Ünlü besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay, dün geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında hayatını kaybetti.

Selçuk Tekay'ın ölüm haberini yıllarca birlikte çalıştığı Emel Sayın duyurdu:

"Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." 



ESERLERİYLE ANILACAK!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren unutulmaz eserlerin bestecisi Selçuk Tekay için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Unutulmaz eserleriyle daima saygı ve sevgiyle anılacak olan usta keman virtüözü ve besteci Selçuk Tekay'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Selçuk Tekay'ın vefatının ardından ünlü isimler sosyal medya hesaplarından duygularını paylaştı:

Sibel Can:

"Türk müziğinin en değerli sanatçısı, büyük usta, çok sevdiğim, çalışmaktan onur duyduğum sevgili Selçuk Tekay'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Tüm sanat camiasının başı sağ olsun. Mekanın cennet olsun, benim canım hocam."

Bülent Ersoy:

Değerli usta kemani arkadaşım sevgili Selçuk Tekay’ın ani bir kalp krizi ile hayata veda ettiğini canım arkadaşım Emel Sayın hanımefendiden biraz önce öğrendim. Üzüntüm sonsuz. Zira kendisini 1980 Çakıl Gazinosu emisyonlarımda tanımıştım. Ve mesleğindeki icra ve idarecilik vasfına çalışmalarımızda yakınen tanıklık etmiş bir sanatkâr olarak her zaman kendisi ile iftihar etmişimdir. Nûr içinde yat. Melekler yoldaşın ; mekânın cennet olsun sevgili arkadaşım.

Ebru Gündeş:

Çok üzgünüm Bu yola ilk çıktığım zamanlarda yıllarca beraber çalışma şansına sahip olarak çok şey öğrendiğim, sonra Pop Star Alaturka'da tekrar aynı sahneyi paylaşma mutluluğunu yaşadığım büyük üstad, canım hocam mekanın cennet olsun.
Kıymetli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim

Ferhat Göçer:

Büyük üstad Selçuk Tekay'ı kaybettik... Pek çok kez aynı sahneyi paylaştım. Onu ve sanatını yakından tanıma şansına sahip oldum. Sanat dünyamız her açıdan büyük bir değerini daha yitirdi. Çok üzgünüm.

Nilüfer:

"Müzisyen arkadaşım sevgili Selçuk Tekay aramızdan ayrıldı, ailesine sabırlar diliyorum. Huzur içinde yat Selçuk Tekay."

 Mahsun Kırmızıgül

"Ülkemizin en önemli sanatçılarına albümlerde refakat eden keman sanatçısı olan Selçuk Tekay abimizi kaybetmişiz. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diler başsağlığı dileklerimi sunarım."

Mine Koşan

"Selçuk Tekay'a Allahtan rahmet diliyorum, başımız sağolsun kadim dostum."

 Soner Arıca

"Ne yazık ki sanat camiası son yıllarda arka arkaya üzücü kayıplar veriyor. Çok değerli bir müzik adamı daha aramızdan ayrıldı, Selçuk Tekay. Mekanı cennet olsun."

Selçuk Tekay kimdir?

UNUTULMAZ ŞARKILARIN BESTEKARI
Usta besteci, 1953'te Kars'ın Kağızman ilçesinde dünyaya geldi. Vefa Lisesinin ardından konservatuvar eğitimi alan Tekay, eğitimine Emin Ongan, Feridun Darbaz ve Teoman Önaldı gibi hocalardan aldığı derslerle devam etti.
Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı gibi birçok ünlü sanatçıya sahnede eşlik eden sanatçı ayrıca ünlü isimlerin albüm çalışmalarında da yer aldı.

Sanatçı, 1991'de "Vurgun" bestesiyle 1992'de "Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor", 1993'te ise da "Yorgunum Dostlarım" adlı eserleriyle "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"ne layık görüldü.

Tekay'ın müzikseverler tarafından yakından tanınan eserleri arasında "Beraber yürüdük biz bu yollarda",  "Unuturum diye yorma kendini"  ve "Aradığın aşkı buldun mu", "El bebek gül bebek" gibi unutulmaz şarkılar yer alıyor.

Editör: TE Bilisim