Bugüne kadar verdiği doğa eğitimleriyle üç milyondan fazla çocuğa ulaşan TEMA Vakfı’nın “Umut Yeşerten Şarkılar” özel yayınında ünlü sanatçılar Sezen Aksu şarkılarıyla gönüllü olarak sahnedeydi. Sezen Aksu’nun destekleriyle 28 Nisan Pazar akşamı İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleşen özel yayın NTV’den canlı yayınlandı. Tüm şarkıların 'çocuklar' ve 'doğa' için söylendiği “Umut Yeşerten Şarkılar” özel yayınında 3464'e gönderilen SMS’ler ve bağışlarla 60 bin çocuğun doğa eğitimine katkıda bulunuldu.

Sanatçılar şarkı ve mesajlarıyla destek çağrısı yaptı

Sunuculuğunu Gülay Afşar ile Yiğit Özşener’in üstlendiği “Umut Yeşerten Şarkılar” özel yayınında; Ayça Ayşin Turan, Burak Sevinç, Can Yaman, Demet Özdemir, Dilan Çiçek Deniz, Emre Karayel, Funda Arar, Kıvanç Kasabalı, Mert Fırat, Pınar Deniz, Sedef Avcı, Serhat Kılıç, Yağmur Tanrısevsin mesajları ve şarkıları ile sahne aldı. Müzik direktörlüğünü Behzat Gerçeker’in yaptığı yayında, ENBE Orkestrası da sanatçılara performanslarında eşlik etti. Proje danışmanlığını Filiz Burhan'ın yaptığı ve NTV’nin katkılarıyla canlı yayınlanan program sosyal medyada da büyük ilgi gördü, yayın esnasında tüm Türkiye’den yapılan bağışlarla çocukların doğa eğitimine katkı sağlandı.

Kampanya devam ediyor

TEMA Vakfı’nın eğitim programları için başlattığı kampanya program sonrasında da sürüyor. TEMA Vakfı’nın 3464 SMS hattına gelecek bağışlarla doğa eğitimleri için kaynak sağlanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda daha fazla çocuğun ücretsiz doğa eğitimlerinden faydalanabilmesi için Tüm Türkiye 3464’e TEMA yazıp SMS göndererek, TEMA Vakfı’nın çocuklara yönelik doğa eğitimlerine 10 TL katkıda bulunabiliyor. Bir çocuğun doğa eğitimlerinden faydalanabilmesi için gerekli tutar sadece 10 TL. Her SMS bir çocuğun daha doğa eğitimi alması anlamına geliyor.

TEMA Vakfı Doğa Eğitim Programları

TEMA Vakfı 20 yılı aşkın süredir okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim sisteminin her basamağı için Doğa Eğitim Programları geliştiriyor ve yürütüyor. Bugüne kadar üç milyondan fazla çocuğa farklı doğa eğitimleri ile ulaşıldı. Programlar sırasıyla yaş gruplarına göre Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA olarak adlandırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan iş birliği anlaşması çerçevesinde, eğitim programları, ulusal çapta, gönüllü öğretmenler tarafından okullarda her yıl yüz binden fazla çocuğun katılımıyla uygulanıyor. Programlarda yer alan etkinliklerde toprak, hava, su, biyolojik çeşitlilik, çevre etiği gibi konular her yaş grubuna özel gelişim basamakları dikkate alınarak ele alınıyor. Her programa özel öğretmenler için etkinlik rehberleri, öğrenciler için malzemeler (gözlem kutuları, posterler, rozetler) TEMA Vakfı tarafından okullara ulaştırılıyor. Doğa eğitim çalışmaları ile çocukların doğa ile olan bağlarını güçlendirmek, doğada keşfederek vakit geçirmelerini desteklemek, doğaya duyarlı davranış ve tutumlar sergileyen bireyler olmalarına katkı sağlamak, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amaçlanıyor.

Editör: TE Bilisim