olduğu gibi kuvvetli değil" dedi.

KALP DURMASI NEDENİYLE 

Yeşilçam'ın dev oyuncusu Cüneyt Arkın'ın hayatını kaybettiği Liv Hospital'dan yapılan yazılı açıklama da  şöyle denildi:

Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital’da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. 

Bugün sabah saatlerinde kalbinin durması sonucu İstanbul'da kadırıldığı hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın cenaze töreni programı belli oldu. Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın için Perşembe günü saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek. Ardından usta oyuncu Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Bahar Öztan yoğun bakıma alınarak entübe edildi Bahar Öztan yoğun bakıma alınarak entübe edildi

Fotoğraf: Olcay Ünal Sert

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 85 yaşında hayatını kaybetti. Arkın'ın cenaze programı belli oldu.

Editör: TE Bilisim