DİLEK TAŞI TÜRKİYE'Yİ SALLADI


“Dilek Taşı, film için yapıldı, o zaman patladı…. Yüzlerce şarkı sözü arasından Ali Tekintüre ve Poyraz Tekin'in yazdığı seçildi. Hulki ağabey bestesini de benim yapmamı istedi. Besteyi yapıp dinlettiğinde 'Bu kimin diye sordu?', 'Benim' dedim, "Bu Türkiye'yi sallayacak' dedi, hakikaten de dediği çıktı."

O AN BUNU DÜŞÜNEMEDİM, ŞU ANDA OLSA YAPMAZDIM

Stadlarda marş olan, 80'li yıların kült bestesi 'Sürünüyorum' hakkında da konuşan Karaböcek "Sürünüyorum da büyük sitem var. Allah'a sitem var o şarkıda… 'Baştan yarat beni dertten eleyip, acı şu halime sürünüyorum' diyor…. "Birgün değli sana hergün yalvardım, duymadın sesimi Sürünyorum" diyor, öyle denir mi? O an bunu düşünemedim, şu anda olsa öyle yapmazdım…. Buna rağmen şarkıyıda okumayan kalmadı..." dedi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının da şarkı sözlerini değiştirip tribünlere marş yaptığını söyleyen Karaböcek, "Sözler hüzünlü ama beste şıkır şıkır, neşeli bir anıma denk geldi demek ki" dedi.

  Fotoğraflar: Olcay Ünal SERT

GERÇEK SANATÇILARIN DEĞERİ YAŞARKEN BİLİNMİYOR

Müzik eleştirmeni Naim Dilmener'in kendisi için "Uğruna cam çerçeve indirilecek üç beş sanatçımızdan birisi…" dediğinin hatırlatılması üzerine, Gülden Karaböcek, Dilmener'in sözlerine teşekkür ettikten sonra yitirdiğimiz sanatçıları andı. Ahmet Kaya'dan "Kum Gibi", Neşet Ertaş'tan  'Yalan Dünya' ve 'Sarmaşık Güllere Dolandım' adlı eserleri okuyan Gülden Karaböcek "Yaşarken gerçek sanatçıların değeri bilinmiyor, keşke yaşarlarken değerleri bilinseydi…. Ahmet Kaya'nın, Neşet Ertaş'ın ne kadar bilindi ki? Aşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş, Ahmet Kaya, Müslüm Gürses, gerçek sanatçıydı onlar ve zor zamanları paylaştılar. Zor zamanda mı güzel şarkılar yapılıyormuş bilmiyorum ama sanatçıdan da önce iyi insandılar. Yavaş yavaş hepimiz oradan geçeceğiz. Onların şarkılarnıı söyleyince hem seviniyorum, hem de üzülüyorum, onlara ben yurt dışında biryerlerde yaşıyorlar gözüyle e bakıyorum… Eserleri yaşıyor, hepte yaşayacak…." diye konuştu. İsmini saydığı sanatçıların şarkılarını kendisine hiç düşünmeden severek verdiğini ifade eden Karaböcek, onlarla aynı yılları paylaştığı için mutlu olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim