Eski eşler Zuhal Olcay ile Haluk Bilginer 20 yıl sonra bir araya gelerek ‘Kel Diva’ oyunu için anlaşmıştı. Provaları ağustos ayında başlayan oyun Angelina Jolie engeline takıldı. Bugüne dek birçok Avrupa ve Hollywood yapımında oynayan Haluk Bilginer, dünyaca ünlü Amerikalı yıldız Angelina Jolie’nin yeni sinema filminden teklif aldı. Haluk Bilginer'in, Hollywood starı Angelina Jolie'nin yeni filminde rol alacağını Posta gazetesi duyurmuştu. 'Maria' filmiyle ilgili detaylar belli oldu.

Leydi Diana biyografisi "Spencer"ın yönetmeni olarak da bilinen Pablo Larrain, Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını beyaz perdeye taşımak üzere çalışmalarını sürdürüyor. 

Angelina Jolie'nin başrolünde yer alacağı filme başarılı oyuncu Haluk Bilginer de katıldı. Bilginer, filmde Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis'i canlandıracak.

FİLMİN KONUSU

Ekim ayı içinde Budapeşte'de çekimlerine başlanması planlanan filmin senaryosunu Peaky Blinders dizisiyle de bilinen Steven Knight kaleme aldı. "Maria", ünlü sopranonun 1970'lerin Paris'indeki yalnızlığının son günlerini konu alacak. 

New York'ta yaşayan bir Yunan göçmeni olan Callas, bir dönemin en ünlü sopranolarından birisiydi ve Aristotle Onassis'in uzun süreli metresi oldu. 

Jackie Kennedy'nin ikinci eşi olan Onassis onunla evlenmek için kendisini terk ettikten sonra Callas önce İtalya'ya, ardından Fransa'ya taşındı. 

İhaneti tam olarak atlatamayan Callas, 1977'de, 52 yaşındayken kalp krizinden öldü. Onassis'in ilişkileri boyunca Callas'a taciz ve şiddet içeren davranışlarda bulunduğu da gündeme geldi.

HALUK BİLGİNER'İN YENİ DİZİSİ YOLDA

Son olarak "Baba" ve "Sıcak Kafa" dizilerinde rol alan, ayrıca tiyatro çalışmalarını sürdüren Haluk Bilginer, Paramount+'ta yayınlanacak "The Turkish Detective" dizisiyle de ekranda olacak.

Ethan Kai ve Yasemin Kay Allen'in de rol aldığı "The Turkish Detective"te Çetin İkmen ve ortağı Mehmet Süleyman'ın şehirde işlenen suçları çözüşü anlatılıyor. 

Sezonu 8 bölüm sürecek dizi projesi Barbara Nadel'in kaleme aldığı roman serisinden uyarlanarak hazırlandı. Tanıtımları geçtiğimiz yaz NATPE Budapest ve L.A. Screenings'te gerçekleşti.

MİNİ DİZİ PROJESİNDE YER ALACAK

Bilginer, ayrıca Elisabeth Moss'un başrolünde olduğu mini dizi projesi "The Veil"ın kadrosunda da yer alıyor. Yine Steven Knight'ın hazırladığı dizi projesinde İstanbul'dan Paris'e ve Londra'ya giden yolda ölümcül bir hakikat oyunu oynayan iki kadının şaşırtıcı ve gergin ilişkisi anlatılacak. 

Dizinin Türkiye çekimlerinin İstanbul'da ve Niğde'de gerçekleştirildiği haberi de daha önce gelmişti.

5 Haziran 1954 günü sigortacı Tahsin Bey ile ev hanımı Bedriye Hanım'ın üç çocuğunun ortancası olarak dünyaya gelmiştir. İzmir Türk Koleji mezunudur. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Cahit Gürkan'ın öğrencisi oldu. Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

Gençlik yıllarında İngiltere'de ünlendi. Öyle ki, İngiltere'deki bir dergiye "en seksi Türk" başlığıyla kapak oldu.

1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul'a geldi ve bu filmin setinde 1992'de evleneceği Zuhal Olcay ile tanıştı.

Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. 1992'de evlendikten sonra çift, Hollywood'da "Indiana Jones" dizisinde, Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın "İki Kadın" filminde birlikte rol aldı. 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Usta Beni Öldürsene", ve "Masumiyet" gibi ödüllü filmlerde rol aldı.

Oyunculuğunu tiyatro sahnesinde sürdürmek isteyen Haluk Bilginer, 1990 yılında Ahmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu'nu kurdu. Tiyatro Stüdyosu`nun Aldatma (Harold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi. 1993'te Türkiye'nin ilk reality showu olan[kaynak belirtilmeli] Sıcağı Sıcağına'yı sundu. Bir tiyatro salon sahibi olmak için Odeon Sineması'nı kiralayıp inşaata başladı ancak 1996'da çıkan yangınla bütün emekler boşa gitti; yine de yılmayan Bilginer ve Olcay topluluktan ayrılarak 1999'da Moda'da baştan yaptıkları bir salonda Oyun Atölyesi'ni kurdular. 1992 yılında evlendiği Zuhal Olcay'dan 2004 yılında ayrıldı. Pop müzik sanatçısı Aşkın Nur Yengi ile 2006 yılında evlenen sanatçının bu evlilikten Nazlı adında bir kızı bulunmaktadır. 2012 yılında Aşkın Nur Yengi ile boşanmıştır.

