23 Eylül Cuma günü hayatını kaybeden dillerden düşmeyen şarkıların yazarı Zeynettin Maraş, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Bir şarkısının da söz yazarı olan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, sanat camiasına sitem ederken, ölüm sebebinin Alzheimer değil çoklu organ yetmezliği olduğunu da ifade etti.

Akay, “Gerçek bir İstanbul beyefendisi olan Zeynettin Maraş Hocamızın mezarı başında duasını değerli bestekârlarımızdan Amir Ateş okudu. Rahmetli eşini tanırdım ama kızı ile tanışmamız kısmet olmamıştı. Kızı Ayla Yazıcıoğlu’na başsağlığı dilediğimde, hocamızın gerçek ölüm sebebinin Alzheimer olmadığını ve bana sanat camiamızda gerçekten güvendiğim kişiler tarafından yanlış bilgi verildiğini öğrendim. Kızı Ayla Yazıcıoğlu bana yaptığı açıklamada, ‘Babamı çoklu organ yetmezliği nedeni ile kaybettik. Son dakikaya kadar aklı yerindeydi. Zaten 8 saatlik bir hastane sürecimiz oldu ve kalp durması nedeni ile babamı kaybettik.’ ifadelerini kullandı.” açıklamasını yaptı.

Ölümsüz şarkıların bestekârı Bilge Özgen hayatını kaybetti Ölümsüz şarkıların bestekârı Bilge Özgen hayatını kaybetti

Şarkılarını plaklarda, kasetlerde ve sahnelerde okuyarak yıllarca para kazanan assolistlerin hiçbiri cenazeye katılmadı. Maraş’ın cenazesine, albümlerinde şarkılarını okuyan Türk sanat müziği sanatçılarından sadece Murat Seçkin katıldı. Zeynnettin Maraş'ı son yolculuğuna değerli bestekârlarımız Amir Ateş, Turhan Taşan, Hüsnü Üstün, Hüsamettin Elçi ve değerli sanatçılar Murat Seçkin ve Nazire Savran uğurladı.

Maraş, bugün (25 Eylül Pazar günü) Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle vaktini müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EMEL SAYIN SAHNEDE ANDI!

Zeynettin Maraş'ın vefat ettiği akşam konseri olan ünlü sanatçı Emel sayın, Maraş'ı sahnede andı ve son anda "Gizli Aşk Bu" isimli eseri repertuvarına aldı. Zeynettin Maraş, Emel Sayın'ın bir konserinde "Gizli Aşk Bu" isimli eserdeki aşkının Emel Sayın olduğunu Sayın'ın yüzüne sahnede itiraf etmişti.

Editör: TE Bilisim