Slawomir Mrozek’in 1964’de sürgündeyken yazdığı, Neşe Taluy Yüce’nin Türkçe’ye çevirdiği ve yönetmenliğini  Ragıp Yavuz’un üstlendiği  ‘Terzi’ adlı komedi oyunda başrolleri Ahmet Saraçoğlu, Can Başak, Can Tarakçı, Çimen Baturalp, Emrah Derviş Soylu, Emre Karaoğlu, Ergün Üğlü ve Gülce Çakır paylaşıyor. Koreografisini  Yasemin Gezgin, sahne tasarımını Barış Dinçel, Işık Tasarımını Mustafa Türkoğlu, Kostüm Tasarımı’nı Ayşen Aktengiz  ve efektleri Ersin Aşar’ın yaptığı oyun farklı konusu ile dikkatleri üzerine çekiyor.  
ROLÜ KABUL ETMEMDE YÖNETMEN RAGIP YAVUZ ETKİLİ OLDU!

Usta oyuncu Ahmet Saraçoğlu “Terzi, oyununda Terzi’yi oynuyorum. Bu oyunu seçmemde yönetmen Ragıp Yavuz’u çok eskiden tanımam etkili oldu. Çok iyi bir yönetmendir ve o bu rolü bana teklif etti. Hem Şehir Tiyatroları’nın 100. Yılı’nda sahneye çıkma imkanı, hem de oyunu ve teksi çok beğendim. Rol arkadaşlarımın hepsini de tanıyorum, aslında hiçte yabancı olmadığım bir ekibin içine girdim. Ayrıca çağdaş absürt tiyatro biçiminin dünyada ki en saygın örneklerinden birinde yer almak benim için gurur verici.” dedi.
KÜLTÜREL DEĞİŞİM NOKTALARINDA SINANAN İNSANIN DRAMI ANLATILIYOR!

Slavomir Mrozek'in 1964'te sürgündeyken yazdığı "Terzi", Polonya tiyatrosunun olduğu kadar,  çağdaş absürt tiyatro (saçma tiyatrosu) biçiminin de dünyadaki en önemli örneklerinden biri kabul edilir. Rol kişilerinin, süreçleri olan karakterler değil, evrensel semboller olarak ele alındığı oyunda yazar, politik, sosyal ve kültürel dönüşümlere burlesk (alaycı) bir üslupla yaklaşır. Belirsiz bir zamanda ve belirsiz bir coğrafyada yaşanan "Barbar" istilası, ülkede yapısal bir dönüşüme neden olabilecek midir, yoksa barbarlar, "Terzi"nin giydirerek belirlediği erkin yeni temsilcilerine mi dönüşecektir? Bu sorulara yanıt arayan tiyatral bir fabl olarak karşımıza çıkan oyunda "Kral hiçbir zaman çıplak olamaz!"... Eğer olursa, artık kral değildir... Ahmet Saraçoğlu, Ergun Üğlü, Gülce Çakır, Emre Karaoğlu, Çimen Turunçoğlu Baturalp, Can Başak, Emrah Derviş Soylu, Can Tarakçı’nın rol aldığı oyun, 19-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…
 
Konusu:  Ülkesi işgal edilen Ekselans, kendisine hala yeni giysiler diktirip topluma içi boş modeller önermeye çalışırken Barbarlar kapıya dayanmıştır. İşgalcilerin lideri Tozluk, çürümüş olan bu sistemi ortadan kaldırıp yeni bir düzen getireceğine inanır.  Ancak yeni sistemin nasıl şekilleneceğinin cevabı, sürekli yeni biçimler öneren Terzi’dedir. Çağdaş Polonya Tiyatrosu’nun en tanınmış yazarlarından olan Slawomir Mrozek, bu oyunuyla kültürel değişim noktalarında sınanan insanın dramını aktarıyor. 
Editör: TE Bilisim