HALUK BİLGİNER'İN FİLMOGRAFİSİ

Televizyon dizileri

EastEnders (BBC, Londra 250 bölüm)

Gecenin Öteki Yüzü

Ateşten Günler

Safiyedir Kızın Adı

Borsa

Son Söz Sevginin

Gülşen Abi

Eyvah Babam

Eyvah Kızım Büyüdü

Tatlı Hayat

Karanlıkta Koşanlar

Cesur Kuşku

Yine de Aşığım

Hayat işte

Sayın Bakanım

Sevgili Dünürüm

Spooks (BBC, 2008. 1 bölüm 3. Seri 6. Bölüm.)

Nerde Kalmıştık?

Sıkı Dostlar

Filmleri:

Kara Sevdalı Bulut

Ölürayak

The Adventures of Young Indiana Jones: Daredevils of the Desert (1992)

İki Kadın

80. Adım

İstanbul Kanatlarımın Altında

TÜRSAK Vakfı 12. Olağan Kurucular Kurulu Toplantısı gerçekleşti TÜRSAK Vakfı 12. Olağan Kurucular Kurulu Toplantısı gerçekleşti

Nihavent Mucize

Masumiyet

Usta Beni Öldürsene

Harem - Suare

Fasulye

Güle Güle

Filler ve Çimen

Neredesin Firuze

Hırsız Var

Kısık Ateşte 15 Dakika

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü

Polis

Güneşin Oğlu

The International (film)

Devrim Arabaları

Tiyatro oyunları:

İngiltere

My Fair Lady

Kafkas Tebeşir Dairesi

Macbeth,

Pal Joey

Belami (West End`de Ken Hill`in)

Phantom of the Opera

Türkiye

Aldatma (Harold Pinter)

Kan Kardeşleri (Willy Russell)

Derin Bir Soluk Al (Ben Elton)

Çöplük (Turgay Nar)

Histeri (Terry Johnson)

Balkon (Jean Genet)

Dolu Düşün Boş Konuş (Steven Berkoff, 1999),

Ayrılış (Tom Kempinsky, 2000)

Ermişler ya da Günahkarlar (Anthony Horowıtz, 2002)

Cimri (Moliere, 2004)

Jeanne d'Arc'ın öteki ölümü (Stefan Tsanev, 2005)

Atinalı Timon (W. Shakespeare, 2006)

Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler (Eric-Emmanuel Schmitt, 2007

Aldığı ödüller:

34. Antalya Film Şenliği, 1997, Masumiyet, en iyi yardımcı erkek oyuncu

10. Ankara Film Festivali, 1998, Masumiyet, en iyi erkek oyuncu

9. Sadri Alışık Ödülleri, 2004, Neredesin Firuze, en iyi erkek oyuncu

18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Uzun Film Yarışması, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü (Polis)

Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey (1995)

İstanbul Kanatlarımın Altında (1996)

80. Adım (1996)

Salkım Hanım'ın Taneleri (1999)

Issızlığın Ortasında Sinema (1999)

Gece Martıları (2000)

Hiçbiryerde (2001)

Simbiyotik (2004)

Ankara Cİnayeti (2006)

İyi Seneler-Londra (2007)

Tiyatro oyunları

Othello

Martı

Evita

Aldatma

Kan Kardeşleri

Histeri

Balkon

Dolu Düşün Boş Konuş

Ayrılış

Nathalie

Dizi Film ve TV yapımları

Sönmüş Ocak (1980)

Parmak Damgası (1985)

Gecenin Öteki Yüzü (1987)

Ateşten Günler (1987)

Baharın Bittiği Yer (1989)

The Young Indiana Jones Chronicles "Istanbul, September 1918" (1993)

Artist Palas (1994)

Medeni Haller (1997)

Çatısız Kadınlar (1999)

Yeditepe İstanbul (2001)

Ti Show (2002)

Seni Çok Özledim (2005)

Geniş Zamanlar (2007)

Beni Unutma (2008)

Mevzuhal (2008)

Diskografi

Solo albümleri

Küçük Bir Öykü Bu (1990)

Oyuncu (1993)

İki Çift Laf (1996)

İhanet (1998)

Başucu Şarkıları (2001)

Başucu Şarkıları 2 (2004)

Aşk'ın Halleri (2009)

Diğer albümleri

Asansör Film Müzikleri / Kolektif (1999)

Bülent Ortaçgil İçin Söylenmiş Bülent Ortaçgil Şarkıları / Kolektif (2000)

Hiçbiryerde Film Müzikleri (2002)

Metin Altıok Ağıtı / Fazıl Say (2003)

Söz Vermiş Şarkılar / Kolektif (2004)

41 Kere Maşallah / Kolektif (2006)

Nazım / Fazıl Say (2006)

Bulutsuzluk Özlemi 20 Yaşında / Kolektif (2007)

Güldünya Şarkıları / Kolektif (2008)

Editör: Olcay Ünal Sert