Çaba Derneği’nin 2012 yılı projesi olan ve aylardır ön hazırlıklarını yapılan Çaba Gala, daha sahne almadan büyük ilgi görmeğe başladı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda  14 Mayıs Pazartesi akşamı sahne alacak  müzikli oyunu yöneten Ali Sunal , yazan Gani Müjde ve Tükenmez kalem ekibidir. Oyuncuların kostüm tasarımları Sıla Oram tarafından yapılmaktadır.
 
Televizyonun beğenilen dizilerinden esinlenerek oluşturulan skeçlere yer verilen bu gecede hem ünlüler sahne heyecanı yaşayacak, hem de bu anlamlı gece ile sokak çocuklarına yardım eli uzatacaklar. Elde edilen gelir Ayvansaray Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü binası yapımı için kullanılacaktır.



Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu tiyatro sahnesinde...


Galatasaraylı fanatik iş adamı Abdurrahim Albayrak bu kez tiyatrocu olarak sahnede.




Cemiyet hayatının önde gelen isimlerini ünlü oyuncu Ali Sunal yönetecek...


Oyunda rol alan konuklar: (alfabetik sıra ile)


ALİ AĞAOĞLU
ALEV TÖRÜNER
ABDÜRRAHİM ALBAYRAK
ASLI ÖYMEN
ALPİN BARUT
AYŞEGÜL DİNÇKÖK
AYLİN ÖZBAY
BARBAROS ŞANSAL
BURCU KARABACAK
BUSE TEZCAN
BİLGÜN DERELİ
BEYZA AVCIOĞLU
BEYHAN BİBER
CİHAN KAMER
CEMRE BİRAND
CEM BAŞAR
CAN BECEREN
DEFNE SAMYELİ
ERTUĞRUL ÖZKÖK
EROL AKSOY
ESRA BİROL
EZO SUNAL
EKİN ÇARMIKLI
ERTEKİN
EBRU DANYAL
GÜLİZ ONURSAL
HINCAL ULUÇ
HEZAN ÖZBEK
HİRA ÖZBEK
Dr.HAKAN AKINCI
IŞIL REÇBER
İPEK VAROL
İCLAL BAKKALOĞLU
JALE ÇAĞLAR
KEREM HATTAT
KEREM GÜRSOYLU
MURAT YALÇINTAŞ
MEHMET ALİ BİRAND
MAYA PORTAKAL
MONİK İPEKEL
Dr.METE GÜNGÖR
MURAT GULOGLU
MEHMET DAVRAN
MELDA KOSİF
NESRİN İLTER
NURAN CINGILLIOĞLU
NECMETTİN ELİYEŞİL
Dr.SERDAR EREN
SİNAN GÜRELİ
SUNA VİDİNLİ
SAVAŞ ÖZBEY
SEDAT BİROL
SİNAN BAŞTAŞ
SELİN KOZAK
SEDEF KARAMEHMET
ŞELALE SARAÇ
TÜRKAN SABANCI
TAYFUN KAHYAOĞLU
TUNA ÖZTÜRK
UĞUR BATUR
YASİN EKİNCİ
YOSUN GÜRELİ
YASEMİN KAMHİ
YALIM CANVEREN
ZEYNEP DEMİRÖREN
ZEYNEP BİLGİN
ZUHAL MANSFİELD


ÇABA Derneği Hakkında:
 

Çaba Derneği 2004 yılında kurulmuş ve o günden beri toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile bugüne kadar pek çok projeye imza atmıştır. Okul öncesi eğitim, eğitimcinin eğitimi, kadın emeğini değerlendirme ve kimsesiz çocuklara yardım amaçlı projelerle adını duyuran Çaba Derneği, yüzlerce gönüllü yardımsever ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Dr. Özlem Cankurtaran’ın başkanı olduğu Çaba, 2007 yılında “Çabaladık Oynadık“ adlı müzikli oyun ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında 75 kişilik amatör oyuncu kadrosu ile bir müzikli gösteri sahnelemiş ve geliri ile Bahçelievler 0-2 yaş kimsesiz çocuklar yuvası binasını tamamlamıştır.

Çaba 2008 itibari ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bünyesindeki anasınıfımız eğitim hayatına başlamıştır. Bu sınıfta tüm öğrenciler tam burslu olarak okumakta ve eğitmenler de gönüllü olarak çalışmaktadır. Çok amaçlı eğitim sınıfımız Sabancı Üniversitesi tarafından “eğitime iyi örnek yuvası” seçilmiştir.

Çaba 2009 yılında “ En Çok senin Yemeklerini Özledim “ isimli yemek kitabı projesi ile yardım faaliyetlerine devam etmiştir. 175 hayırseverin yemeklerini en çok özledikleri kişinin tarif ve anılarıyla oluşturulan bu kitabın geliri ile Sultanbeyli’de anasınıfları inşa etmiş ve Türkiye’nin çeşitli ihtiyaç duyulan okullarına yardım göndermiş, çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmelerine katkıda bulunmuştur.

Konser organizasyonları, her sene geleneksel olarak düzenlenen Four Seasons Hotel alışveriş günleri, Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Merkezi ile gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile Türkiye için Çaba’lıyor.

Editör: TE Bilisim