Nevra Serezli, İzzet Günay, Tamer Karadağlı, Gülben, Yılmaz Morgül, Hande Yener, Gülben Ergen gibi ünlü isimlerinde katıldıkları ödül töreninde, engelli bireyler yararına düzenlenen müzayede de ise vakfa hayırseverler tarafından bağışlanan, 19 Mayıs 1919 Pazartesi tarihli “İstiklal Savaşı” adlı dört yapraklı ve sekiz sayfalı gazete ile Amerika’da yaşayan Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı tarafından bağışlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gravür tekniğiyle yapılmış resminin bulunduğu 24 Mart 1923 yılında ünlü Time Dergisi’nin orijinal kapağı altın varaklı çerçevesiyle ve el yapımı pırlanta kolye toplamda 60 bin TL’ye satıldı.

Atilla Kaplakarslan gecede konuşma yaparken.

Hande Yener

Vizyon Production ile Bonart Ajans tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam Vakfı’nın her yıl düzenlediği “11. Yılın En İyileri Ödül Töreni” pandemi kuralları içinde önceki gün vakıf başkanı Atilla Kaplakraslan’nın ev sahipliğinde yapıldı. Tayyar Işıksaçan ve Ayça Kuru’un sunuculuğunda, ünlü sanatçı Hilal Özdemir’in “Kırmızı Halı” röportajları ile Pullman İstanbul Hotel & Convention Center Balo Salonu’ndaki törende “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülleri”, 2020 yılının en başarılı sosyal sorumluluk projeleri ve müzik, sinema, tiyatro, spor, iş dünyasından ödüller sahiplerine verildi. Törende aynı zamanda Altıer Fashion & Beauty Academy iş birliğiyle Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu’nda yaşayan yüz kız çocuğuna törene katılanlar adına toplam 1 milyon lira değerinde üç aylık mesleki Kozmetik Eğitimi tam burslu olarak verildi. 

Usta isimlere “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülleri” ve Özel Ödüller…

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülleri” bu yıl İzzet Günay, Nevra Serezli, Tamer Karadağlı, Volkan Severcan, Elif Yıldız Kıratlı ve Sedar Ortaç’a verildi. Vakıf Özel ödülleri ise “Son On Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” Oktay Kaynarca’ya, Hayırsever iş kadını Suna Özremir’e, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği “Benimle Gülümse” Projesi nedeniyle dernek başkanı Meltem Kaya’ya, NTV Radyo’da yayınlanan “Engelsiz” adlı programıyla Ayhan Aktaş’a, Türkiye çapında ses getiren“Neşeli Çocuklar” adlı projesi ile Neşe Sapmaz’a ve New York Kısa Film Festivalinde “En İyi Film” kategorisinde ülkemizi temsil edecek olan “Tahir Bey” filmini yazan yöneten Bora Severcan’a ve filmin müziğini yapan 14 yaşındaki Zeyno Karadağlı’ya verildi.

Murat Serezli & Nevra Serezli 

Savaşçı dizisi ödül törenine damga vurdu…

Geçtiğimiz yıl büyük beğeni ile izlenen “Savaşçı” dizisi törene aldığı ödüllerle damgasını vurdu. En İyi Dizi Film, En İyi Dizi Senaryosu, En İyi Dizi Erkek Oyuncuları, dallarında toplam dört ödül alan “Savaşçı” dizisi törende gövde gösterisi yaptı. Dizinin oyuncuları olan Metin Serezli ve Sarp Levendoğlu sahnede dizi ile ilgili tüm ödülleri aldılar.

Çocukları ile aynı sahnede ödül aldılar…

Törende dikkat çeken bir başka konu ise Nevra Serezli ve Tamer Karadağlı’nın çocukları ile aynı sahnede ödül almaları idi. “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü”nü alan Nevra Serezli oğlu Murat Serezli’nin rol aldığı Savaşçı dizisiyle En İyi Dizi Erkek Oyuncu ödülü alması nedeniyle büyük bir gurur yaşadı. Nevra Serezli “Çok mutlu oldum. Mesleki bir ödül almama ve oğlu ile aynı ödül töreninde sahneye çıkmak büyük gurur. Rahmetli eşim Metin Serezli’ye de eminim aynı gurur malum olmuştur” dedi.  “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü”nü alan Tamer Karadağlı’da piyano sanatçısı kızı ile aynı sahnede ödül alma gururunu yaşayan bir başka isim oldu.  New York Kısa Film Festivalinde “En İyi Film” kategorisinde ülkemizi temsil edecek olan “Tahir Bey” filminin müziklerini yapan 14 yaşındaki Zeyno Karadağlı’ya verildi. Törene katılamayan kızının ödülünü de alan Tamer Karadağlı “Bu çok başka bir şey, şu an büyük bir mutluluk yaşıyorum” dedi. Volkan Severcan’da kardeşi Bora Severcan ile birlikte ödül alan ve süahnede duygu dolu anlar yaşayan bir başka isim oldu.

Gülben Ergen

Müzik dünyasının “En İyileri” ödüllerini aldılar…

Müzik dünyasının ünlü isimlerinden Gülben Ergen, okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına katkı sağladığı “Çocuklar Gülsün Diye” projesiyle ödüle layık görüldü. Coşkun Sabah ve Canan Çal  “Gönlümün Kıymetlisi” adlı şarkıyla Yılın En Başarılı Düeti, Yılmaz Morgül En İyi Türk Sanat Müziği Erkek Sanatçısı ödülü, Hande Yener Yılın En Başarılı Pop Müzik Kadın  Sanatçısı ve Yılın En En İyi Albümü ödüllerini, Sinan Akçıl Yılın En İyi Albümü ve Yılın En Başarılı Pop Müzik Erkek Sanatçısı ödüllerini aldılar. Aslı Hünel Yılın En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçısı secilirken, Yılın En Başarılı Türk Halk Müziği Erkek Sanatçısı Yavuz Bingöl olurken, Yılın En Başarılı Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı ise Maral oldu.

Engelli bireyler için 60 bin liralık müzayede geliri…

Ödül töreninde, engelli bireyler yararına harcanmak üzere düzenlenen müzayede de ise vakfa hayırseverler tarafından bağışlanan, manevi ve maddi değerleri yüksek üç parça satışa çıkarıldı. Engelsiz Yaşam Vakfı’na bağışçı Doğa Yaylı tarafından bağışlanan 19 Mayıs 1919 Pazartesi tarihli “İstiklal Savaşı” adlı dört yapraklı ve sekiz sayfalı gazeteyi, Hollanda’dan törene katılan iş adamı Şeref Batman 20 bin liraya satın aldı.  Amerika’da yaşayan Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı tarafından bağışlanan, kapağında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gravür tekniğiyle yapılmış resminin bulunduğu 24 Mart 1923 yılında yayınlanmış ünlü Time Dergisi’nin orijinal kapağı altın varaklı çerçevesiyle 25 bin liraya satıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve Progrup genel müdürü Salim Çam satın aldığı tarihi değere sahip Time Dergisi için “Burada verdiğimiz para bir değer değildir. Değerli olan Sevgili Atatürk’tür. Baş köşeye asılmak üzere çok kıymetli ve tarihi bir Atatürk fotoğrafı aldık” dedi. Davetlilerden iş kadını Necla Kırtay ise çok özel diyazn edilmiş el yapımı olan Mina Pırlanta imzalı kolyeyi 15 bin liraya engelliler yararına satın aldı. Böylece müzayededen engelli bireyler için 60 bin liralık gelir elde edilmiş oldu. 

Coşkun Sabah ödülüyle poz verdi.

Editör: TE Bilisim