Okan Üniversitesi’nin Kadıköy Kampüsü’nde bulunan Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen söyleşiye katılan 80’ler dizisinin senarist ve yapımcısı Birol Güven, 80’ler dizisi ile yeni bir konsept denediklerini ve seyircinin bu konsepti çok kolay benimsediğini söyledi. Bunun sebebinin günlük yaşamın sıradan ayrıntılarında herkesin kendisinden bir parça bulabilmesine bağladığını belirten Güven, “Özellikle 12 Eylül sürecinin bilindik hikayeler üzerinden anlatılması ve bu dönemin belki de daha önce hiç değinilmemiş günlük ayrıntılar üzerinden işlenmesi dikkat çekti” dedi. Güven, diziyi çekerken en büyük zorluğun o döneme (80’ler) ait  eşyaların tedarik edilmesinde yaşandığını söyledi.


Şoray Uzun‘un esprileri ile renklenen söyleşide Birol Güven  ayrıca reyting ölçümleriyle ilgili de konuştu. Reyting ölçümleri ile bir anlamda her gün sınav olduklarını belirten Birol Güven, “Bu yüzden daima dersimizi çalışmak ve iyi olmak zorundayız. Yoksa yok olur gideriz. Keşke başka sektörlerde de reyting benzeri ölçüm ve değerlendirme kriteleri olsa da ve her alanda başarıyı ölçme ve değerlendirme şansı bulabilsek” dedi.

Dizi çekimleri sırasında çalışanların iş güvenliğine maksimum derecede dikkat edildiğini belirten Birol Güven, Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda bulunun İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nın önemine değindi. Oyuncu Yasemin Çonka ise dizi çekimleri sırasında tüm çalışanların birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaştığını ve bunun da başarıyı getirdiğini belirterek ekip çalışmasının önemini anlattı.

Editör: TE Bilisim