YILIN SON FİLM FESTİVALİ’NDE YILDIZLAR GEÇİDİ


Açılış konuşmasında Türsak Vakfı Başkanı Engil Yiğitgil,
Her şeyden vazgeçebiliriz, ama ne birey ne de toplum olarak kültür ve sanattan asla. Çünkü varoluş sebebidir. Kültürde taraf olmaz. Bu bakımdan toplumun consensusudur. Uzlaşmasıdır. Beraber ve mutlu yaşamın temelidir. Bir önemli husus da Akıldır. Sappereaude. Bilmeye cesaret et. Aydınlanmanın temelidir. Aslında içimizden biri olan İbn-i Sina bunu, bu sözlerin sahibi olan Immanuel Kant’tan yüzyıllarca yıl evvel söylemiştir. İhtiyacımız olan akıl, cesaret kültür ve sanattır. Gençlere öğüdümdür bu kavramlar. Sinema sanatı da en özgür en akılcı sanatlardan biridir. Sansür kabul etmez. Toplum için ilerlemek ve yenilenmek (inovasyon) bundan sonraki çağda sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilir" dedi.

USTALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ...

Geceye eşi Selma Karahan ile birlikte katılan usta oyuncu Demir Karahan Türk Sineması'nın 100. Yıldönümünde ödüle layık görüldü. 

Usta oyuncu Selda Alkor Türk Sineması'nın 100. Yıldönümünde 17. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde ödüle layık görüldü...

Güzel oyuncularımızdan Özge Özpirinçci’nin Merve Üründü( Merarica) imzalı muhteşem elbisesi ile sunduğu gecede Piyanist Burçin Büke bir resital verdi. Türk sinemasının duayenlerinden oyuncu Selda Alkor ve Demir Karahan, değerli yönetmen Onur Ünlü ve sinema emekçisi İsmail Kalkan ödüllerini sanatçılar, Barış Kılıç, Meltem Cumbul, Deniz Çakır, Ali Atay’ın ellerinden aldılar. Ayrıca Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer’e verilen OnurÖdülü, Festivalin Tarih Danışmanı Prof.Dr. İlber Ortaylıtarafından taktim edildi.

'Seni Seviyorum Adamım' sinema filminde romantik aşığı canlandıran Barış Kılıç geceye tek olarak katıldı.
Gecenin önemli detaylarından biride Ünlü Aktör Andrea Di Stefano yönetiminde, Oscarlı oyuncu Benicio del Toro ve “Açlık Oyunları” serisinin yıldızı Josh Hutcherson’ın güçlü performanslarıyla dikkat çeken 2014 Toronto Uluslararası Film Festivali’ndeki dünya galasının hemen ardından Türk sinema izleyicisiyle buluşacak olan “Kayıp Cennet” filminin gösterilmesi oldu. Bu muhteşem geceye sanatçılarımız ve cemiyet hayatının önde gelen ünlü simaları büyük ilgi gösterdi.
Ünlü modacı Yıldırım Mayruk gecede büyük ilgi gördü.


Bunların arasında Yıldırım Mayruk, Barbaros ŞansalHatice Kosif, Polat ve Kemal Gülman, Billur Kalkavan, Yaman Alev Törüner, Mehmet Ali Berkman, Bedri-Sibel Baykam Ahmet Dördüncü ve Eşi gibi iş ve cemiyet hayatından isimler katıldı. Zafer Algöz ve Güven Kıraç da her sene olduğu gibi festivali desteklemek için oradaydılar. Açılış töreni yapılan yılın son film festivalinde Festival Yönetmeni Esra Even’in seçkisini yaptığı altmışayakın film gösterilecek. 

Geceye katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı objektiflere poz verirken espri yapmayı ihmal etmedi.
Bir hafta boyunca sürecek olan festival Cinemaximum Kanyon Levent, Cinemaximum Zorlu Beşiktaş ve Fransız Kültür Merkezi’nde sinemaseverleri ağırlayacaktır.

TÜRSAK 17. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nin açılışına ilgi büyük oldu.
Editör: TE Bilisim