2021 yazını konserden konsere koşarak geçiren başarılı sanatçı Buray, KerkiSolfej organizasyon ile düzenlenen Sonbahar Turnesi kapsamında bu yıl ikinci kez Harbiye Açıkhava Tiyatrosu Sahnesinde sevenleriyle buluştu.

Sahneye iki farklı kıyafetle çıkan genç sanatçının kostümünde yer alan Lefkoşa işlemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Berlin Duvarı'nın yıkılmasının ardından Dünyanın ikiye bölünmüş tek başkenti olma özelliği taşıyan doğduğu toprakların motiflerini içeren sahne kıyafeti ile göz dolduran başarılı sanatçı, muhteşem gecenin açılışını ''Aşk Bitsin'' şarkısı ile yaptı.

Şarkıları dillerden dillere dolaşan ve örnek karakteri ile gençler başta olmak üzere her yaştan müzikseverin kalbinde taht kurmayı başaran genç sanatçı sahnede bir kez daha iklim krizine dikkat çekti.

ÇEVRECİ BURAY'DAN DUYARLI ÇAĞRI

“Önümüzde çok önemli bir konu var. İklim krizi, küresel ısınma biliyorsunuz. Bütün bu yangınlar, seller, tsunamiler hep bunun yüzünden ve buna bir dur dememiz lazım. Çünkü başka bir gezegenimiz yok. Bunun için su, elektrik tasarrufu yapıyoruz. Bunlar küçük ama önemli detaylar. yeşili ve doğayı, termik santralleri için, uluslararası anlaşmalara uymak için devlet büyüklerine baskı yapabiliriz. Binlerce kişi olursak bizi duyarlar." diyen Buray duyarlılığı ile büyük alkış aldı...

ATATÜRK’E GİDEN HER YOL DOĞRUDUR”

"Bizim yapabileceğimiz en önemli şey, annelerimizin babalarımızın bize öğrettiği gibi çocuklarımıza yeşili korumayı öğretelim. Doğa sevgisini, hayvan sevgisini, insanı doğayı sevmeyi öğretmemiz lazım. Bizim çok ömrümüz kalmadı belki 20 belki 30 yıl yaşarız ama her şey çocukların elinde. Geleceğimiz onlar… Her şeyden önce Atatürk’ü sevmeyi öğretelim. Atatürk’e giden her yol doğrudur” diyerek sözlerini tamamlayan Buray kendisini dinlemeye gelenlerin kalplerine dokunmayı başardı.

Gece boyunca bir an olsun düşmeyen enerjisi ve temposunun yanı sıra, sempatik tavırlarıyla da müzikseverlerin kalplerindeki yerini sağlamlaştıran Buray, kendi şarkılarının yanı sıra Türk Müziğinin unutulmaz eserlerinide seslendirdiği konserin ilk bölümünü çoşkulu bir şekilde noktaladı.

“SOUND OF SİLANCE” SÜRPRİZİ

Repertuarına ikinci Harbiye performansına özel yabancı şarkılarda ekleyen başarılı sanatçı, konserin ikinci bölümüne “Sound Of Silence” isimli şarkıyla başlayarak herkesi mest etti.

Editör: TE Bilisim