Özge Borak, İlker Aksum, Ozan Çobanoğlu, Cezmi Baskın ve Şebnem Sönmez, Hüseyin Soyarslan, Murat İpek ve Selçuk Borak’ın başrolleri paylaştığı “Balım” müzikali izleyiciye oldukça keyifli anlar yaşatıyor.

'Bazıları Sıcak Sever'in tiyatro (müzikal) versiyonu olan 'Balım'da “Himmet” adlı çapkın bir karakteri canlandıran usta sanatçı Cezmi Baskın izleyicinin gösterdiği ilgiden bir hayli memnun.

Usta sanatçı Cezmi Baskın, “Türkiye de az görülen bir müzikal. Orkestrası, dansçısı ve oyuncu kadrosu zengin bir müzikal. Türkiye de müzikal yapmak zor tabi. Sağolsun Türker İnanoğlu, Türkiye’nin en önemli sanat merkezlerinden TİM’de bizi seyircimizle  buluşturdu. İnşallah bunun devamı var. Yakında “İstanbulnagme” diye bir oyun oynayacağız. ‘Balım’ da Zeki (Alasya) ağabeyin yerine oynuyorum. Biliyorsunuz benim ağabeyimdi, çok sıkı fıkıydık. Birden bire onun rolünü almak beni çok derinden etkiledi, hüzünlendirdi. Tabi bir de vazife bu. Onun yerine oynamak benim için büyükte bir kıvanç oluyor. Güzel bir müzikal herkese seyretmelerini tavsiye ederim. Oyuncu arkadaşlar çok başarılı, danslar ve şarkılar da çok güzel.” dedi.

“EKONOMİYE BAĞLI”
“Balım” da yaşlı ve çapkın bir karakteri canlandıran Cezmi Baskın; Türkiye de müzikallerin çok yapılmaması ile ilgili olarakta; “Bunu ekonomiye bağlıyorum. İnsanlar müzikale gitmek için bir sürü yol kat ediyorlar, ayrıca bir sürü masraf yapıyorlar. Geniş kadrolar olduğu için maliyette yükselince bu da ister istemez izleyiciye yansıyor. Ben sıkıntılı günler yaşadığımız şu günlerde herkesi kafa dağıtmak için bu müzikale davet ediyorum” diyor.

‘Balım” müzikali 31Aralık 2015’te tekrar izleyiciyle buluşacak.
Editör: TE Bilisim