Bülent Ersoy, 80'li yılların başında henüz kendisine uygulanan yasak kalkmamışken sinema filmleri yapıyor ve müzik çalışmalarına Almanya'da devam ediyordu.

Kariyerine önüne çıkan zorluklarla devam etmeye çalışırken, karşısına birdenbire tutkulu aşkının öznesi çıkmıştı: Birol Gürkanlı

Bülent Ersoy & Birol Gürkanlı

Birol Bey'le Almanya konseri sırasında tanışmıştı Bülent Ersoy. Aşklarını hiçbir şekilde magazin basınından gizlemeyen ikili, sık sık dergi kapağı gibi artistik pozlar veriyordu.

Bülent Ersoy & Birol Gürkanlı

Hatta Ersoy bir röportajında sevgilisiyle ilgili şu sözleri söylemişti:

'Beni mutlu eden tek erkek Birol' dedi ve 'Onu tanıdığım için çok şanslıyım. Çünkü o beni, param için değil de ben olduğum için seven, bana zevk veren biri' diye konuştu. Birol Gürkanlı adlı sevgilisini Almanya turnesinde tanıdığını söyleyen ünlü şarkıcı sözlerine şöyle devam etti: 'Ben tam bir kadınım ama buna yasalar izin vermediği için Birol'la resmen evlenemiyorum. Bizi evlendirecek bir ülke bulsak, hemen oraya gideceğiz. Ben de her kadın gibi evlenip yuva kurmak, evimin hanımı olmak istiyorum....'

Peki evlilik önündeki tek engel bu muydu? Hayır... Çünkü Birol Bey zaten halihazırda Alman bir kadınla evliydi. Hatta bu evlilikten bir çocuğu bile vardı.

Birol Bey'in ilerleyen yıllarda eşinden boşansa da Bülent'le evliliği hiç gerçekleşmedi. Ama Birol Bey'in oğlu Barış, 12 yaşına kadar Bülent Ersoy'a "anne" diye hitap etti.

1989 yılında Adana konserinde bir seyircinin istediği "Çırpınırdı Karadeniz" şarkısını söylemeyince silahlı saldırıya uğrayan Bülent Ersoy'un yanına ışık hızıyla giden yine Birol Gürkanlı oldu.

Bülent Ersoy, Adana'da vurulduktan sonra tek böbreğiyle hayata tutundu.

Bülent Ersoy nişanlısına o kadar aşıktı ki, 1990 yılında 2,5 milyar TL ödeyerek Marmaris'ten bir koy satın alıp Birol Bey'e hediye etmişti.

Herkes onların evleneceğini düşünürken ikili bir anda ayrıldığını duyurdu. Kimisi çiftin arasında bir sağlık problemi olduğunu söylüyordu ama bu iddialar hiçbir şekilde doğrulanmadı.

Yanlış bilmiyorsak Bülent Ersoy şu ara yeniden yakın dostu Şehnaz Hanım'ın oğlu Berk Yılmaz'la beraber. 

Bülent Ersoy, ilk evliliğini 20 yaşındaki Cem Adler ile 1998 yılında yaptı. 3 Nisan 1998'de, İzmirli Cem ile nikah masasına oturan Bülent'in evliliği magazin gündemine bomba gibi düştü.

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy ilk evliliğini Cem Adler ile yapmıştı. Evlilikleri bir döneme damga vurmuş, günlerce konuşulan evliliğin bitişi de bir o kadar konuşulmuştu. Ersoy, ihanet nedeni ile biten evliliği hakkında “Her şeyi affederim ama beni aldatan bir erkeği affetmem” demiş ve çift tek celsede boşanmıştı. Cem Adler boşanmanın ardından televizyona neredeyse hiç çıkmadı.

Ersoy ve Adler çiftinin evliliği uzun sürmedi. Cem Adler'in, Bülent'i aldattığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Ersoy ve Adler ikilisi, 22 Haziran 1999'da tek celsede boşandı.

Bülent Ersoy ile henüz 19 yaşındayken tanışıp evlenen, mutluluğu yakalayamayarak boşanan Cem Adler boşandıktan sonra ortadan kayboldu.

Diva Bülent Ersoy ve Cem Adler’in evliliği bir döneme damgasını vurmuştu. Günlerce konuşulan evliliğin bitişi de bir o kadar olaylı olmuştu.

Ersoy, ihanet nedeni ile biten evliliği hakkında “Her şeyi affederim ama beni aldatan bir erkeği affetmem.” demiş ve Cem Adler’i tek celsede boşamıştı. Bülent Ersoy mesleğine ve hayatına ara vermeden devam etmiş, jüri üyeliği yaptığı Popstar yarışmasında Armağan uzun ile tanışmış ve evlenmişti. Ancak, yine mutluluğu yakalayamamış ve boşanmıştı.

