Geçtiğimiz günlerde konserini iptal etmesiyle gündeme gelen Bülent Ersoy Söylemezsem Olmaz'a bağlanarak Ajda Pekkan'ı bombaladı.

Seren Serengil, Pekkan'ı överek "Ben gördüm bacakları taş gibi" deyince, Diva kendini tutamadı ve "İki tane ibici çorabı babam da giyse taş gibi olur" dedi.

Bunun üzerine programın sunucusu Seren Serengil şaşırınca, sert çıkan Diva; "Seren sana söylüyorum. Suratıma aptal aptal bakma" dedi.

Ersoy bununla da kalmadı ve bomba bir iddiada bulundu.

Bülent Ersoy'un iddiasına göre Ajda Pekkan'ın Avrupa'da biletleri satılmayınca 3 konseri de iptal oldu.

Bülent Ersoy, 6 yıl önce Başkent Ankara da Külliye de verilen iftarda kendisine selam vermediği iddiasıyla Ajda Pekkan için “Kime bu nağmeler. Allah onu ıslah etsin. Böyle ucube işte, hödük, küstah” demişti. Ajda Pekkan dava açmış, Bülent Ersoy 3 bin 750 TL para cezasına çarptırılmıştı.

Beyaz Tv canlı yayınına bağlanarak, Süperstar'ı topa tutan Bülent Ersoy'a, Ajda Pekkan'ın yanıt verip vermeyeceği merak konusu oldu. Usta sanatçı Pekkan isim vermeden, Yunus Emre ve Hz. Mevlânâ'nın sözleriyle göndermede bulundu:

Ajda Pekkan, ilk olarak Yunus Emre'nin "Edebim el vermez edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap edebi elden gidene." sözünü paylaştı.

Yüzünü gerdiren Cenk Eren son haliyle takipçilerini şaşırttı Yüzünü gerdiren Cenk Eren son haliyle takipçilerini şaşırttı

Ajda Pekkan sonrasında sosyal medya hesabından, "Kimi sabrından susar, kimi saygısından, kimi de sevgisinden." notuyla Hz. Mevlana'nın sözlerini paylaşırken,


Bülent Ersoy; "Her suskunluk saygı, sevgi, edep değildir ! Bu suskunluk mağdur ettiğin, zarar verdiğin için vicdani bir suskunluk ve etik olmayan davranışının psikolojik suskunluğu olmasın!... her susan edebinden değil, bazen suçluluktan susar!" notunu düştü.


Diva, isim vermeden; "Her kötülüğü yap sonrada kibar ve asili oyna!!!!" sözleri ile Pekkan'a yüklenmeye devam etti.



Bülent Ersoy, Beyaz TV canlı yayınına bağlanarak 9 mart da tek taraflı iptal ettiği Kuruçeşme Açıkhava Konseri ile ilgili açıklamalar yaptıktan sonra, Polat Yağcı, Ajda Pekkan, Emel Sayın ve modacı Burcu Sedef hakkında iddialarda bulunmuştu. Ersoy'un açıklamalarının ardından ilk tepki Sacit Aslan'dan geldi. İşte o açıklamalar:

HAVYARLI MASALAR…

Bülent Ersoy, telefonla katıldığı bir TV programında, iptal edilen konseri için açıklama yapmış.

Neymiş efendim, hanımefendi! Bugüne kadar öyle 100-200-300₺ ye sandalyelerin satıldığı yerlerde değil, havyarlı masaların olduğu tıka basa dolu olan gazino sahnelerinde konserler vermiş miş de miş…

İnsanlar parası yettiği kadarıyla eğlenir. Kiminin 300-500₺ vardır, kiminin 3000-5000₺.

Bütçesi sadece sandalyede oturup konser izlemeye müsait olanları neden, hangi hakla ve haddini de bir hayli aşarak tahkir ettiğinin farkında olamamak ne acı.

Ayrıca gazinoların en parlak döneminde mesela Maksimlerde sahneye ve sazların önüne şimdilerdeki gibi kendini Roma İmparatoriçesi zannetmen için Dormöz ve masa koyabilir miydin? Bu anormal isteklerini yaptırtabileceğin herhangi bir gazino sahibi hatırlıyor musun?

Saat 00.15'te sahneye çıkıp en geç saat 01.30'da biten bir programda (her gece ayrı repertuar olmak kaydıyla) toplam konuşma süren en fazla 3-4 dk. ile sınırlıyken şimdilerde 3 saat sahnede kaldığın halde toplamda 45 dk. şarkı geri kalan süre ise sadece LAK LAK…

Ayrıca bırak artık bu 40-45 sene önce yaşanmış ve bitmiş geçmişi, biliyorum sen farkında değilsin ama yaşadığımız zaman diliminde havyarı bir kalem geç Bülent Hanım! insanlar zeytin ezmesi ile ekmek alamıyor.

Yaşadığın dönemi iyi tahlil et hem de çok iyi, son pişmanlık bir değer ifade etmez bilesin.

İnsanlar hak, hukuk, adalet ve insanca yaşamak istiyor Havyar falan istemiyor.

El birliği ile yaktığınız bu ateşin alevinin sonunda seni de yakacağını hiç unutma.

Beyaz TV de ki magazin programına bağlanarak Havyarlı masaları tıka basa doldurduğunu söyleyen Diva'ya Sacit Aslan "Havyarlı Masallar' başlıklı yazısı ile yüklendi. Bülent Ersoy da Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan'a "Hadsiz birine had bildirme başlıklı yazımdır" açıklaması ile fena yüklendi... Havyarlı masalar ve gazino kavgası nereye kadar uzanır merak konusu oldu... Diva, Sacit Aslan'a yanıt verdiği yazısında, Aslan'ın statü ayrımı yaparak seyircileri üzerinden kendisini vurduğunu iddia etti: Senin babanın zamanımda ne işler yaptığın nasıl yaşadığını sakın bana konuşturma kaybeden sen olursun. Düş yakamdan. Benim adımla, şöhretimle yazı yazıp sivrilmeye çalışma zavallı Sacit Aslan!

