Köksal Engür'ün ardından...

ALİ POYRAZOĞLU: Güle gül canım kardeşim. Birlikte oynadığımız "Uzakta Piyano Selerinden" unutulmaz ve çok kıymetli anılarımda tatlı gülüşün.. Çok iyi bir oyuncuydun. Hepimiz özleyeceğiz seni... Işıklarda uyu..

IŞIL YÜCESOY: Ülkem için çok kıymetli bir sanatçı... Canım Köksal Engür... Şimdi elimde birlikte yaptığımız iki özel film ve onlarca anı kaldı... #KöksalEngür

ŞEHRAZAT: Ahh be Köksalım #KöksalEngür Şimdi öğrendim ahhh ne yıllar ne günler ne aylar. İçim yandı şu an güzel insan güzel dostum. Allah Rahmet Eylesin. Cennet mekanın olsun.

LEVENT ÖZDİLEK: Böyle mi kutlayacaktık Dünya Tiyatro Gününü Köksal’ım :( Yerin dolmaz…

Yıldız Tilbe, Ramazan öncesi son konserini verdi. Yıldız Tilbe, Ramazan öncesi son konserini verdi.

LEVENT KAZAK: Köksal Abi'yi kaybetmişiz. Tiyatro, Sinema ve seslendirme dünyasının başı sağ olsun! onunla aynı sahnede, aynı kuliste bulunmak ayrıcalıktı, hoşçakal abi!

CENGİZ BOZKURT. Köksal Abimizi kaybettik, başımız sağ olsun…

BURAK HAKKI: Güzel abim! Dudaktan Kalbe'mizin Saip Paşa'sı... Huzurla uyu.

YEKTA KOPAN: Canım Köksal Engür.
Canım ağabeyim, ustam, hocam…
Öğrettiğin her şey için teşekkür ederim.
Çok zor sana veda etmek, çok zor.

GANİ MÜJDE: Oyun treni ile seyircisi olarak başladığımız yolculuk TRT ye yazdığım skeçlerde de yol arkadaşı olarak sürmüştü. Sakin ama güven veren oyuncu kişiliği ile unutulmaz karakterler bıraktı ardında Köksal Engür. Unutulmazlar pasajında yerini aldı. Sevenlerine sabır diliyorum.

Işıl Yücesoy ve Köksal Engür dizi setinde görülüyorlar.

KÖKSAL ENGÜR kimdir?

Köksal Engür, 1946 da Kars'ta dünyaya geldi. Sanatçı, henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu "Çocuk Saati" programında kısa radyo tiyatrolarıyla mesleğe başladı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü 1969 yılında tamamlayan sanatçı, TRT de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarının da temelini attı.

Başarılı sanatçı, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan TiyatrosuDormen TiyatrosuAli Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapımlarında rol aldı.

Tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerde de oynayan sanatçı, "Sünger Bob Kare Şort" çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirdi.

Afife Tiyatro Ödüllerinde 1999da "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu", 2002de ise "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seçilen sanatçı, 2005te 16. Ankara Film Festivalinde "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

Engür, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al PacinoDustin Hoffman ve Robin Williams'ın yanı sıra Susam Sokağı'ndaki "Büdü" karakteriyle Red Kit çizgi filminde "Red Kit"i seslendirdi.

Editör: TE Bilisim