Tiyatronun usta oyuncusu, yönetmen ve dublaj sanatçısı Nedret Güvenç sabaha karşı hayatını kaybetti. Acı haberi usta sanatçı Işıl Yücesoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.  Yücesoy; "Bir ömür sanatla dimdik ayakta kalmak... Sayın Nedret Güvenç gibi bir çınarı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağolsun." diyerek acı haberi duyurdu.

ECE USLU: SEN HEPİMİZİN KIYMETLİSİYDİN

Nedret Güvenç'in yeğeni oyuncu Ece Uslu, sosyal medya hesabında duygusal bir mesaj yayınladı:

"Büyük teyzem Nedret Güvenç Bilgütay’ı maalesef dün sabaha karşı uykusunda kaybettik. Zorlu bir hayatın ardından kendisine harika bir hayat kurdu. Yetenekleri ve başarılarıyla donattı hayatını ve asıl benim için en önemli olanı kıymetli eşi rahmetli Okan Bilgitay ile birlikte aşklarını be aralarında ki saygıyı hiç bir zaman kaybetmeden ve o aşklarına hepimizi imrendirerek yaşadılar güzel hayatlarını. Aşkları ve birliktelikleri herkese örnek olabilecek kadar harikaydı, şimdi artık tekrar bir aradalar…. ve benim hayatımda çok önemli olan sevgili anneannem Nebile Fikriye Güvenç ile de beraberler artık ... Hepinizi çok seviyorum . Sen hepimizin çok kıymetlisiydin sevgili ve biricik teyzeciğim. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Işığınla aydınlat gittiğin yeri…
Seni çok seviyorum. "

IŞIL YÜCESOY: BİR ÖMÜR SANATTA DİMDİK...

"Bir ömür sanatla dimdik ayakta kalmak... Sayın Nedret Güvenç gibi bir çınarı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Başımız sağolsun." 

SÜHA UYGUR: BİR DEVİR SONA ERDİ

"Nedret Güvenç… Türk tiyatrosu çok büyük bir sanatçıyı kaybetti… Başarılarla dolu altın bir devir ne yazık ki sona erdi… Sizi tanımak benim için çok büyük bir onur oldu… Tiyatro dünyasına ve Sevgili Nazan’a, Ece’ye ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum…"

NİLGİN BELGÜN: CENNET MEKANI OLSUN

Nedret Güvenç kimdir?

Nedret Güvenç (d. 5 Eylül 1930, İzmir), Türk oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı.

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda şan ve piyano eğitim alan sanatçı, tiyatroya ağırlık vermeye karar verdi. 1948'de İzmir'de tiyatroya başlayan Güvenç, İzmir Şehir Tiyatroları 1950 yılında kapatılınca İstanbul'a taşındı ve İstanbul Şehir Tiyatroları'na katıldı. 1959-1960 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda da konuk oyuncu olarak sahneye çıkan sanatçı, sonrasında tekrar İstanbul'a döndü. Sayısız tiyatro oyununda başrol oynayan Güvenç'in bu dalda pek çok ödülü vardır.

1974'te "En Büyük Kumar" ile yönetmenliğe başlayan sanatçı, 1995'te emekli olduğu İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan sonra "Tiyatro İstanbul" bünyesine katılmıştır. Hâlen tiyatro çalışmalarına devam etmektedir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. Ayrıca Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini Güvenç yazmıştır.

Tiyatro ve dublaj sanatçısı Nedret Güvenç'in vefatı sanat dünyasını derinden sarstı.

Editör: TE Bilisim