Birçok farklı tiyatro grubunun oyunları 31 Aralık yılbaşında yayın hayatına başlayacak olan tiyatronet.com’dan 25 liralık bilet karşılığında dünyanın her yerinden izlenebilecek. Çocuk oyunları ise yılbaşı tatilinde açılışa özel ücretsiz olacak.

tiyatro.net’i hayata geçiren tiyatro sanatçısı Onur Şenay “tiyatronet şu anda dünyanın en gelişmiş dijital tiyatro portalıdır…” dedi. tiyatronet.com’un tanıtım toplantısına Ali Poyrazoğlu, Bodrum’dan Yasemin Yalçın’da eşi İlyas İlbey ile Çatalca’dan canlı telefon bağlantısı ile katılarak destek verdiler…

Kaan Erkam, Kemal Başar, Kamuran Akkor, Onur Şenay, Eylül İlbey

Tiyatro sanatçıları Gayrettepe Kats Sahne’de dijital tiyatro portalı tiyatronet.com’un tanıtımı için bir araya geldiler. Tiyatro oyuncusu, yönetmen Onur Şenay ve iş insanı Menekşe Uçaroğlu tarafından kurulan tiyatronet.com farklı tiyatro gruplarının eski ve yeni, yerli ve yabancı yazarlara ait oyunlarını dijital platformda bir araya getiriyor. Aynı zamanda bir tiyatro oyun arşivi ve her ay yenilenen bir içerikle farklı dallarda bilgi portalı olması planlanan dijital tiyatro tiyatronet.com pandemi döneminde ortaya çıkan bir fikirden yola çıkılarak hayata geçirildi. 25 liralık ücret karşılığı alınacak biletle izlenecek oyunların yanı sıra çocuk oyunlarının da yer aldığı tiyatronet’te “Zeliş’in Masalları” bölümünde birbirinden keyifli masalları çocuklar 31 Aralık 2020 yılbaşı gününden itibaren yılbaşı tatili boyunca açılışa özel ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Tiyatroların kapalı olması nedeniyle tiyatro izleyicilerini tiyatrodan uzak kalmamasını sağlamak, engelli kişilerin oldukları yerden oyunlara ulaşması, Anadolu’nun en ücra bölgelerine de ulaşabilmesi hedefleyen projenin tanıtım toplantısına Kamuran Akkor, Cemal Hünal, Süha Uygur, Kemal Başar, Deniz Salman, Nur Gürkan, Onur Şenay, Eylül İlbey, Kaan Erkam, Cengiz Orhonlu katıldılar. Ali Poyrazoğlu Bodrum’dan, yasemin Yalçın ve eşi İlyas İlbey’de Çatalca’dan görüntülü telefon bağlantısı ile toplantıya katıldılar.

Ali Poyrazoğlu, basın toplantısına dijital olarak Bodrum'dan canlı bağlandı.

Ali Poyrazoğlu “Bu iş dünyada ve Türkiye’de bir ilktir”

Basın toplantısına görüntülü olarak katılan ünlü tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu, “Bu iş dünyada, Türkiye’de bir ilktir ve çok iyi bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Genelde Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlere turneye gidiyoruz ama herkes izleyemiyor oyunlarımızı. Trabzon’daki bir dağın başındaki öğretmen oyunumu izleyemediği için ne kadar üzüldüğünü bana mektupta yazıyor. Bu engeli dijitalleşmenin sunduğu nimetler sayesinde aşıyoruz” dedi.

Cemal Hünal’da yaptığı konuşmada Onur Şenay'la koronavirüs salgınının ilk günlerinde 14 bin kişiye instagram üzerinden canlı tiyatro oyunu sahnelediklerini ve bunun üzerine böyle bir fikir çıktığını belirterek "tiyatronet.com, tiyatro oyunlarına erişebilmek için çok pratik, insanların kendi vakitlerinde tiyatroya ulaşabilecekleri ve arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri bir platform. Daha da önemlisi tiyatro oyuncularına telif hakkı ödenecek olmasını da sektörü ileriye taşıyacak bir adımdır" dedi.

Yasemin Yalçın & İlyas İlbey “arkanızdayız destekliyoruz”…

Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey’de görüntülü telefondan katıldıkları toplantıda “Bu işe çok emek verildi bizzat şahidiyiz. Amaca ulaşıldı ve biz tiyatrocular olarak size teşekkür borçluyuz. Anadolu’nun en ücra yerlerine bazen taşınamayacak kadar büyük dekorlarla gidemiyorduk. Şimdi ulaşamayacağımız yer yok. Bizden ne isterseniz yanınızdayız arkanızdayız destekliyoruz” dediler.

Projenin hayata geçmesini sağlayan tiyatro oyuncusu, yönetmen ve Kats Sahne ortağı Onur Şenay "tiyatronet.com sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun, oyunlarımızla daha rahat bir araya geleceksiniz. Tiyatro, daha çok sahnede keyif veren bir şey ama biz oynadığımızda varız, oynamadığımızda yokuz. Bu platform sayesinde her zaman sahnelerde olma fırsatı yakalayacağız. Dünyada ilk kez tiyatro oyuncuları telif alacaklar ve tiyatronet bu konuda öncü olacak ve tiyatro sanatçıları bu bağlamda kendilerini biraz daha güvende hissedecektir. Ayrıca engelli vatandaşlarımız bu sayede daha rahat tiyatro oyunlarını izleyecektirdedi. tiyatronet.com izleyicilerini teknik sorunlar ve diğer konularda anında bilgilendirmek için ayrıca bir “call-center” canlı destek hattı ile de destekleniyor.

Editör: TE Bilisim