Bülent Ersoy'un Sacit Aslan hakkında ki açıklaması şöyle:

Bugüne kadar şahsım ve sanat camiasının bazı kesimleri için zaman zaman yazmış olduğun galiz yazıların oldu. Ama ben seni hiç mi hiç dikkate almadığım için hep sustum. Çünki benim için önemin yok. Ne zaman ki söz konusu muhterem halkım, fedakar,vefakar müstesna,dinleyicilerim için ekonomik statü ayrımı içeren yalan yanlış algınla yazdığın yorum ve yazıların ile haddini aştığında burada ki söz konusu muhterem dinleyicilerim olunca cevap vermem sana değil dinleyicilerime saygımdandır !!

Sacit Efendi geçmişte yaşayan ben değilim sensin. Zira sen ! Babanın devrinden sonra biten, devri kapanansın. Ben ise her devrin sanatcısı, erişilmez starı oldum ve burdayım. Aynı alkış, aynı sevgi seli, aynı ihtişam ve talep edilen işlerden işlere koşanım şükürler olsun.

Sen yalan yanlış ifadelerinle halkı ekonomik ölçütle ayrıştırıp bunu bana mâl edemezsin. Benim orda ki konuşma metnim açık sarih ortadadır. Ben konuşmamda tek taraflı iptal ettiğim Açık Hava Kuruçeşme konserim hakkında bazı ön yargılı, bir avuç kıskanç kötü niyetli kişilerin tezlerini çürütmek adına konuşurken 50 yıllık sanat yaşamımda hiç biletlerimin satılamaması sebebi ile konser iptali yaşamadığımı kaldı ki burada da konsere henüz 10 gün daha süre var iken Sayın Polat Yağcı Beyefendi ile aramızda yaşanılan bir anlaşmızlık sebebi ile tek taraflı olarak kendimin konseri iptal ettiğimi ayrıca sahne çalışmalarıma dair de değil 200-300 tl ile girilen açık hava konserlerini dolduramamak tam tersine en pahalı hesapların alındığı o havyarlı masalı gazinoları dahi kapıların dışına kadar doldurduğumu belirtmek adına örnekledim. Orada ki ifadem ,insanların alım gücünü aşağılamak değil kendi starımın gücünü anlatmak adına yapmış olduğum bir söylemdi. Ama senin kalbin kötü. İşine geldiği algı ile yazıp benim adımla prim yapıyorsun. Sen mi gariban dostu? Sen mi iyilik timsalisin? Sen mi dürüstsün?!!

Senin babanın zamanımda ne işler yaptığın nasıl yaşadığını sakın bana konuşturma kaybeden sen olursun.

Düş yakamdan. Benim adımla, şöhretimle yazı yazıp sivrilmeye çalışma zavallı Sacit Aslan!

Bülent Ersoy'un yazısına, Sacit Aslan hiç gecikmeden sosyl medya hesabından yanıt verdi:

Avam bir yazım tarzı ve basite indirgenmiş bir konuşma üslubunu tahkir edici kelimeler ile süsleyip zenginleştirdim zannı ile yaşamına devam eden ve muhataplarını ısrarla tahkir ve tezyif etmeyi kendine şiar edinmiş ve mesleğinde çok başarılı olmuş bu sanatçı hanımefendiye(!) teklifim: Her ikimiz de avukatlarımız aracılığı ile noter huzurunda "Gayrikabili Rücu" yani “birbirimiz hakkında bildiklerimiz konusunda yapacağımız tüm açıklamalar sonunda hiçbir şekilde davacı olmayacağız, geri dönülemez bir şekilde hukuki haklarımızdan vazgeçeceğiz.” şeklinde imza vereceğiz.
Bu anlaşmaya imzalar atıldıktan sonra birbirimizi tanıdığımız 1974 yılından bugüne kadar şahidi olduğumuz bildiklerimizi, hakaretamiz bir kelime kullanmadan, nokta kadar iftira ve yalan olmadan eksiksiz, konuşmaya var mısın?
Sonuç itibarıyla kim zararlı çıkarsa zararı sineye çekip kaderine razı olacak. Tamam mı?
Ayrıca bu teklifim sadece sizinle geçerli değil sizin haricinizde o çatı altında mesleği gereği mesai yapmış kim varsa (sahneye çıkanlar ve diğerleri) herkes için geçerlidir.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ertesi gün tekrardan Seren Serengil, Arto ve Bircan Bali'nin sunduğu programa bağlanan Bülent Ersoy, kendisinin 71 yaşında olduğunu Süperstar'ın 80 yaşında olduğunu iddia ederek Ajda Pekkan'ı sert sözlerle eleştirdi. Tüm bu gelişmelere rağmen Süperstar sessizliğini korudu. İlerleyen dakikalarda Bülent Ersoy ve Ajda Pekkan'ın ortak modacısı olan Burcu Sedef sosyal mdeya hesabından açıklamada bulunarak, Diva'dan özür diledi.

Ortam iyice gerilince modacı Burcu Sedef sosyal medya hesabından Diva Bülent Ersoy'dan özür diledi. İşte o açıklama:


Sn. Diva ülkemizin en önemli sanatçılarından @bulentersoy.comtr den farkında olmadan üzdüysem özür dilerim. Tüm servis verdiğim kişiler velinimetimdir..

Teşekkür ederim.

Saygılarımla..
Burcu Sedef

Editör: TE Bilisim