Bülent Ersoy ile boşandıktan sonra hayatı değişen Cem Adler, evliliği sırasında hiç konuşmamış, boşandıktan sonra annesi ile birlikte 'Herkes Yanlış Biliyor' adlı programa katılarak evliliği hakkında bilinmeyenleri anlatmıştı.

Cem Adler, “Bülent'in benim elimden tutacağını zannediyordum. Beni kız arkadaşımla bastı. Aynı gece  Bülent Ersoy'la nikahlanmaya zorlandım. Çünkü bu durumdan ancak öyle kurtulabilirdim. Evlendikten sonra ise sürekli evden kaçıyordum. Bülent beni buluyordu. Ben o dönem herkese farklı sebepten dolayı evlendiğimi söylüyordum. Kimine para için, kimine şöhret için diyordum ama asıl gerçek annemin evdeki baskısıydı.” diye konuştu.

Annesi Fatma hanım ise, “Bülent Ersoy ve ben bu çocuğa yaşattıklarımızdan dolayı cehennemin en dibinde yer alacağız. Bülent ile o dönem çok yakındık. O dönem onunla iyi geçinmem gerekiyordu oğlumun yanında olmak için mutluluk pozları verdim.” dedi ve pişmanlığını dile getirdi.

Bülent Ersoy'un eski eşi Cem Adler boşandıktan sonra 12 Ağustos 1999 da İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ayağından kurşunlandı.

Cem Adler & Şehraman Sayılıtan

Boşandıktan sonra kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan Cem Adler, 2002 yılında tur şirketinden bilet alırken tanıştığı bölge müdürlüğü yapan Şehraman Sayılıtan ile Çeşme’de ikinci evliliğini yaptı. Nikahtan sonra Berlin’e taşınan çiftin Tijan ismini verdikleri bir oğulları oldu. Ancak, bu evlilik mutlu devam etmedi ve çift boşandı.

Pınar - Cem Adler

İkinci evliliğinde de aradığı aşkı bulamayan Cem Adler, Pınar hanımla tanıştıktan sonra mutluluğa adım adım yaklaşıyor. 2013 yılında Pınar hanımla nikah masasına oturan Cem Adler, sonunda mutluluğu yakalıyor. Pınar ve Cem Adler çiftinin bir de kız çocukları oluyor. Şu an, İzmir Göztepe’de yaşayan çift Magazin dünyasından uzak bir hayat sürüyor. Cem Adler, bir pazarlama şirketinde yaşıyor, kendini işi, eşi ve kızına adamış.

Bülent Ersoy ve Cem Adler bowling oynarlarken.

Fatma Adler, Bülent Ersoy'un konuk olduğu bir programa bağlanıp aynen şu sözleri söyledi:

Fatma Adler; 'Ben Çeşme'de gümüşçülük yapıyordum. Cem Adler 17 yaşındaydı. Bülent Ersoy, dükkana uğramış. Bir de geldim Cem yok, alıp restorana götürmüş. Gittim beni almadılar... Bana korkma bir şey olmaz, sohbet ediyorlar dedi. Ben evime döndüm. O günden sonra birlikte gezmelere başladılar. Ben çok üzüldüm... O zamanlar yanlarında olmaya mecburdum. Oğlumu kaybetmemek adına yanlarında gözüktüm hep... Bizi tehdit ettin. Oğlumun yaptığı işlere engel oldun... Senin yüzünden oğlum homoseksüellikle suçlandı, iş kuramadı... Ve hiç sevmediği bir ülkeye, Almanya'ya gidip, 4 yıl boyunca psikolojik tedavi gördü.'

Fatma Adler "Bülent Ersoy ve ben bu çocuğa yaşattıklarımızdan dolayı cehennemin en dibinde yer alacağız" demişti. Bülent Ersoy, rahatlığını koruyarak olaylara şöyle cevap vermişti:

'Ben insanlar için ancak milli piyangoyum, milli piyangoyu kaybettikten sonra böyle durumları yaratabiliyorlar. Bunlar hiçbir yerde dikiş tutturamamış, kaybetmiş insanların feryatları. Kesin ve net olarak ben insanlar için bir milli piyangoyumdur. Bir tek söz söyleyeceğim; 17 yaşındaki bir çocuk kanunlar çerçevesinde evlilik yapabilir mi? Kanunen ailesi izin vermeden evlenebilir mi? Demek ki ailesi imza vermiş de evlenmiş Cem Adler... Ben tabanca zoruyla mı imza attırdım bu insanlara? Şu anda neden ağlıyor? Ben mafya kadın mıyım? Hadi mafyayım, şimdi bunları söylüyorken korkmuyor mu? Aldatıldığım için ayrıldım dedim ama asıl şeyleri söylersem... Bana yakışmaz içimde tutacağım.”

Bülent Ersoy, Cem Adler'den ayrıldıktan sonra jüri üyeliği yaptığı Popstar programının yarışmacısı Armağan Uzun ile aşk yaşamaya başladı.

Bülent Ersoy için "gebersin" diyen Yılmaz Morgül haber için asparagas diyerek yalanladı, ardından ses kayıdı çıktı Bülent Ersoy için "gebersin" diyen Yılmaz Morgül haber için asparagas diyerek yalanladı, ardından ses kayıdı çıktı

"Bu yaz uzun boylu bir beyle evleneceğim" diye açıklama yapan Bülent Ersoy, 2007 yazında Armağan Uzun'la İzmir'de evlendi. Oldukça da mutlu görünüyordu...

Ancak bir sene sonra bu evlilik de Armağan Uzun'un ihaneti sebebiyle bitti. Hem de düğünden henüz 20 gün sonra! İşte bu noktadan sonra yapılan açıklamalar da oldukça ilginç.

Bülent Ersoy, Armağan Uzun ve Nurdan Hanım.

Bülent Ersoy'un kayınvalidesi Nurdan Hanım, olayları Vatan Gazetesi'ne şu şekilde anlatmıştı:

'Ayrılmalarını istemiyorum, oğlum da istemiyor. Ben oğluma da eşine de hak veriyorum. Çünkü Armağan, evlendikleri günden beri Bülent Hanım'la birlikte olmadı, karı-koca ilişkisi yaşamadılar. Oğlum kendisini hazır hissetmiyordu. Bülent Hanım'dan sadece hoşlanıyordu. Yaşı küçük olduğu için hemen evlendi. Bize sürekli hediyeler alıyor, en son bana pırlanta yüzük getirdi. Ayrıca İzmir'de benim üzerime bir ev satın aldı ve oğlumun kullandığı Mercedes'i de benim üstüme yaptı.'

Armağan Uzun ise yıllar sonra kafaları karıştıran bambaşka açıklamalarda bulunmuştu:

'Bülent Ersoy ile yarışmada tanıştım. Benden hemen etkilendi. ‘Sana 10 puan verilmez mi’ diyerek ilk canlı performansımda bana 10 puan verdi.

Daha sonra kim olduğunu bilmediği biri beni telefonla aradı, ‘Bülent Hanım senden elektrik alıyor. Sen ne düşünüyorsun’ diye sordu. O an çok şaşırdım. Ne diyeceğimi bilemedim. Bu kişi daha sonra yine aradı. ‘Bülent Hanım seninle birlikte olmak istiyor. İyi düşün kabul et.

Etmezsen sen bilirsin. Yarışmadan diskalifiye olursun. Piyasadan silinirsin’ gibisinden bir şeyler söyledi. O gün telefonda kitlenip kaldım ama sonra görüşmeyi kabul ettim. Çünkü arkamda öyle bir güç olmasını istedim. Sonuçta bu tarz yarışmalara katılanların hiçbirinin durumu iç acıçı değil. Bana albüm sözü verdi. Hemen evlenme teklif etti. 07.07.2007 tarihinde benimle evlenmezsen bu ilişki biter’ dedi.

Bana müzik hayatımda gelecek vaat eden biri vardı karşımda.. Ya teklifini kabul edip iyi bir yere gelecek, ya da bu piyasadan silinecektim. Çaresizlikten evlenme teklifini kabul ettim ama daha sonra çok pişman oldum.”

Tüm bunlardan sonra 2018'de yayınlanan yeni Popstar yarışmasında Bülent Ersoy ve Armağan Uzun yıllar sonra birlikte sahneye çıktı.

Artık eski defterler kapatılmış, herkes kendi yoluna devam etmekteydi.

Armağan Uzun, 2013 yılında Duygu Hanım'la evlendi ve sahne çalışmalarına İzmir'de devam etmeye başladı.

Güçlü sesi  ve yorumu ile her zaman ilgi odağı olmayı başaran Diva Bülent Ersoy, uzun yıllar fırtınalı aşkları ile de adından söz ettirmeyi başardı.

Şu sıralar Şahnaz Hanım'ın yakışıklı oğlu Berk Yılmaz ile aşk yaşadıkları iddia edilse de Diva'nın bu ilişkiyi çok fazla göz önünde yaşamamamsı reklâm aşkı iddialarını da zaman zaman gündeme getiriyor.

Kaynaklar: Magazinsortie.com, Onedio.com

Editör: Haber Merkezi