''İşte Alaturka Show'' solistleri Ayşe Mine, Belkıs Özener, Metin Milli, Zekai Tunca, Ayşe Taş gibi bir döneme damga vuran sanatçılar ''Son zamanlar da Alaturka adı altın da yapılan hiç bir proje yerine ulaşmadı. Biz en doğru şekilde Alaturka şarkılar nasıl söylenir'i müzik severlere ulaştıracağız. Şarkıların ruh'a geçmesi gerekir, burada ki tüm sanatçı dostlarımız ile amacımız yeni nesillere güzel duygular bırakabilmek..." dediler.

MORGÜL: NEV'İN ALBÜMÜ REZALET, KEPAZELİK...

Öte yandan toplantının bir bölümünde pop sanatçılarının musiki eserlerini coverlayarak yorumlamasına ateş püsküren Yılmaz Morgül; ''Özellikle Nev'in yaptığı şey kepazelik ve rezillikten başka birşey değil. bu işi güzel bir şekilde kitabına uydurarak yapan yada en azından yapmaya çalışan sanatçıları tenzih ederim. Onlar kusura bakmasın, alınmasın. Ama buradan sizler aracılığınızla Nev'e sesleniyorum. Böyle eline yüzüne bulaştırıp rezillik boyutuna taşıyacaksa bu işi, lütfen bir daha bu tarz bir projeye kalkışmasın. Allah aşkına bir dinleyin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız'' diyerek daha önce pop ezgilerle alaturka albüm yapan ünlü sanatçı Nev'i yerden yere vurdu.
Belkıs Özener & Umut Akyürek & Ayşe Mine

BU KONUYU KÖŞKE TAŞIYACAĞIZ

''Bir Türk Sanat Müziği eseri kolay yazılmıyor. Sanatçılar unutulmuş bir köşede atıl durumdalar. Aramızda pazarlarda hatıralarını, anılarını, eşyalarını satanlar var. Bestekar dersen yok denecek kadar azlar artık. Yakında hep beraber bu konuyu köşke taşıyacağız. Biz Türk musikisine, halk müziğine emek veren insanların devlet tarafından himaye edilip korunmasını istiyoruz'' diyerek sanat müziği ve halk müziği sanatçılarının mevcut piyasa şartlarında çok zor durumda çalıştığını ifade eden Yılmaz Morgül sözlerine şu şekilde devam etti. ''Sırf kültürüne sahip çıktığı için şu an birikmiş kiralarıyla ve yoklukla boğuşan sanatçı arkadaşlarımız var. Faal olarak halen albüm çıkarıp konser alan sanatçılarsa emin olun çok komik paralar kazanıyorlar. Pazarda limon satan bestekar var. Sayın başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın samimi tutumlarına istinaden önümüzdeki günlerde köşkün kapısını çalacağız. Tek bir isteğimiz var. Korunmak, devletin koruması ve kanatları altında olmak''
İlk durağı İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi olacak alaturka konserler tüm sanatçıların büyük bir titizlikle hazırlandığı konser repertuvarı, sahne showları ve dekoruyla dikkat çekecek.
Editör: TE Bilisim