İstanbul’un yaptığı etkinliklerle ünlü alışveriş merkezi Maltepe Park AVM, yine unutulmaz bir söyleşiye imza attı. Ece Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Maltepe Park AVM, sevenlerini duayen sanatçı Ali Poyrazoğlu ile buluşturdu.

Banu Noyan organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte Ali Poyrazoğlu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde sevenlerinin sorularını yanıtladı.

Tiyatrocuların her gün kendini yenilemesi gerektiğini belirten usta sanatçı, "Sanatın önemi sanata değer verenlerindir. Çocukları 3 yaşında bile hamlet gibi oyunlara götürdüğünüzde anlarlar. Çünkü çocukların hayal gücü daha güçlüdür. Çocukları tiyatroya götürmekten sakınmayın"
dedi.

Duayen sanatçı, "Kadına baskı yapılmamalı. Tiyatro büyüğün küçük, küçüğün büyük olduğu yerdir. Tiyatro çikolata gibidir" diyerek halkı tiyatro salonlarına davet etti.

Tiyatro oyunculuğu ile sinema oyunculuğu arasında fark olmadığını anlatan Poyrazoğlu, "Sadece teknikler vardır. Bunu bilmek gerekir. Oyunculuğu bilmek yeterlidir" diye konuştu.

İyi bir oyuncu olmak için mutlaka eğitim alınması gerektiğinin altını çizen Ali Poyrazoğlu, "Herkesin kendini denemeye hakkı vardır. Ama iyi bir oyuncu olmak için eğitim almak şart. Artık Sadece şarkıcılar mankenler oyuncu olmuyor. Jimnastik salonlarından toplayıp dizilere oyuncu yapıyorlar" dedi.

Yeni jenerasyon oyuncularla ilgili de konuşan Poyrazoğlu, "Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit ve Kenan İmirzalıoğlu sadece yakışıklı oldukları için bu kadar popüler değiller. Türkiye yakışıklı adam dolu... Bu insanlar iyi bir oyuncu olmak için yıllarca emek verdi, ders aldı, kendilerini geliştirdi. Durup dururken var olmadılar" sözleriyle ünlü oyuculara övgü yağdırdı.

Yeni dizisinde hüsrana uğrayan Meryem Uzerli'yi de beğendiğini söyleyen Poyrazoğlu, "Meryem Uzerli çok hoş ve çekici birisi. Oyuncu olarak da çok başarılı. Yeni dizisi teklemiş olabilir bir çok kişinin dizisi tutmuyor. Ama ben onun gibi tükenmişlik sendromu hiç yaşamadım bende öyle bir göz yok"
açıklamasında bulundu.

Ekranda Kösem Sultan'ı oynayan Beren Saat içinse "Beren Saat kendindeki pırlantayı parlatmayı başarmış bir isimdir" dedi.

Kösem Sultan'daki oyunculuğu eleştirilen Hülya Avşar'a sahip çıkan Poyrazoğlu, "Aldığı ödüllerle kendini kanıtlamıştır" diye konuştu.

İnsanların dizilerden çok Kemal Sunal filmi izlediklerine değinen sanatçı, "Kemal Sunal çok usta bir oyuncuydu. Ayrıca çalıştığı yönetmenler Türk Sineması'nın en önemli isimleridir.Bunu şimdiki dizilerde bulamıyorsun" dedi.

Ünlü olmak için çabalamadığını söyleyen sanatçı, "Sen mesleğe taç giydirirsen meslek de sana taç giydirir. Benim 60 tane filmim var 30 tanesi unutuldu gitti. Ama 30 tanesi kalıcı olacak" sözleriyle söyleşiyi noktaladı.

Usta sanatçı, etkinlik sonunda imza dağıtıp hayranlarıyla selfie çektirdi. Ardından da anlattığı konularla ilgili konuklara soru sordu. Doğru yanıtı veren Maltepe Park AVM misafirine kahve fincanı hediye etti.
Editör: TE Bilisim