Arda Müzik etiketi ile piyasaya çıkan ve DMC tarafından dağıtımı üstlenilen albümde Burcu Güneş, Teoman, Demet Akalın, Ziynet Sali, Funda Arar, Koray Avcı, Şevval Sam, Cem Adrian gibi birçok ünlü isim yer alıyor.

CD 1
1) Burcu Güneş – Kanadım Değdi Sevdaya
2) Teoman – Boşu Boşuna
3) Ceylan Ertem – Zalim
4) Hayko Cepkin – Sarhoşum Dünyada
5) Ziynet Sali – Delimiyim Ben
6) Demet Akalın – İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım ft Ahmet Aslan
7) Kardeş Türküler – Domdom Kurşunu
8) İşin Karaca – Bu Yıl Benim Yeşil Bağım Kurudu
9) Azam Ali – Aramadı Sormadılar Beni
10) Cem Adrian – Dumanlı Dumanlı
11) Selçuk Balcı – Sarı Saçlım Mavi Gözlüm ft Niyazi Koyuncu
12) Kurtalan Ekspres – Bu Mezarda Bir Garip Var
13) Kubat – Sofu Baba
14) Amil – Dur Diye
15) Mesut Yılmaz – Oy Babo

CD 2
1) İntizar – Yalancısın İnanamam
2) Koray Avcı – Dargın Mahkum
3) Şevval Sam – Ben Beni
4) Mabel Matiz – Yuh Yuh ft Selda Bağcan
5) Mustafa Ceceli – Merdo ft Yığıt Mahzuni
6) Funda Arar – Dokunma Keyfine
7) Mehmet Erdem – Han Sarhoş Hancı Sarhoş
8) Julide Özçelik – Gel Gizli Gizli
9) Gripin – Buldular beni
10) Neyse – Dönme Dolap
11) Ceyda Köşbaşıoğlu – Zevzek
12) Feridun Düzağaç – Nem kaldı
13) Aylin Aslım – Mevlam Gül Diyerek
14) Akın – Bitmez Tükenmez Geceler
15) Mümin Sarıkaya – Gözlerin


AŞIK MAHZUNİ ŞERİF KİMDİR?

Yaşamı
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinin Berçenek Köyü'nde dünyaya geldi. 1955 yılında, sonradan Ankara'ya nakledilen Mersin Astsubay Okulu'na kaydoldu. 1960'ta eşi Suna'yı kaçırdı ve 6 ay köyünde kaldı. Bu sırada okulu Balıkesir'e nakledildi. Okul komutanının çabası ile yeniden okula dönen Aşık Mahzuni, 6 ay devamsızlık yaptığına ilişkin bir ihbar üzerine okuldan atılınca yeniden köyüne döndü. 1964 yılında ilk plağı ile müzik piyasasına girdi. Bir süre Gaziantep'te ikamet ettikten sonra Ankara'ya taşındı. 1989-1991 yılları arasında Halk Ozanları Federasyonu tarafından Dünya'nın en büyük 3 ozanı arasında gösterildi. Sivas Dramı adlı türküsünü, 1993 yılında yaşanan Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenlere ithaf etmiştir.[1]

Eserleri
Türk halk müziği sanatçıları tarafından söz ve besteleri sıklıkla kullanılmıştır. Araştırmacı Yazar Battal Pehlivan'ın Aşık Mahzuni Şerif'in yaşamı ve sanatı üzerine yaptığı incelemenin adı Dom Dom Kurşunu idi. Doğum yeri Berçenek' ithafen yazdığı Oy Bizim Eller ve Acı Doktor bestelerinin yanı sıra Dom Dom Kurşunu, Yedin Beni, Yuh Yuh, Fadimem, Gül Yüzlüm, Ciğerparem, Mevlam Gül Diyerek, Merdo, Dostum Dostum, Han Sarhoş Hancı Sarhoş, Çeşmi Siyahım, Yalan Dünya, Ağlasam mı?, Abur Cubur Adam, Katil Amerika ve bu mezarda bir garip var Ekmek Kölesi gibi birçok bilinen eserleriyle tanınan Aşık Mahzuni'nin türkülerini Gülden Karaböcek'ten Zeki Müren'e, Zara ve İbrahim Tatlıses'ten Ahmet Kaya'ya, Mahsun Kırmızıgül'den Murat Göğebakan'a ve Selda Bağcan'a kadar birçok Türk halk müziği ve bazı pop müzik sanatçıları da okudu. Halk şiirine gönül veren ve konuşma dilini şiirleştiren Aşık Mahzuni'nin 453 plağı, 58 kasedi ve yayınlanmış 8 adet kitabı bulunuyor[2]. Ayrıca TRT tarafından çekilmiş 2 adet belgeseli bulunmaktadır.

Hakkında açılan dava
2001 yılının Kasım ayında kendisine, "Elhamdülillah Kızılbaş'ım ve laikim. Ben değil, yedi sülalem Kızılbaştır. Bir suç varsa o da dedemdedir." dediği için,[3] DGM tarafından aleyhinde dava açıldı. Duruşma 27 Aralık 2001 tarihinde DGM'de yapıldı.[3]

Ölümü
2001 yılının başlarında rahatsızlanarak, kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakım altına alındı. Mayıs ayında taburcu edildi. Ancak evli, sekiz çocuk, dört torun sahibi olan Mahzuni Şerif 17 Mayıs 2002 tarihinde Köln, Almanya'da vefat etti. Vefat ettiğinde, Devlet Güvenlik Mahkemesinde'ki davası henüz sonuçlanmamıştı. Mezarı Hacı Bektaş Veli Külliyesi'nin yakınındaki Çilehane adı verilen yerdedir.

Editör: TE Bilisim