"Tatlı Kaçıklar" adlı dizide canlandırdığı "Saffet" karakteriyle adını duyuran sinema ve tiyatro Yalçın Menteş, solunum yetmezliği sebebiyle Göztepe'deki özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu. 12 gündür yoğun bakımda olan usta oyuncu Yalçın Menteş, iki gün önce hayatını kaybetti.

Yalçın Menteş için ilk olarak Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde tören düzenlendi. Cenaze daha sonra Bostancı Tatarağası Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Hamdi Alkan, Türker İnanoğlu, Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Umut Oğuz, Necmi Yapıcı, Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu gibi sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

Yalçın Menteş'in oğlu Atilla Menteş, "Bir hafta önce askerdeyken haberi aldım. Hastaneye kaldırılmıştı. Zaten Akciğer kanseri vardı. Üstüne zatürre enfeksiyonu iyice yayılmış ve hastaneye kaldırılmıştı .Eve geldim. Yoğun bakımdayken göremiyordum. Geri gittim. Askerliğimin son günü vefatının haberini aldım ve annemin yanına geri geldim" dedi.

Necmi Yapıcı, "Çok iyi bir insandı. Komşum sayılırdı. Bir kaç defa evine ziyarete gitmiştik. Aynı dizide de oynamıştık. Ben İzmirliydim o Aydınlıydı. İzmir'den de tanışıklığımız vardı. Arkasından iyi bahsedilen insandı derler ya, arkasından kötü bahsedecek insan tanımıyorum" dedi.

Bostancı Tatarağası Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yalçın Menteş'in tabutu omuzlara alındı. Menteş'in cenazesi defnedilmek üzere Pendik Yeni Şeyhli mezarlığına götürüldü. Sanatçı gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yalçın Menteş kimdir?

Birçok yapımda yer alan ünlü oyuncu Yalçın Menteş, bir dönem Mehmet Ali Erbil ile Tatlı Kaçıklar dizisinde başrolde yer almıştı. Menteş'in oyunculuk kariyeri, Cennet Mahallesi, Yalancı Yarim gibi projelerle devam etmiş, ekran karşısına ise en son Doksanlar dizisinde Rasim karakteri ile çıkmıştır. İşte, hakkında merak edilenler...

Yalçın Menteş,1 Nisan 1960’ta İzmir'in Tire ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimi İzmir’de tamamladı. İzmir’de liseyi bitirdikten sonra, tiyatroya, 1977 yılında Turgut Özakman’ın "Darılmaca Yok" adlı oyunuyla başladı. 

1999 Yılında Star TV’ de yayınlanan "Çarli" ve başrollerini Mehmet Ali Erbil ile paylaştığı "Tatlı Kaçıklar" adlı diziyle televizyon ekranlarında şöhreti yakaladı.

1983’de İzmir’de 45 kişilik kadrosuyla bir cep tiyatrosu kurdu. 1987’de tiyatro çalışmalarını daha rahat olarak sürdürmek için İstanbul’a yerleşti. TRT’deki bazı programlara küçük güldürü bölümleri hazırlayan Yalçın Menteş, Tatlı Kaçıklar dizisindeki 'Saffet' rolüyle büyük beğeni kazandı.

Editör: TE Bilisim