Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu, Türk müziğinin usta ismi piyanist, besteci ve yorumcu Timur Selçuk dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Müzik hayatında "İspanyol Meyhanesi",  "Ayrılanlar İçin", "Sen Neredesin" ve "Bugün Yarın Daima" gibi unutulmaz eserlere imza atan sanatçı, bugün saat 14.00'te Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenle, son yolculuğuna uğurlandı.

Selçuk'un eşi Handan Selçuk ve kızı Mercan Selçuk, camide taziyeleri kabul etti. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanatçılar Rutkay Aziz, Müjdat Gezen, Ahmet Güvenç ve Burhan Şeşen'in aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.  Kılınan namazın ardından sanatçının Türk bayrağına sarılı tabutu, alkışlarla omuzlandı. Bakan Ersoy da, tabuta omuz verdi. Selçuk'un cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. 

"SANATI HEPİMİZE EMANET"

Selçuk'un eşi Handan Selçuk, "Konuşmak istemiyorum, beni mazur görün. Acımı kendim yaşamak istiyorum. İlginize teşekkür ederim" dedi.  Kızı Meran Selçuk ise,  "Hepimize emanet onun sanatı. Onun yolunun yolcusu olacağız" ifadesini kullandı.

"İYİ KALPLİYDİ, İYİ ADAMDI, İYİ BESTECİYDİ"

Törenine katılan isimlerden Müjdat Gezen ise, "1960 yılından beri tanırdım Timur'u. Çünkü annesi ile Şehir Tiyatrosu'nda beraber oynardık. Münir amca da, babamın radyodan arkadaşıydı. Çok severdi. Dostluğumuz bugüne kadar sürdü. Bugünden sonra kısmet değilmiş. Müzik adamı olarak da çok iyiydi ama Timur, insan olarak çok tatlı bir çocuktu. Allah rahmet eylesin. İyi kalpliydi, iyi adamdı, iyi besteciydi, iyi müzik adamıydı, sanatçı ana-babanın oğluydu" dedi.

Editör: TE Bilisim