Ustay oyuncu Toygun Ateş Korona'ya yenik düştü...

‘Gizemli Köy’ filmi çekimleri için Malatya’ya giden Toygun Ateş’in rahatsızlanması üzerine corona virüsü testi yapılmıştı.

6 Şubat’ta test sonucu pozitif çıkan Ateş, durumunda iyileşme olmayınca tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde entübe edilmişti.

Organ yetmezliği olduğu da ortaya çıkan Toygun Ateş bugün hayatını kaybetti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda cihaza bağlı entübe olarak hastanemizde tedavi görmekte olan Toygun Ateş vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Toygun Ateş 9 gündür hastanemizde tedavi görmekteydi” denildi.

“ÖNCE BÖBREK YETMEZLİĞİ SONRA ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ”

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Toygun Ateş’in bugün vefat ettiğini belirterek şunları söyledi:

* Toygun Ateş 10 Şubat tarihinde Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle hastanemize yatırılmıştı, Covid servisinde tedavi görmekteyken, durumunun kötüleşmesi üzerine ertesi gün yoğun bakıma alındı.

* Yoğun bakımdaki tedavileri maalesef cevap vermedi. Hastanemizde entübe edilip, cihaza bağlandı.

* Önce böbrek yetmezliği sonra çoklu organ yetmezliği gelişti.

* Tedavisinin 9’uncu gününde burada vefat etti. Allah rahmet eylesin, sevenlerinin başı sağ olsun.

TOYGUN ATEŞ KİMDİR?

2 Haziran 1954'te İstanbul'da dünyaya gelen Toygun Ateş, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Çok sayıda tiyatro oyununda oynayan Ateş, sinema oyunculuğuna 1976'da ‘Mağlup Edilemeyenler' filminde başladı. O yıldan itibaren 100'den fazla sinema ve dizi filminde oynadı. Seslendirme sanatçısı olarak hem seslendirme yönetmenliği hem çeşitli yapımlar için seslendirmeler yaptı. Sinema yönetmeni ve senaryo yazarı da olan Toygun Ateş, yeni projelerde oyuncu, yönetmen, senarist olarak yer aldı. Ateş, ‘Perihan Abla’, ‘Şeref Meselesi’, ‘Sevda Kuşun Kanadında’, ‘İçerde' ve ‘Ver Elini Aşk’ gibi birçok projede bulundu.

Editör: TE Bilisim