Baba Sahne’nin çok sevilen ve pandemi öncesinde kapalı gişe oynayan prodüksiyonu “Don Kişot’um Ben”, 16 aydır ayrı kaldığı İstanbullu seyircisiyle 6 Ağustos Cuma akşamı Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yeniden buluşuyor! Ozan Güven ile Günay Karacaoğlu’nun başrollerini paylaştığı kahkaha dolu “Don Kişot’um Ben”, delilikte direndiği için bilge olan çılgın asilzade, gezgin şövalye Don Kişot ile silahtarı Sancho Panza’nın şarkılar, kılık değiştirmeler, düellolar ve yel değirmenleriyle bezeli, bol kahkahalı macerası...

Perde açtığı ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan “Don Kişot’um Ben” oyunu, bildiğimiz “Don Kişot”u, alışılmışın dışında bir yorumla sahneye taşıyor. Ozan Güven’in çılgın asilzade Don Kişot’a, Günay Karacaoğlu’nun ise ondan daha çılgın silahtarı Sancho Panza’ya hayat verdiği oyunda ayrıca; Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Yüsra Geyik, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, Tuğba Eskicioğlu, Ali Kemal Aydın ve Rifat Durmuş rol alıyor. Cervantes’in ölümsüz eseri “Don Kişot”; Mihail Bulgakov’un, dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen metniyle ve Emrah Eren’in yönetmenliğinde bir defa daha yollara düşüyor.

Don Kişot Altın Çağ’ın, Sancho Panza Don Kişot’un izinde… “Aşka Feda” diyen iki saf vicdan sürüklüyor peşinden gelenleri… Şarkılar, maskeler, kılık değiştirmeler, düellolar ve yel değirmenleri… Hikâyeyi sorarsanız, bildiğimiz “Don Kişot” işte: Senor Quijano bir gün delirir, silahtarı Sancho Panza’yla maceradan maceraya koşar...

Irmak Bahçeci’nin dilimize çevirdiği “Don Kişot’um Ben”in çok konuşulan müzikleri Can Şengün’ün, sahne tasarımı Barış Dinçel’in, kostüm tasarımı ise Sadık Kızılağaç’ın imzasını taşıyor.

İki perdelik “Don Kişot’um Ben”, 6 Ağustos 2021 Cuma akşamı Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da sahnelenecek. Başlama saati 21.00 olan oyunun biletleri Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.

Editör: TE Bilisim