EurovisionŞarkı Yarışması ile TRT'nin unutulmazları arasına giren efsane sunucu Bülent Özveren 79 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi eşi Sebla Özveren sosyal medya hesabından duyurdu.

Sebla Özveren "Çok üzgünüm. Bülent’i kaybettik. Başımız sağolsun" notuyla sunucu Bülent Özveren'in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Sebla Özveren eşinin cenaze törenine ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Sebla Özveren, "Bülent’in cenazesini yarın ikindi (19 Ekim) namazından sonra Bahçeşehir Saadet Çarmıklı Camii'nden kaldıracağız. Sevenlerine ve arkadaşlarımıza duyururum." dedi.

Bülend Özveren, 2003'te Letonya'da düzenlenen, Sertab Erener'in 'Eweryway That I Can' adlı şarkıyla birinci olduğu 48'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nı sunmuştu

VEFATI SANAT VE MEDYA DÜNYASINI YASA BOĞDU

Bülent Özveren'in vefatı sevenlerini yasa boğdu. Ünlü isimler, üzüntülerini sosyal medya hesaplarından yaptıklarla paylaşımlarla dile getirdi.

ALİ KOCATEPE

TRT’de yetişen, Türkçe’yi en iyi konuşan spikerlerden biriydi. Adı Eurovision Şarkı Yarışmalarıyla da özdeşleşmişti. 1968-1973 efsane İzmir Radyosu’nda şefimizdi. Bülend Özveren'i kaybettik. Çok üzgünüm.

BORA GENCER

Çocukluğumuzun kulaklardaki güzel Tınısı, dünya şekeri bir abimizi daha ebediyete uğurluyoruz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Allah rahmet eylesin.

ÇİĞDEM TUNÇ

Büyük usta... Kabri nurla dolsun. Bize timsal oldunuz. Sayenizde pusulamız şaşmadı. Yeriniz artık dolmaz... Çok üzgünüm, Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Sabır diliyorum tüm ailesine ve tüm sevenlerine...

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

Bir yıldız daha kaydı… Güle güle Bülent Özveren… Yattığınız yer nur dolsun…

JESS MOLHO

Değerli hocam Bülent Özveren'i kaybettik. Bir daha böylesi gelmez...

BÜLEND ÖZVEREN KİMDİR?

1943’te İstanbul’da dünyaya gelen Bülent Özveren, Sultanahmet İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra, orta öğretimini Saint Benoit Fransız Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise Galatasaray Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi, Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Özveren, 1964’te TRT'nin açtığı ilk prodüktörlük sınavlarında başarılı oldu ve İstanbul Radyosu'ndaki kursu birincilikle tamamladı. 31 Temmuz 1965'te TRT'de çalışmaya başlayan Bülend Özveren, uzun bir süre sunuculuk yaptıktan sonra 1972'de spor spikerliğine devam etti.

Yıldız Tilbe, Ramazan öncesi son konserini verdi. Yıldız Tilbe, Ramazan öncesi son konserini verdi.

1975 ila 2012 yılları arasında Eurovision Şarkı Yarışması'nı sunan Bülend Özveren, 1982'de TRT'de yayınlanan Riziko adlı programın sunuculuğunu yaptı. Aynı yıl TRT'den istifa etti ve sırası ile Gelişim Yayınları'nda editör, bir reklam ajansında müşteri temsilcisi olarak çalıştı. 1985’te kendi reklam şirketini kuran Özveren, 1986’da döndüğü TRT’de dış yapımcı olarak canlı yayınlanan yüzlerce yarışma programını hazırladı ve sundu.

1999'da emekli olan Bülent Özveren, bu tarihten sonra TÜRVAK'ta (Türker İnanoğlu Vakfı) spiker-sunucu bölüm başkanı olarak çalıştı. İstanbul ve Bursa'da çeşitli kurslarda öğretmenlik yaptı. Fransızca ve İngilizce bilen Bülent Özveren 'spiker-sunucu' bölümlerinde usta öğretici olarak derslere girdi ve etkili ve güzel Türkçe konuşma konularında çeşitli üniversite ve kuruluşlarda konferanslar verdi.

2013 yılının sonunda yeni yayın döneminde Show TV'de yayınlanan Bir Milyon Kimin? adlı yarışma programında Okan Bayülgen ve Gülben Ergen ile jüri üyeliği yaptı.

Editör: TE Bilisim