Emel Sayın, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Selçuk Tekay'ın vefat ettiğini duyurdu. Sayın; "Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." mesajını paylaştı.

Emel Sayın Olcay Ünal Sert'e konuştu,

EMEL SAYIN "ŞOK OLDUM"

Selçuk Tekay'ın vefat ettiğini sosyal medya hesabından duyuran sanatçı Emel Sayın, yaşadığı acıyı Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni gazeteci Olcay Ünal Sert'le paylaştı.
Emel Sayın; "Selçuk, İstanbul da evinde kalp krizi geçirmiş. Benim de nikah şahidi olduğum eski eşi Elif aradı; 'nasılsın' dedim, 'İyi değilim, size de iyi haber veremiyorum.' dedi. Selçuk'un kalp krizi geçirdiğini söyleyince donup öylece kaldım, şok oldum.. Bugün hep aramak istedim, bir türlü arayamadım. Sanki garip birşey vardı içimde... 15 gündür görüşmüyorduk. İki ay önce benim için 'öldü' diye haber çıktı internette, o haberi görüp beni aramış ve 'Az daha kalpten gidiyordum' demişti, şimdi kendisinin kalp krizinden vefat ettiğini öğrendim. Çok üzgünüm..." dedi.

"BİRDEN BİRE SAHNEDE TEK BAŞIMA KALMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Selçuk Tekay'ın çok önemli bir besteci olduğunu belirten Emel Sayın; "35 yıldır beraber aynı sahneyi paylaştık. Çok kıymetli bir besteci, keman virtüözüydü. Sesi de güzeldi, sahnede çok uyumluyduk. Benim ne demek istediğimi daha ben söylemeden hemen anlardı... Hem iş hayatını hem özel hayatı paylaştık. Nikah şahidiydim, oğlu elimizde büyüdü... Öyle bütünleştik ki sahnede de aile gibi olmuştuk... Zeki Müren dahil bütün assolistlerle çalıştı.. Birden bire sanki sahnede tek başıma kalmış gibi hissediyorum. Ailesinin ve sanat dünyasının başı sağolsun." dedi.

Selçuk Tekay'ın, 'Sen Benim Dünyamı Yıkıpta Gittin', 'Yorgunum Dostlarım', 'El Bebek Gül Bebek' besteleriyle daima yaşayacağını belirten Emel Sayın; "El Bebek Gül Bebek'i benim için yapmıştı. Yeni bir şarkı istemiştim ondan, 'söz çok önemli' demişti, sonrasında bir şiir gönderdim ona, o besteyi yaptı mı yapmadı bilmiyorum..." dedi.

Besteci, söz yazarı, keman virtüözü ve orkestra şefi Selçuk Tekay'ın defin programı belli oldu. Selçuk Tekay'ın oğlu Mert Tekay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Babam Selçuk Tekay'ı bugün saat 13.00 de Silivrikapı Mezarlığında defnedeceğiz. Geri dönüş yapamadığım dostların affına sığınıyorum." açıklamasını yaptı.

SELÇUK TEKAY KİMDİR?

1953 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde doğan Selçuk Tekay, Vefa Lisesi ve Konsevatuvar eğitiminden sonra Emin Ongan, Feridun Darbaz, Teoman Önaldı gibi hocalardan istifade etmiştir. 100'e yakın albüm yönetmenliği yapan Tekay, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve daha birçok ünlü sanatçının gerek sahne, gerekse albüm çalışmalarını yönetmiştir. 1991 yılında vurgun adlı bestesiyle 1992'de "Beraber yürüdük biz bu yollarda" , 1993 yılında da "Yorgunum Dostlarım" adlı besteleriyle "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü almıştır.

SELÇUK TEKAY BESTELERİ

Selçuk Tekay'ın besteleri arasında ''Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda'', ''Vurgun'', ''Unuturum Diye Yorma Kendini'', ''Yorgunum'', ''Aradığın Aşkı Buldun Mu'', "El Bebek Gül Bebek" gibi şarkılar yer alıyor. 

Editör: TE Bilisim