Ali Erkazan, Ali Sunal, Hatica Arslan, Levent Ülgen gibi oyuncularla birlikte rol aldığı En Son Babalar Dizisi ile hafızalara kazınan Ayşegül Atik'in ölümü ailesi başta olmak üzere tüm tiyatro camiasını yasa boğdu.

1980'li yıllarda 'Önce alışveriş sonra fiş' sloganıyla da hatırlanan Ayşegül Atik'in ölüm haberi sonrası sosyal medyada taziye mesajları da gelmeye başladı..

Sanatçı Işıl Yücesoy, "Bir ömür geçirdik birlikte. Güldük ağladık... insan gibi insan,sanatçı gibi sanatçıydı AYŞEGÜL ATİK... Dostumdu... Yaktı, yıktı ve gitti. Geride anılar... anılar... #AyşegülAtik " notuyla duygularını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ayşegül Atik'in  vefatının ardından sanat dünyası duygularını paylaştı..

IŞIL YÜCESOY

Bir ömür geçirdik birlikte. Güldük ağladık... insan gibi insan,sanatçı gibi sanatçıydı AYŞEGÜL ATİK... Dostumdu... Yaktı, yıktı ve gitti. Geride anılar... anılar...

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

“Ama bunu söylemenize gerek yok ki, ben yapınca alışverişi zaten alıyorum satış fişi”... Güle güle Ayşegül Atik.....

SABAHAT AKKİRAZ

Sanat ailemiz bir üyesini daha kaybetti. #ayşegülatik yıllarca sanatı ile bize hep güzellikler kattı. Nur içinde uyusun...

ÇİÇEK DİLLİGİL

Yıl 2007.. Kanal ATV.. Program Gelin-Kaynana.. Müge Turalı yapımcı... İki ustanın arasında ben... Ayşegül Devrim-Ayşegül Atik... Aralarında dilek tutardım ama en çok hayran bakardım. İşe saygılarını, disiplinlerini, kulis adaplarını hafızama kazırdım. Ben konservatuvar mezunu olmakla birlikte hem aileden hem de kendi doğrularımdan sebep hep, bizim tabir ile, alaylı olmayı da seçtim... Usta-çırak ilişkisine çok kıymet verdim... İkisi de ustaydı... Ayşegül Devrim çok sene oldu bizi bırakıp gideli... Bugün de Ayşegül Atik haberi... Üzgünüm... Ve çok şanslıyım aralarında, aynı karede, aynı projede olduğum için... Bu arada bakmayın kulağımı çektiklerine, hani rol icabı... Nurlar içinde yatsınlar...

Ayşegül Atik kimdir?

Türk Tiyatrosu ve Televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Ayşegül Atik, TRT'de yayınlanan skeçler ile tanınmaya başladı. En Son Babalar Duyar isimli dizide ün kazanan ünlü oyuncu, son olarak İstanbullu Gelin dizisinde rol almıştı. Ayşegül Atik, Ali Kundilli 2 isimli filmde de rol aldı.

Ayşegül Atik, 1948 yılında Muğla'da dünyaya geldi. Asıl adı Mürşide Ersoy olan Ayşegül Atik, En Son Babalar Duyar dizisi ile tanındı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Devlet Tiyatrosunda başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı.

1978'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca'yla TRT tek kanal iken çeşitli skeçlerde yer aldı. Daha sonra En Son Babalar Duyar gibi, televizyonda çeşitli dizilerde oynadı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak yer aldı.

Editör: TE Bilisim