Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti. Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Beştepe'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "Vefa Ödülü" ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun anısına verilirken, müzik alanında Ajda Pekkan, sinema alanında ise Yılmaz Erdoğan ödüle layık görüldü. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sanatçılar arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun Türkiye'ye ve Türk kültürüne hizmet eden, katkı sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sanatçılar arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz." dedi.

Erdoğan, "Halka tepeden bakan, sürekli milleti aşağılayan, elitis zihniyet gerileyip Cumhur ile Cumhuriyet arasındaki mesafe kapandıkça hamdolsun bundan ülkemizin kültür ve sanat hayatı da olumlu etkilenmiştir. Biz bu görevde olduğumuz sürece Allah'ın izniyle hiç kimse Türkiye'yi eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir" diye konuştu.

Gecede "Vefa Ödülü" ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun anısına torunu Çiğdem Özer'e takdim edildi. 

Erdoğan, Aşık Veysel'in Ankara'da sırf kılık kıyafeti nedeniyle dışarı atıldığını hatırlatarak, "Vefa Ödülü" ile bir ayıbı temizlediklerini ve devlet olarak kendisine şükran borcumuzu ifa ediyoruz." dedi.

Süperstar Ajda Pekkan müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. Kasım ayı başında evinde düşerek kalça kırığı ameliyatı olan Ajda Pekkan, 2 ay aradan sonra ilk kez törende görüntü verdi. Süperstar'ın sağlığına kavuşması hayranlarını sevindirdi. 

Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldüğüm için büyük bir gurur ve heyecan içindeyim. Bugün sanat hayatımın en önemli noktalarından biridir. Çünkü bu ödül benim için bambaşka duygular ve çok önemli anlamlar içeriyor. Müzik hayatım boyunca ülkeme olan bağlılığım, sevgim ve milli değerlerim benim için daima önemli ve öncelikli olmuştur. Bu uzun soluklu yolculukta kariyerimi şekillendirirken de tüm bu duygularla verdiğim kararlar ile ülkemin sanatçısı olmayı tercih ettim. Yurt dışındaki kariyerimde birçok teklifi geri çevirmemdeki temel sebep bu kadim topraklardaki sevgi ve aidiyet duygusudur” dedi.

Ankara Beştepe'de Külliye de düzenlenen törende Pekkan'ın yanı sıra, Yılmaz Erdoğan, Tan Sağtürk gibi ünlü isimler hazır bulundu. Ayla Algan'ı temsilen yardımcısı katıldı. Törende Aşık Veysel anısına 'Vefa Ödülü' torunu Çiğdem Özer'e takdim edildi. 

Müzik alanında Ajda Pekkan, sinema alanında ise Yılmaz Erdoğan Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gastronomi alanında ödül kazanan ve küs olan Ömür ve Emre Akkor kardeşleri de sahnede barıştırdı. Erdoğan, kardeşlere hitaben, "Artık dargınlık yok. Tamam söz. Bundan sonra biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiyeyiz." dedi.

Resim alanında Süleyman Saim Tekcan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim-kültür alanında Hayreddin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, dans-bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanında Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı ve geneneksel sanatlar alanında Gülbün Mesara ödül kazanan diğer isimler oldu.

Editör: Olcay Ünal Sert