Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Cüneyt Arkın'ın, 'Benim Kahramanım Türk Halkıdır' kitabında 'Rüzgar' filminde başrolleri paylaştığı Emel Sayın'dan senaryo gereği dayak yediğini yazdı. Hem yönettiği hem de oynadığı 'Rüzgar'ın Emel Sayın'la ilk ve tek yapımları olduğunu söyleyen Arkın, o filmden sonra bir araya gelmediklerini ifade etti. Sanatçının o filmden sonra sinemadan koptuğunu söyleyen Arkın, dayak sahnesini şöyle anlattı:

BENİ HİÇ SEVMEDİ

'Eşiği geçip içeriye adımımı atmıştım ki Emel Sayın, 'Ya Allah' diyerek kalın sopayı tam alnımın ortasına yapıştırdı. Sendeleyip duvardan güç almak için o yana kayarken ikinci darbeyi de yedim. Bu sefer vuruş tam yerine oturmuştu. Gözlerim karardı, başım mı dönüyordu, yoksa Emel Sayın mı etrafımda fır fır dönüyordu çıkaramadım. 'Bre Medet!' demeye kalmadı, üçüncü darbe elmacık kemiğimin üzerinde hassas, ince deriyi cart diye yırttı. Anında ağzıma akan kanın sıcak, demir tadını hissettim. Rüzgâr filminden sonra Emel Sayın bir daha film çekmemeye yemin etti. Galiba beni de hiç sevmedi. Sevseydi verdiği sözü tutardı.' Cüneyt Arkın, asıl ipleri koparan sahnenin, Uludağ'ın soğuk havasında saatlerce kaçma sahnelerini tekrarlamaları olduğunu belirtti.

Rüzgar, ihanetin intikamını almak isteyen bir adamla kocası tarafından terk edilen bir kadının aşk öyküsünü anlatıyor.

Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti. Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti.

ÇOCUKLUĞUM FİLM OLSUN

Cüneyt Arkın'a kitabında "Çocukluk döneminizin film yapılmasını ister misiniz?" sorusu yöneltildi. Yoksul bir aileden geldiğini her fırsatta dile getiren aktör, "Saçı asker tıraşı, yüzü bozkır güneşiyle kavrulmuş o çocuk hep gözlerimin önünde... Elbette çocukluğum bir filmde anlatılsa bahtiyar olurum" dedi.

Editör: TE Bilisim