Yakışıklı ve başarılı oyuncu Emir Benderlioğlu Festival filminde oynamak istediğini açıkladı. Uzun yıllar sinema ve dizi sektöründe yer alan Benderlioğlu;

“Kamera önüne geçmeden önce kamera arkasında da çalıştım. Sinema aşkı bende kısa filmlerle başladı. Animasyon ve çizgi filmlerin ardından Kavak Yelleri ve Yer Gök Aşk gibi dizilerle tanınsam da asıl gönlümde yatan bir festival filminde oynamak. Özellikle Reha Erdem’in çekeceği bir filmde yer almayı çok isterim” dedi.


SANAT FİLMİNDE OYNAMAK BİR SEÇİMDİR

 Hülya Avşar’ın “Kimsenin izlemeyeceği sanat filminde oynamaktansa gişe filminde oynamayı tercih ederim” dediğinin hatırlatılması üzerine Emir Benderlioğlu, “Bu bir seçimdir, ben onunla ilgili hiçbir yorum yapamam ama siz gerçekten bir şey anlatmak istiyorsanız, bir derdiniz rahatsızlığınız varsa ve sizin anlattığınız şey bir kişiye bile ulaşıyorsa amacınıza ulaşmışsınız demektir. Burada ki bir kişiden kastımda onu anlamış olmasından bahsediyorum. Tabi ki her oyuncu ve yönetmen geniş kitlelere ulaşmak ister, ben de isterim.“ dedi.

SANATÇILARIN YAŞARKEN DEĞERLERİ BİLİNMELİ

Önemli bir tespitte de bulunan Emir Benderlioğlu sanatçıların yaşarken bazen değerinin bilinmediğini belirterek şunları söyledi: “Çok ünlü bir ressam olan Rembrandt beş parasız ölmüştür. Öldükten 20 yıl sonra resimleri orada burada bulunmuştur. Adama yaşarken hiçbir değer verilmemiş, değeri ancak yıllar geçince anlaşılabilmiş. Ne oluyor, birileri yıllar sonra bir bakıyor, ‘A bu adam zamanın ötesindeymiş’ diyorlar… Bu adam ne yapıyordu zamanında belki de karnını doyurmak için portre ressamlığı yapıyordu, bunu da çoğu kimse bilemez… Aynı şekilde büyük usta Neşet Ertaş yıllarca düğün salonlarında türkülerini söyledi. Maalesef ‘Bozkırın Tezenesi’ de son yıllarda hatırlandı, hak ettiği değer verildi, örnekleri çoğaltmak mümkün... O yüzden diyorum ki sanatçıların yaşarken değeri bilinmeli." 

Editör: TE Bilisim