Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu, şarkıcı, kitap ve köşe yazarı olan 70 yaşındaki Pakize Suda hayatını kaybetti.

Ölümsüz şarkıların bestekârı Bilge Özgen hayatını kaybetti Ölümsüz şarkıların bestekârı Bilge Özgen hayatını kaybetti

Acı haberi Pakize Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü duyurdu.


Dilara Elagözlü, sosyal medya paylaşımında "Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını kaybetmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.



PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda, 23 Nisan 1952 tarihinde dünyaya geldi. 7 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, Girit Türklerindendir. Pakize Suda, şarkıcılık, oyunculuk ve gazeteci kimliğiyle de tanımıyordu.

Çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı Lezzete Yolculuk programını sundu. Ardından Her Şeyi Konuşalım isimli magazin programında magazin gündemini yorumladı.

Pakize Suda, demans hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Demans hastalığı ile mücadele eden Suda, hastalığının ilerlemesi neticesinde kimseyi tanımıyor ve hatırlamıyordu.

Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu, bir dönem şarkıcılık yaparak kitap ve köşe yazarlığı da yapmıştı. Hürriyet gazetesine röportajlar da yapan Pakize Suda magazin programlarında yorumcu kişiliğiyle de biliniyordu. 

Editör: TE Bilisim