Tiyatro sanatçısı ve direktör Tolga Güleryüz ile  Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın trafik kazasında vefatı sanat dünyasını derinden sarstı.

Kaza, dün gece Amasya'nın Merzifon ilçesinin Çaybaşı Köyü mevkisinde meydana geldi. Çorum'da 'Baş Belası' adlı tiyatro oyununu sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs, önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç kontrolündeki TIR’a arkadan çarptı.

ÜÇ KİŞİ KAZA YERİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş kaza yerinde hayatını kaybederken, sürücü ile minibüste yaralanan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek de ihbarla gelen ambulanslarla Merzifon ve Suluova'daki hastanelerde tedaviye alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yapılan incelemenin ardından minibüsten çıkartılan cenazeler de hastane morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, ünlü isimlerin dün Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu'nda "Başbelası" adlı tiyatro oyununu sahneledikleri öğrenildi.

ÜÇ KİŞİ TABURCU, SERGEN DEVECİ YOĞUN BAKIMDA

DHA'da yer alan detaya göre; Amasya’nın Merzifon ilçesindeki kazada yaralanan Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz ise Samsun’daki hastaneye sevk edildi.

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi'nin hastane servisinde, Sergen Deveci’nin ise yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

"BİLİNCİ AÇIK"

Sergen Deveci'nin menajerlik şirketi de oyuncunun son durumuyla ilgili mesaj yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sergen'den iyi haber... Tiyatro turnesindeyken Amasya'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan oyuncumuz Sergen Deveci'nin doktorları hayati tehlikesinin olmadığını, durumunun iyiye gittiğini ve bilincinin açık olduğunu söylediler. Kazada hayatını kaybedenlere rahmet, Sergen ve diğer yaralılara acil şifa dileriz" ifadelerine yer verildi.

CENAZELER TESLİM EDİLDİ

Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde organizatör olarak görev yapan Özgür Karataş'ın cenazesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde, Burak Topçu'nun İstanbul'da, Tolga Güleryüz'ün ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş (28) ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı.

Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı.

Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum.

"TURA DEVAM" DEMİŞTİ

Yaşamını yitiren Güleryüz, iki gün önce kazanın gerçekleştiği minibüste Ceyhun Ersoy, Melis İşiten ve ekiple birlikte çekilen anlarını, "Tura devam" ifadeleriyle yayınlamıştı.

"DÖRT GİTTİ, ÜÇ KALDI"

Tolga Güleryüz, sosyal medya hesabında, "Dört gitti, üç kaldı... Bu akşam Tokat'ta oynuyoruz" notunu düşmüştü.

Tolga Güleryüz, Sergen Deveci, Ceyhun Fersoy

8 OYUNA İMZA ATTI

Tolga Güleryüz, dekor tasarım, ışık tasarım, yapımcı, yardımcı yönetmen ve yönetmen olarak 8 oyuna imza attı. Güleryüz'ün 'Suit', 'Aşk Listesi', 'Eski Zaman Hikâyesi' ve 'Baş Belası' adlı oyunları sahnelenmeye devam ediyordu.

8 OYUNA İMZA ATTI

Tolga Güleryüz, dekor tasarım, ışık tasarım, yapımcı, yardımcı yönetmen ve yönetmen olarak 8 oyuna imza attı. Güleryüz'ün 'Suit', 'Aşk Listesi', 'Eski Zaman Hikâyesi' ve 'Baş Belası' adlı oyunları sahnelenmeye devam ediyordu.

ÜNLÜ OYUNCUNUN ESKİ EŞİ

Tolga Güleryüz, 2015 yılında dünyaevine girdiği oyuncu Zeynep Gülmez ile 2017'de yollarını ayırmıştı.

Gülmez, 'Alemin Kralı', 'Sev Kardeşim', 'Parmaklıklar Ardında', 'Annem' gibi projelerde rol almıştı.

Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın vefatı sanat dünyasını derinden sarstı. Tolga Güleryüz, Çorum da sahneledikleri 'Baş Belası' adlı oyunun ardından şampanya patlatarak ekiple birlikte kutlama yapmıştı.

Editör: TE Bilisim