Engelsiz Yaşam Vakfı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Yılın En İyileri” ödül törenine adeta ünlü yağdı.  Törene katılan sanatçılar teröre karşı adeta kenetlenirken hep birlikte terör kurbanları için saygı duruşunda bulundular.

Gecede “Yaşarken Değerlerimize Sahip Çıkalım” projesi  kapsamında Yalçın Menteş  yararına  yapılan açık artırmada merhun sanatçı Kayahan’ın son konserinde taktığı şapka ve şarkı söylediği mikrofonu için yapılan toplam 90 bin lira sanatçıya verildi.

Bu yıl 6.kez düzenlenen Başkanlığını Atilla Kaplakarslan’ın yaptığı Engelsiz Yaşam Vakfı “Yılın En İyileri” Ödül Töreni Steigenberger İstanbul Maslak Hotel’de yapıldı.  Vizyon Production  tarafından  gerçekleştirilen organizasyonda sanat, politika, sinema, TV, sahne ve iş dünyasının “ENleri vakfın yaptığı anketlerle belirlenerek sahiplerini buldu. Ayrıca törende2015 yılının en başarılı sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra sinema, sahne, spor ve tiyatro  dünyasının duayen sanatçılarına da  “Yaşam Boyu Meslek  ve Onur Ödülleri” de sahiplerini buldu. Haldun Dormen,  Abdurrahman Keskiner, Halil Ergün,  Bülent Bilgiç, Cem Özer, Şanşal Büyüka, Murat Soydan, Selda Alkor, Av. Edip Önder onur ödülülerini aldılar. Selda Alkor ödülünü alırken “Atatürk’ün çizdiği yolda engelsiz bir hayat için yürüyoruz” sözleri ile alkışlandı.  Cem Özer ise “Bu ülkede sanatçı olmak zaten engelli olmak demektir” ifadesini kullandı.

Terör kurbanları için saygı duruşu ve istiklal marşı…
Gecenin başında ise geceye katılan sanatçılar ve diğer davetliler aynı gün Sultanahmet’te düzenlenen bombalı saldırıda ve Güneydoğuda hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup ardından dan da istiklal marşını söylediler.

Yalçın Menteş’e 90 bin lira bağışladılar…
Gecenin en önemli anı ise “Yaşarken Değerlerimize Sahip Çıkalım” projesi  kapsamında Yalçın Menteş  yararına  yapılan açık artırma oldu. Müzeyedeci Uğur Batur’un yönettiği açık arttırmada Kayahan’ın son konserinde taktığı şapkası ile şarkı söylediği mikrofonu Yalçın Menteş yararına açık arttırmaya çıkartıldı. Sanatçı dostları adeta birbirleri ile yarışarak destek olmak istediler. Rafet El Roman, Cengiz Kurtoğlu ve yapımcı Poll Production’un sahibi Polat Yağcı’nın kıran kıra çekişmesi sonucunda Kayahan’ın şapkası ve mikrofonu 90 bin liraya alıcı buldu. Açık artırmada Polat Yağcı 22 bin lira, Cengiz kurtoğlu 45 liraya aldıkları şapka ve mikrofonu geri bağışladılar. Bunun üzerine üçüncü kez yapılan açık artırmada Peker Holding’in sahipleri olan Hasan ve Aşyegül Peker çifti  16 bin lira vererek şapka ve mikrofonun sahibi oldular. Gecenin sonunda NTC Medya’nın sahibi Mehmet Yiğitalp’te 7 bin lira bağışta bulunarak Yalçın Menteş için toplanan parayı 90 bin liraya tamamladı.
 
Yalçın Menteş’in gözyaşları…
Müzayade sonunda sahneye tekerlekli sandalyesi ile çıkan Yalçın Menteş, Vakfın başkanı Atilla Kaplakarslan ve sanatçı dostlarına bu anlamlı destek için teşekkür ederken göz yaşlarına boğuldu. Yaşanan terör olayları nedeniyle ödül töreninda müzik ve eğlence bölümü iptal edilen gecede Rafet El Roman’nın başını çektiği ve aralarında Haldun Dormen, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun ve genç sanatçılar Beyza Durmaz ve Efecan Dianzanze “Bir Şarkısın Sen” adlı şarkıyı Menteş’i de aralarına alarak hep birlikte müziksiz söyleyip moral verdiler.

Dizi oyuncuları renk kattılar…
Çeşitli kanallarda ekrana gelen diziler ve oyuncuları da ödüllerini almak üzere tek tek sahneye geldiler. Kırgın Çiçekler, Filinta, O Hayat Benim ve İlişki Durumu Karışık dizilerinin oyuncuları ve yapımcıları geceye tam kadro olarak katıldılar. Gecenin en ilginç anlarından biride “Filinta’ adlı dizide matematik dehası Fatih karakterini canlandıran ve aynı zamanda kendisi de bedensel engelli olan Ümit Odacı dikkatleri üzerine çekti. Dizi oyuncuları aralarına dizinin müdavimi olan Cengiz Kurtoğlu’nu da alarak ödülü ona ithaf ettiler.
 
Selda Alkor, Cem Özer, Halil Ergün ve Haldun Dormen gibi ünlü isimler Engelsiz Yaşam Vakfı'nın gecesine katıldı.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim