Olcay Ünal Sert

Fişekhane Deniz Konserleri serisi Ajda Pekkan’ın muhteşem konseriyle Zeytinburnu Kazlıçeşme de başladı. 75 kişilik dev kadrosuyla sahneye çıkan süper star özel şovu ve performansıyla hayranlarını büyüledi.

Süperstar "Dünyadan Uzak" adlı şarkı ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Sahneye modacı Züleyha Kuru imzalı elbisesiyle çıkan Pekkan, “Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile”, “Hoş Gör Sen”, “Bambaşka Biri”, “Dünyadan Uzak”, “Yakar Geçerim” ve “Kimler Geldi Kimler Geçti” gibi hit parçalarıyla sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Küresel iklim krizine değinen sanatçı “Bir ağacın yetişmesi nereden baksanız 20 yıl ve bizim kaybedecek bırakın 20 yılı 20 ayımız bile yok. Bu uyarıları şimdi duymazsak çok ama çok geç olacak. Bu dünya hepimizin. Ağacıyla, hayvanıyla güzel. Gidecek hiçbir yerimiz yok. O yüzden herkes üzerine düşen görevi yapmazsa, yaşayacak bir yerimiz de olmayacak” diye belirtti.

Ajda Pekkan çok önemli bir konuya dikkat çekti sahneden. İklim krizi her geçen gün artıyor ve de tatlı su kaynaklarımız azalıyor, göllerimiz kuruyor. Süperstar'ın konser verdiği Kazlıçeşme Sahili'nde ki Kennedy Caddesi'ni gören Fişekhane toplu konut alanında daha önce ne vardı biliyor musunuz, Türk Balık Kurumu arazisi ve de Zeytinburnu Tankçı Birliği'nin kışlası vardı. Her yer çamlık arazi ve en az 100 yıllık çam ağaçları vardı. Malesef şimdi orada TOKİ'nin diktiği lüks evler var. Sahil yolundan giderken insanın keyifle izediği Zeytinburnu'nda ki o ağaçlar yok artık. Her geçen gün seller ve yangınlarla boğuştuğumuz şu günlerde Süperstar'ın dediği gibi bir ağacın yetişmesi için en az 20 yıl bekliyorsak çok büyük bir kayıp yeşil alan için. Aynı şekilde yapılaşma Bakırköy sahilinde de vahim bir şekilde ilerliyor. Bakırköy de ki Sümerbank Fabrikası kapatılıp yıkılarak yerine toplu konut yapıldı. Birgün minibüste giderken, o fabrikada daha öncesinde çalışan kadınların ne kadar üzgün olduklarını anlattıkları bir konuşmaya şahit oldum. Malesef AKP iktidarı döneminde Cumhuriyet değerleri birbir kapatılıp satılırken doğaya da acımasızca davranıldı.... Ağaçlar olmazsa yağmur yağmaz, ağaçlar ayrıca tozu emer. Şu sıralar emin olun Zeytinburnu'nda inşaat tozundan yürünmüyor. Yâ Cumhurbaşkanı Özal zamanında açılışı yapılan 29 yıllık yapı Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yıkılmasına ne demeli? Eminim o arazi de bir çok yandaş müteahhitin gözünü kamaştırıyordur ama ben eski salonu çok özlüyorum. Orada ne müsabakalar izledim, milli takımın; boks, güreş, eskrim, basketbol müsabakaları ile Tarkan, Ricky Martin, Bülent Ersoy gibi önemli sanatçıların da konserlerini izledim. Ayrıca Türkiye de ilk kez gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması finaline ev sahipliği yaptı. Tarihi yapıların yıkılmaktansa restore edilerek korunması taraftarıyım. Abdi İpekçi Spor Salonu özgün mimarisiyle Zeytinburnu'na çok yakışıyordu. Ferdi Tayfur'un da konser verdiği Zeytinburnu Stadı 19 yıllık AKP iktidarı döneminde bir türlü yenilenmedi. Bugün 15 Temmuz Meydanı olarak bilinen eski Adliye Meydanı'ndaki 40-50 yıllık çınar ağaçları malesef kesilerek yok edildi. Günümüzde koca bir betonistan oldu meydan. Suriyeli ve Afgan mültecilerle dolduğunu da düşünersek bu şirin ilçenin, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'a çok işler düşüyor. 

Yine Süperstar'ın konserine gelirsek, sanatçı 60 yıllık kariyerinin en özel konserlerinden birini verdi. Pop'tan Arabesk'e türünün en güzel şarkılarını seslendirdi. "Petroil", "Sen Mutlu Ol Ne Olur", "Bir Garip Yolcuyum" otomatikman 80'li yıllara ışınladı bizi. Ajda Pekkan konser boyunca sürekli ayakta alkışlandı. Sanatçı istekleri teker teker seslendirdi. "Yakar Geçerim"i istek üzerine tam üç kez seslendirdi. İyi ki varsınız efsane...

Konser alanı Fişekhane'ye gelirsek İstanbul güzel bir konser alanı daha kazanmış. Tek sorun sahilden yürüyüş yaparak gelenlerin konser alanına girememesi. Ben basın mensubu olarak zor girdim. Zira sahilden ters istikamette yürüyerek Fişekhane evlerinin olduğu alandan girmemi istediler. İşte o an geri dönebilirdim. Yardımıma Süperstar'ın menajeri ve asistanı koştu... Ayrıca arabası olan birçok kişinin de aracını sahil yolunda ki otoparklara bırakarak izlemeye gittiğini düşünürsek organizasyon yetkilileri bu soruna acilen çözüm üretmeli. Sahiller halka açık olduğuna göre, sahne platformu da sahilde halkın yürüyüş yaptığı platformlara çok yakın bir yere kurulmuşsa, güvenlik mensupları sahilden konser alanına giremezsiniz diyememeli. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un bu konuyla da yakından ilgileneceğini düşünüyorum. Zira yaşanılabilir bir şehir için herşey mükemmel olmalı, yeşil alanlar daha da artmalı. Atatürk'ün bir çınar ağacı için Yalova da köşkün yerini değiştirdiğini düşünürsek onlara gözümüzün içi gibi bakmalıyız. 

Fişekhane Deniz Konserleri’nde yer alacak diğer sanatçılar:

Edis – 28 Ağustos
Selami Şahin – 3 Eylül
Berkay – 10 Eylül
Şevval Sam – 11 Eylül
Serdar Ortaç – 17 Eylül
Buray – 18 Eylül
Mor ve Ötesi – 24 Eylül
Sertab Erener – 25 Eylül
Erol Evgin – 1 Ekim

Editör: TE Bilisim