2022 Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Konserleri bu yıl Zuhal Olcay ile başladı. Zuhal Olcay, Nazım'ın Şarkıları projesiyle Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde muhteşem bir konsere imza attı.

Fotoğraf: Samet Aday

KerkiSolfej organizasyonuyla, proje koordinatörlüğünü Gökçe Pekpostalcı'nın üstlendiği etkinlikte, Zuhal Olcay'a Ferhat Livaneli Orkestrası eşlik etti. Zuhal Olcay'ın söylediği Nazım şarkılarına tiyatro sanatçısı Utku Erişik, Nazım'dan anı ve şiirler ile ses verdi. Zuhal Olcay'a opera sanatçısı Hasan Doğru ve oyuncu Başak Gümülcineli de eşlik etti.

Zuhal Olcay: 'Nazım Hikmet'e bir saygı duruşu'

Zuhal Olcay Harbiye Açıkhava'yı dolduran binlerce kişiye 'Harbiye Açıkhava'nın bu yılki ilk konseri, Nazım Hikmet'e bir selam bir saygı duruşu. Ferhat Livaneli Orkestrası, konuklar ve ben, aslında hepimiz Nazım'ın şiirlerine eşlik ettik. Nazım'ın dehası, duygusu, hümanizmi; onun dizelerini bestelemiş değerli müzisyenlerin notalarıyla çok güzel bir akşam olacak, heyecanlı ve mutluyum' cümleleriyle seslendi.

Olcay, Nazım dizeleri Hoşgeldin Bebek, Bulut mu Olsam, Sen Memleketimsin gibi pek çok eseri seslendirdi; Ceviz Ağacı, Karlı Kayın Ormanı, Vapur eserlerinde Zuhal Olcay'a hep bir ağızdan binlerce kişi eşlik etti.

Nazan Öncel Bakırköy de müzik ziyafeti çekti! Nazan Öncel Bakırköy de müzik ziyafeti çekti!

2 kostüm tercih etti

Sahnede Tarık Ediz ve Eldia İstanbul imzalı 2 kostüm tercih eden Zuhal Olcay'ı izleyenler arasında kızı Ceren Olcay, Deniz Çakır ve sevgilisi Bilgehan Baykal, Sitare Akbaş, Berkay Tulumbacı, Ezgi Gergin, Utku Ateş, Tuğba Altıntop vardı.

Konserin finalinde Ey Özgürlük şarkısında Başak Gümülcineli ile seyirlik bir düete imza atan Zuhal Olcay, finalde kendisine eşlik eden sanatçılarla birlikte etkinlik alanını dolduran müzikseverleri selamlayarak muhteşem geceyi noktaladı.

Editör: TE Bilisim