Bağcılar Belediyesinin “Hayvanları Koruma Günü” kapsamında düzenlediği “Yuva Bizden Dostluk Sizden” projesine ünlü isimler çizdikleri yuvalar ile destek oldu. Engelliler Sarayı’nda yapılan ve boyanan yuvalar, 4 Ekim’de usta oyuncu Hülya Koçyiğit’in katılımıyla sokak hayvanlarıyla buluşturuldu.
Bağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yuva Bizden Dostluk Sizden” projesine ünlü isimlerden destek yağdı.
Emir Benderlioğlu
Hülya Koçyiğit, Nükhet Duru, Şoray Uzun, Murat Ünalmış, Celil Nalçakan, Ufuk Özkan, Öykü Gürman, Emir Benderlioğlu, Atılgan Gümüş, Başak Parlak, Yunus Emre Yıldırımer, Melissa Yıldırımer, Pelin Orhuner, Zeynep Tuğçe Bayat ve Gafur Uzuner’in çizdikleri yuvalarla destek verdiği proje kapsamında yaptırılan yuvalar, 4 Ekim’de düzenlenen etkinlikle sahipleriyle buluştu.
Engelliler Sarayı tarafından yapılan, engelli gençler tarafından boyanan ve üzerinde ünlü isimlerin adının yazılı olduğu yuvalar, Bağcılar’daki sokaklara ve parklara gönderildi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projeye destek olan ünlü isimlere teşekkür etti.
Bu anlamlı projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirten usta oyuncu Hülya Koçyiğit “Özel günler için yürütülen sosyal sorumluluk projelerinin farkındalık sağladığına gönülden inanıyorum. 4 Ekim Hayvanlar Günü dolaysıyla yapılan bu yuvaların, dört ayaklı dostlarımızı mutlu etmesini ve onlara şiddetle değil şefkatle yaklaşılması gerektiğine bir örnek oluşturmasını diliyorum.” dedi.
Ünlü sanatçı Nükhet Duru “Bağcılar Belediyesi’ne sokakta yaşayan küçük dostlarımıza ve onların yaşam koşullarına gösterdikleri özen için teşekkür ediyor ve onlara tasarladığımız bu yuvalarla kış aylarında barınma ve hayatta kalma şansı vereceğimiz için büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.
Atılgan Gümüş
Ufuk Özkan
ÜNLÜ İSİMLERİN PROJE İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ:
Şoray Uzun
Konuşamıyorlar! İsteklerini, acılarını bizler gibi anlatamıyorlar! Ama söz konusu 'sevgi' olduğunda, çoğu zaman bizden daha güzel anlatıyorlar o güzel duyguyu. Onların gününde, biz de bu yuvalarla o sevgiyi bölüşmek, paylaşmak ve çoğaltmak istedik. Böyle farkındalık yaratan projelerin artmasını ve örnek olmasını diliyorum.
Murat Ünalmış
Sadık dost, gerçek bir yol arkadaşı benim için onlar…Saf ve masum sevgileri, vefaları ve daha bir çok özellikleri ile bizlerin hayattaki umudunu yeşerten çok kıymetli varlıklar. Kıymetlilerimize, bu yuvalar ile teşekkür ettik biz; hayatımıza kattıkları her şey için. Bu projenin benim için ayrı bir anlamı daha oldu. Yakın zamanda kaybettiğim can dostum “Maximus” u da bu özel projede anmış ve ona da teşekkür etmiş oldum. Bu anlamlı projelerin çoğalmasını ve bu sevginin her geçen gün artmasını diliyorum.
Zeynep Tuğçe Bayat
Böyle projeler oldukça dünya daha güzel bir yer olacak eminim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Öykü Gürman
Her ne kadar hayvanlar bazen vahşi ve ürkütücü görünseler de, ben günümüz dünyasında insanların acımasız olduğunu düşünüyorum. Kalbinde merhamet olan her insan onları sever, korur, besler. Mama, süt vb besleme ihtiyaçlarını karşılayamasalar bile sevgileriyle beslediklerine inanıyorum. Kendi kişisel egoları, hırsları için hayvanlara eziyet insanları da lanetliyorum. Bu projelerin çoğalmasını diliyorum.
Editör: TE Bilisim