Ayberk Pekcan'a hüzünlü veda...

Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı dizileriyle tanınan, son olarak da Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Ayberk Pekcan, Mersin'de akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. Oyuncu için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Mersin’de özel bir hastanenin onkoloji servisinde bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören oyuncu Ayberk Pekcan (51) dün hastanede yaşamını yitirdi. Pekcan için bugün Muğdat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Pekcan’ın ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Pekcan, alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Pekcan, Tarsus’ta aile mezarlığında toprağa verildi.

KANSERE YAKALANDIĞINI DUYURMUŞTU

22 Ekim 2021’de sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kansere yakalandığını söyleyen Ayberk Pekcan, “Sevgili dostlar, sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorla başlayan süreç bugün bu noktaya geldi. Akciğer kanseri olmuşum. Tümör, karaciğer ve böbrek üstü bezlerine de sıçramış. Maalesef bu hastalık başlangıç evrelerinde hiç belirti vermedi. Kemoterapinin ilk günü. En büyük desteğim, ailem yanımda. Yakındaki arkadaşlarım da öyle. Sağlığıma kavuşmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Sağlık dilekleriniz ve dualarınızı esirgemeyin. Kalın sağlıcakla” demişti.

Ayberk Pekcan kimdir neden öldü sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 22 Mayıs 1970 yılında Mersin'de dünyaya gelen ve son olarak Diriliş Ertuğrul dizisinde Artuk Bey karakterine hayat veren oyuncu 2021 yılının Ekim ayında Akciğer kanserine yakalandığını duyurmuştu. Peki Ayberk Pekcan kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

AYBERK PEKCAN KİMDİR?

Ayberk Pekcan 22 Mayıs 1970 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Daha sonra İstanbul'da oyunculuk kariyerine başladı.

Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı adlı televizyon dizilerinde ana rollerde oynadı. 2010 yılında başrolünde oynadığı Saç adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. 2012 yılında gösterime giren Aşk ve Devrim adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Ekim 2021'de akciğer kanserine yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Editör: TE Bilisim