Gerçek adı Asiye Yurdagül Ergin olan İnci Birol 60’lı yılların başında Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan ile büyük bir aşk yaşamış, bu beraberlikten Esra ve Esin adında kızları olmuştu.Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'dan evlilik dışı 2 çocuğu olan, 60’lı yılların Sinema sanatçısı ve sahnelerin aranılan oryantali İnci Birol bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti..

Yeşilçam’ın siyah beyaz döneminde birçok filminde rol alan İnci Birol Fahrettin Aslan ile tanıştıktan sonra hayatı değişmişti…

Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın 1960'lı yıllarda başka bir gazinoda çalışırken beğenip kendi gazinosuna transfer ettiği dansöz İnci Birol'la olan beraberliğinden iki kızı oldu.

Fahrettin Aslan uzun yıllar birlikte olduğu ve ölene kadar bir “dost” olarak görüştüğü İnci Birol ile resmen evlenmemiş olmasına rağmen, bu beraberliğinden olan ikiz kızları Esra ve Esin'i nüfusuna kaydetmişti.

İnci Birol bir süredir karaciğer kanseri ile savaşıyordu, kızlarının babası Fahrettin Aslan gibi o da kansere yenik düştü.

Asiye Yurdagül Ergin Teşvikiye camisinden kılınan cenaze namazı sonrasında yon solculuğuna uğurlandı.. 

Ölümsüz şarkıların bestekârı Bilge Özgen hayatını kaybetti Ölümsüz şarkıların bestekârı Bilge Özgen hayatını kaybetti

İNCİ BİROL KİMDİR?

Gerçek adı Asiye Yurdagül Ergin olan İnci Birol 60’lı yılların başında Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan ile büyük bir aşk yaşamış, bu beraberlikten Esra ve Esin adında kızları olmuştu.

Yeşilçam’ın siyah beyaz döneminde birçok filminde rol alan İnci Birol Fahrettin Aslan ile tanıştıktan sonra hayatı değişmişti… Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın 1960'lı yıllarda başka bir gazinoda çalışırken beğenip kendi gazinosuna transfer ettiği dansöz İnci Birol'la olan beraberliğinden iki kızı oldu. Fahrettin Aslan uzun yıllar birlikte olduğu ve ölene kadar bir “dost” olarak görüştüğü İnci Birol ile resmen evlenmemiş olmasına rağmen, bu beraberliğinden olan ikiz kızları Esra ve Esin'i nüfusuna kaydetmişti.

İnci Birol'un fotoğaf arşivinden

Efsane sanatçı İnci Birol kansere yenildi.

Editör: TE Bilisim