Gönül Yazar "Türkiye'nin Gönül'ü yapayalnız!" Gönül Yazar "Türkiye'nin Gönül'ü yapayalnız!"

Ünlülerin menajeri Hakan Eren, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Pakize Suda yaşıyor. Allah uzun ömürler versin. Ailesi yaşıyor diyor ama sosyal medya öldürmüş" notunu düştü.

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan oyuncu, yazar Pakize Suda’ya 'akıl zayıflığı' (Demans) mücadele ediyordu yaşadığı belirtilerek yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar verilmişti. Pakize Suda'nın Fethiye’de özel bir bakımevinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Bir dönemin bilinen isimleri arasında yer alan Pakize Suda zor günler geçiriyor. 72 yaşındaki oyuncu ve yazar Pakize Suda hastalığıyla mücadele ediyor. Peki, Pakize Suda kimdir? Pakize Suda'nın hastalığı ne? İşte konuyla ilgili detaylar.

Geçtiğimiz aylarda 'akıl geriliği' teşhisiyle gündeme gelen 72 yaşındaki oyuncu ve yazar Pakize Suda'nın sağlık durumu yaşanan gelişmelerden sonra merak edildi. Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel bir bakımevinde tedavisi devam eden Pakize Suda'nın son durumunu ses sanatçısı Onur Akay paylaştı. Akay, “Pakize Suda, Fethiye’de ücreti oldukça yüksek olan, Alman hastaların da tedavi gördüğü özel bir bakımevinde kalıyor ve orada çok iyi bakılıyor." ifadelerini kullandı.

PAKİZE SUDA'NIN HASTALIĞI NE?

Artık hiç kimseyi tanımayan ve hiçbir şeyi hatırlamayan Pakize Suda'ya 'akıl geriliği' yani demans teşhisi konulmuştu. Pakize Suda, Demans hastalığıyla mücadele ediyor. Mahkeme ünlü isme yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar vermişti. Hastalığından önce İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan oyuncu, yazar Pakize Suda, 2016 yılında ilk olarak kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda'yı ertesi yıl ise annesi Sehavet Suda'yı kaybetti. Suda, opera sanatçısı ablası Ayşe Suda ve yeğenleriyle teselli bulmaya çalıştı. Pakize Suda'nın 'akıl zayıflığı' yaşadığını belirten ablası, vesayet davası açıldı.Pakize Suda'nın kardeşi ve annesinin ölümü nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Ablası yaptığı açıklamada "Son 1 yıl içinde eskiden 'demans' olarak tahmin ettiğimiz akıl zayıflığı başlangıcının artık daha ağır bir alzheimer hastalığına dönüştüğünü gözlemledik" dedi.

DEMANS HASTALIĞI NEDİR?

Demans unutkanlığın ön planda olduğu birçok hastalığa verilen genel bir isimdir. Özellikle yaşlı popülasyonda sıkça rastlanan demans, farklı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Halk arasında bu rahatsızlık bunama olarak da adlandırılabilir. Demans hastalığı, beyin hücrelerinin zarar görmesinden kaynaklanır. Bu hasar, beyin hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurma yeteneklerini engeller. Beyin hücreleri normal şekilde iletişim kuramadığında, düşünme, davranış ve duygular etkilenebilir.

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda, Türk oyuncu ve yazarıdır. 1952 yılında İzmir’de doğmuştur. Girit kökenlidir. Opera sanatçısı bir ablası vardır. Babası İzmirli Gazeteci Orhan Suda’dır. İzmir Kız Lisesi’ni bitirdi. 1969 yılında 17 yaşındayken katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçilmiştir. Sonra şarkıcılık yapmaya başladı. Bazı filmlerde yan rollerde oynadı. 1978 Dünya Kupası dönemimde “Biz Kadınlar” isimli şarkısı ile popüler olmuştur. 70’li yıllarda Fenerbahçeli futbolcu Alpaslan Eratlı ile birlikte oldu. Gökhan Güney ile 1980 li yıllarda beraber olmuş, 1987 yılında ayrılmıştır.

Beyaz Kelebekler grubunun davulcusu Turgut Akyüz’e âşık olmuştur. Bir dönem Öztürk Serengil‘in “Gülünüz Güldürünüz” yarışma programında jüri ü TV’de yayınlanan “Ünlüyüz, Sirkteyiz, Daha Ne Olsun?” yarışmasının jüri üyesi oldu. 90’lı yılların sonunda gazeteciliğe başlamıştır. Hürriyet Gazetesi’nde başladığı köşe yazarlığına, Habertürk’te devam etmiştir. Televizyon kanallarında çeşitli proğramlar yapmıştır. 2007 yılı haziran ayı itibariyle Kanal D de hafta içi her gün müge anlı ile birlikte dobra dobra isimli türk televizyon tarihinin en çok izlenen gündüz kuşağı programını sunmuştur. Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı “Lezzete Yolculuk” programı Kanal 1 ‘in Bloomberg HT olmasından sonra Habertürk’e alınmıştır. Pakize Suda’nın Sezen Aksu ile İzmir yıllarından günümüze taşıdıkları çok samimi bir dostlukları vardır. Pakize Suda, piyano ve keman çalabilmektedir.

Editör: TE Bilisim