Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’ni yasakladı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzasıyla yayınlanan yasak kararında, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Festival yasaklanmamış olsa, Protest Müziğin Divası Selda Bağcan da sahne alacaktı. 

Balıkesir Burhaniye'de 7. kez gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali'ne Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi.

Organizasyon şirketinin izin talebine karışık gönderilen resmi yazıda, daha önceki festivallerde güvenlik ve asayiş sorunu olduğu belirtildi.

Açıklamada etkinlik için, "Halkta gelen yoğun şikayetler göz önüne alınarak toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir" denildi. İptal kararı sosyal medyada tepki topladı.

Festivalde aralarında Selda Bağcan, Sertab Erener, Athena, Ceza, Duman ve Mor ve Ötesi'nin de olduğu 50'den fazla sanatçı ile grup sahne alacaktı.

Efsane şarkıların bestecisi İsmet Nedim son yolculuğuna uğurlandı Efsane şarkıların bestecisi İsmet Nedim son yolculuğuna uğurlandı

Editör: TE Bilisim