Müzik dünyasının efsane isimlerinden biri olan Tina Turner 83 yaşında, İsviçre’nin Zürih yakınlarındaki Kusnacht’taki evinde uzun bir hastalıktan sonra çarşamba günü hayatını kaybetti.

Turner’ın temsilcileri üzücü haberi, “Onunla dünya bir müzik efsanesini ve bir rol modelini kaybediyor” sözleriyle duyurdu.

Hayranlarına olduğu kadar gösteri dünyasından da pek çok ismi hüzne boğan haber üzerine birbirinden ünlü isimler, Tina Turner’ı sevgi ve hayranlık dolu sözlerle andı.

The Recording Academy CEO’su Harvey Mason Jr., “Tina Turner, inanılmaz kariyeri boyunca sahnede ve sahne dışında kadınların önündeki engelleri yıkan bir simge ve öncüydü. 1985 ve 2008’deki GRAMMY sahnemiz de dahil olmak üzere, heyecan verici performanslarıyla dünya çapındaki izleyicileri hayrete düşürdü ve ‘What’s Love Got To Do With It’ ve ‘The Best’ gibi hitleriyle efsanevi bir statüye ulaştı” dedi.

Ünlü CEO sözlerine şöyle devam etti: “Üç kez GRAMMY Onur Listesi üyesi olan ve 2018 Yaşam Boyu Başarı Ödülü Sahibi Tina, stili ve güçlü vokaliyle pek çok kişinin yolunu açan yadsınamaz bir rock yıldızıydı. Dünyanın dört bir yanında dokunduğu tüm insanlar onu çok özleyecek.”

Türkiye'de Tina Turner'in İstanbul Fenerbahçe Stadı'nda verdiği konseri organize eden Ahmet San sosyal medya hesabından Turner ile Atatürk Havalimanı'nda çekilmiş fotoğrafını paylaşarak duygularını şu sözlerle açıkladı:

TINA TURNER

Toprağı bol, ruhu şad olsun ve ebediyete kadar huzurla istirahat etsin inşallah. Bir EFSANE daha bu dünyadan göçtü.

70'li yıllarda Paris Olympia Konser Merkezinin kulisinde kocası IKE ile sahne aldığı süreçte tanışmış ve o gün kendisine bir gün Türkiye'de konser verdirteceğimi söylemiştim.

1996 yaz turnesi parkuru bir türlü Istanbul'a elvermiyordu. Tarihleri önüme koydum ve Barselona ile Lizbon arasında 4 günlük dinleme boşluğu haricinde lojistik açıdan tarih oturmuyordu. Turne başlamış idi. Yolda onu yakaladım ve Paris konuşmamı çok duygusal bir şekilde hatırlattım ve evet dedi. THY'dan dev bir kargo uçağı ve bir boeing kiralayıp, tüm ekibi ve ekipmanları Lizbon / İstanbul / Barselona yaptırdım ve o MUHTEŞEM ISTANBUL KONSERİ oldu. Teşekkür olarak birde onlar için uçakları Barselona'da bir gün bekletip Milano'ya taşıttırdım.

Bu vefat haberine çok üzülürken o günler gözümde canlandı.

Ajda Pekkan "Bugün bir Yıldız daha kaydı" notuyla Tina Turner'in fotoğrafını paylaşarak Rock'ın Roll'ün Kraliçesi'ne veda etti.

ZERRİN ÖZER: BENİM EFSANEM, BENİM AŞKIM GİTTİ...

İŞTE HAYATIN ACI GERÇEĞİ!

Seni tanıdığım günden itibaren ÇOK SEVDİM!

BÜYÜK HAYRANINIM! Mesleğim adına hayat; çekilmez oluyor her geçen gün daha acı yaşıyorum....

IŞIKLARDA OL KRALİÇEM....

ABD BAŞKANI JOE BIDEN’DAN TAZİYE MESAJI…

Turner’ın konserlerine milyonların akın ettiğini belirten Biden, sanatçının Amerikan müziğini sonsuza dek değiştiren, nesilde bir kez görülen bir yetenek olduğunu belirtti.

KRALİÇE…

Efsane ismin ardından duygu yüklü sözler sarf eden bir diğer isim de Tina Turner’ın hayatını anlatan 1993 yapımı Tina: Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (What’s Love Got to Do With It) isimli filmde rol almış olan Angela Bassett’t

Angela Bassett ve Tina Turner

Bassett, Turner’a şu sözlerle veda etti: “Acısına ve travmasına sahip olan ve bunu değiştirmek için bir araç olarak kullanan bir kadına nasıl veda edeceğiz? Tina Turner, öyküsünü anlatmadaki cesareti, ne pahasına olursa olsun hayatını sürdürme sözü ve rock and roll’da kendisi ve onun gibiler için alan açma kararlılığı sayesinde, başkalarına kim olduğunu gösterdi. Benim için son sözleri ‘Beni asla taklit etmedin. Bunun yerine, ruhunun derinliklerine ulaştın, içindeki Tina’yı buldun ve onu dünyaya gösterdin.’ Bu sözleri günlerimin geri kalanında kalbime yakın tutacağım. Tina Turner’ı tanıdığım için onur duyuyorum. Bugün, biz bu ikonik sesin ve varlığın kaybının yasını tutarken, o bize isteyebileceğimizden fazlasını verdi. Bize tüm benliğini verdi. Ve Tina Turner her zaman tek kelimeyle en iyi olacak… Kraliçe.”

Viola Davis, Turner’ın bu fotoğrafını paylaşarak efsaneye veda etti.

“SEN BENİM ÇOCUKLUĞUMDUN”

Turner’ı ananlar arasında ünlü oyuncu Viola Davis de var. Davis, Instagram’da “İkonik. Güzel. Sen benim çocukluğumdun. Tanrı bugün bir melek alıyor!!! İyi uyuyun Bayan Tina Turner” diye yazdı.

Oprah Winfrey ve Tina Turner

Gösteri dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Oprah Winfrey de Turner’ı unutmadı: “O, hayatı boyunca büyüyen büyük bir iç güce sahip olan sonsuza dek rock ‘n’ roll tanrıçamız. O sadece benim için değil, dünya için bir rol modeldi. Var olduğunu bilmediğim bir parçamı cesaretlendirdi.”

Winfrey ve Turner

Winfrey gibi televizyonun önemli simgelerinden biri haline gelen Martha Stewart da Tina Turner ile geçirdiği günleri hatırlayarak efsane isme veda etti.

Stewart, Turner ile beraber olduğu bir fotoğraf karesini paylaştı ve şunları yazdı:
“Tina Turner’ı sevdik. Tanrıça, oyuncu, harika kadın! Onu çok özleyeceğiz!”

“HEPİMİZ ÇOK ŞANSLIYIZ”

Tina Turner’ın ölümüne müzik dünyasının bir diğer ikonik ismi olan Beyonce de sessiz kalmadı.

Beyonce, Tina Turner’ı anmak için web sitesinde bir mesajla birlikte efsane isimle sahnedeyken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Beyonce, Turner’ın ölüm haberinden birkaç saat sonra web sitesinden ünlü isme veda etti:

Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti. Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti.

“Sevgili kraliçem. Seni sonsuza dek seviyorum. İlham verdiğin ve açtığın tüm yollar için çok minnettarım. Sen güç ve dayanıklılıksın. Sen gücün ve tutkunun özüsün. Sonsuza kadar kalacak olan güzel ruhuna tanık olduğumuz için hepimiz çok şanslıyız. Yaptığın her şey için teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilisim