Son albümü 'Trespassing'le (Geçiş Yok) listeleri sallayan Adam Lambert, artık daha çok funky, daha çok elektro... 'American Idol'ın müzik dünyasına kazandırdığı genç yıldız, 'Her bir şarkı farklı bir parçamı temsil ediyor' diyor

Milyonların izlediği TV şovu 'American Idol'ın müzik dünyasına kazandırdığı genç süperstar Adam Lambert, son albümü 'Trespassing'le (Geçiş Yok) listeleri salladı. 'Running', 'Take Back' ve 'Nirvana' gibi bonuslarla birlikte toplam 15 yeni şarkının bulunduğu, ABD'de bir numara olan albüm, Türkiye'de Sony Music etiketiyle piyasaya çıktı. Yıldızının parladığı 2009'dan günümüze üçüncü albümünü çıkaran 30 yaşındaki Adam Lambert, AKŞAM'a konuştu.

- 'Better than i inow myself'i ilk kez Jay Leno'nun programında canlı olarak söylediniz... Neden yeni albümünüzün ilk şarkısı olarak vokal açısından bu kadar zor bir parça seçtiniz?
Vokal açısından çok zor bir şarkı ama -daha önemlisi- mesajı çok güzel. Vokal açısından zorlayıcı bir şarkı söylemek benim işim ve sanırım benim hayatta en iyi yaptığım iş bu.
- Punk yerine çok daha sade bir imajla karşımıza çıkıyorsunuz, sizin için ne değişti?
Herkes değişir. Ben de zamanla değişiyorum ama açıkçası bunun arkasında herhangi özel bir neden yok. Sadece kendimi hissettiğim gibi ifade ediyorum.
- 'Trespassing' için Bruno Mars, Pharrel Williams ve Dr. Luke gibi müzik endüstrisinin son yıllardaki en ünlü isimleriyle çalıştınız. Yeni albümünüzü nasıl tarif edersiniz?
Albümde daha çok funky, elektro ve disko var. Aslında albümde hem dans ettiren şarkılar, hem de karanlık şarkılar var. İlk albüme göre çok daha dansa yakın, eğlenceli ve biraz da seksi. Ama albümün ikinci yarısı çok daha karanlık.
- Yeni şarkılarınızın hayatınızdaki iniş çıkışları yansıttığını söylüyorsunuz, peki şu anki halinizi en iyi yansıtan şarkınız hangisi?
Hepsi beni temsil ediyor, diyebilirim. Albümde her bir şarkı farklı bir parçamı temsil ediyor. İkinci albümüm, ilk albüme göre çok farklı hissettirecek bir albüm. Çünkü ben de kendimi daha farklı hissediyorum. Çok daha kişisel bir albüm olduğunu da söyleyebilirim.

Queen ile sahnede olmak rüya gibiydi

- 'Queen' grubuyla MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde beraber sahne aldıktan sonra grubun davulcusu Roger Taylor, 'harika bir sesiniz' olduğunu söyleyerek sizi her yerde fazlasıyla övdü. Nasıl bir duyguydu bu?
Benim için Queen ile sahnede olmak tamamen bir rüya gibiydi, harikaydı. Ayrıca Brian May ve Roger Taylor çok arkadaş canlısıydı ve benim için çok eğlenceli oldu. En çok 'Show must go on' şarkısını söylerken keyif aldım.
- 'Whataya want from me' adlı Pink şarkısına yorumunuz, kariyerinizdeki en büyük liste başarısını getirerek , popülerliğiniz için büyük bir çıkış olmuştu. Genel olarak Pink şarkılarını sever misiniz?
Pink harika bir şarkıcı ve şarkılarına da bayılıyorum ama en çok sevdiğim şarkısı: Waiting for love. Single olarak yayınlanmadı ama olağanüstü bir şarkı ve benim favorim.

EŞCİNSELLİĞİMİ SAKLAMADIM
- 2009 Amerikan Müzik Akademisi Ödülleri'ndeki performansınız oldukça taşkın bulunmuş ve çok fazla eleştirilmişti.
Açıkçası çok kızmıştım ama üzerinden neredeyse 4 yıl geçti ve benim için artık geride kaldı. Tepkiler bana göre oldukça ilginçti ama artık aklıma bile gelmiyor ve umurumda da değil.
- Eşcinselliğinizi saklamadan kariyerine başlayan ilk pop şarkıcısı sizsiniz. Eşcinsel kimliğinizden ötürü müzik sektöründe herhangi bir hayal kırıklığı yaşadınız mı?
Neredeyse her gün yaşıyorum. Çünkü bu kimliği açıkça ifade ediyor olmak, bir anlamda meydan okumak demek. Sonuç olarak ben neysem oyum ve eğer kimliğimi saklıyor olsaydım hayranlarımı kandırıyor olurdum. Her zaman açık ve dürüst olmayı tercih ederim.

Rihanna dinlemek iyi geliyor
- 'American Idol'e katılmak için sizi cesaretlendiren kim olmuştu?
Hayalim eğlence sektörünün içinde yer almaktı. Yarışmadan önce Los Angeles'ta bir müzikalde sahne alıyordum. Müzikalin prodüktörleri beni yarışmaya katılmak için cesaretlendirdi.
- Yarışmanın seçmeleri sırasında; Madonna, Michael Jackson gibi en çok etkilendiğiniz isimlerden bahsediyordunuz, peki bugünün müzik listelerine baktığınızda en çok kimleri beğeniyorsunuz?
Özellikle Adele'in sesine bayılıyorum ama listelerden bahsedecek olursak; Bruno Mars, Lady Gaga, Katy Perry, Beyonce, Pink, Rihanna en sevdiğim isimler diyebilirim. Ama bu aralar en çok Adele dinliyorum. Ayrıca Rihanna'nın son albümünün enerjisi de çok yüksek ve dinlemek iyi geliyor.

Röportaj: Cenk Erdem, Akşam Gazetesi

Editör: TE Bilisim