Hürriyet'ten Behlül Aydın'ın haberine göre, Türk Müziği'nin Divası Bülent Ersoy Onur Akay'ı affetmedi. Onur Akay, 5 yıl önce Bülent Ersoy'un erkeklik dönemine ait nişanlısı ile birlikte havuzda çektirdiği fotoğrafları sosyal medya adresinden paylaşmış, Posta gazetesi de bu fotoğrafları sürmanşetten yayınlamıştı. 

22. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2017 yılında görülen ilk duruşmada dosya içeriğine girmeden görevsizlik kararı vermişti. Geçen yıllar Bülent Ersoy’a davayı unutturmadı ve Akay’ı affettiğine dair haberler doğru çıkmadı.

Mahkeme, davanın 4 yıl aradan sonra 29 Nisan günü, 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmesine karar verdi. Akay’ın avukatı Sibel Sevinç Deveci Özçelik “Bülent Hanım’ın açmış olduğu tazminat davası, İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin görevli ve yetkili olduğu anlaşıldığı için yeniden görülecek ve devam edecek. Bülent Hanım’ın daha önce müvekkilim Onur Akay’ı affettiği basında yer almıştı. Ancak, tazminat davası hâlâ devam etmekte. Bu davanın Bülent Ersoy’un gözünden kaçtığına inanıyoruz” dedi.

Bülent Ersoy, yakın arkadaşı Oya Aydoğan hastaneye kaldırıldığında; Onur Akay hastaneye giderek ayak üstü Diva ile röportaj yapmıştı.

Mahkemenin vereceği karar, Bülent Ersoy'un hayatını anlatan belgesel ya da film ile yazılı ve görsel medya da Diva'nın 'milattan önce' diyerek tabir ettiği yıllarda çekilmiş fotoğraflar ve görsellerin bundan böyle  medya da yayınlanıp yayınlanmaması konusunda emsal teşkil edecek.

Editör: TE Bilisim