Flash Tv’ de yayınlanan “Seyhan Soylu ile Al Sana Haber” programında bugün ilginç anlar yaşandı. Türk televizyonlarının en olaylı, sansasyonlu programında yorumcu olarak Nihat Doğan, Ebru Polat, Bahar Candan ve gazeteci Nurcan Sabur vardı.


“Al Sana Haber”in moderatörü Seyhan Soylu gündemde kalmayı iyi biliyor. Seyhan Soylu bugün parasını dolara yatıran faizcilere seslenerek programa başladı. Programa başlar başlamaz programın yorumcuları Nihat Doğan ve Ebru Polat’a dönerek bu ikisi de faiz lobisine hizmet ediyor. Attıkları zaman mangalda kül bırakmazlar, Hülya Avşar gibi simit yeriz derler milyonluk jeep’ lere binerler. Nihat’ta Ebru da 1 günde 500.000 TL zarar ettiler. Sandılar ki Dolar 18 TL’ den de yukarı çıkacak. Kuliste 'Yandım Allah' türküsünü söylüyorlar, burada tribüne oynuyorlar her ikisi de ayrı ayrı 200.000’er dolara para yatırdı ve bir günde adam başı 500.000 TL zarar ettiler.
Ebru Polat canlı yayında yüzü kızararak kem-küm etmeye başlayan ses tonu ile; “Kim kaybetmiş biz bulalım o kadar o parayı Seyhancığım.” dedi.


Seyhan Soylu ise; “Vallahi de Billahi de dolara paralarını yatırdılar ama Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ters köşeyi bir çaktı. Dolarlar ellerinde patladı. Dolar çıkacak çıkacak dedin, Ebru’yu da yaktın.” dedi.

Ebru Polat; “Beni niye yaksın adam? Bana zorla mı aldırdı doları? ‘’


Seyhan Soylu; “ Nihat Doğan 2 gün önce programın kendine övgü bölümünde çaktı - çaktı. Herkese de söyledi Dolar alın diye. Hem kendisini , hem Ebru Polat’ı, hem de Halkı zarar ettirdin.”
Nihat Doğan ise Ebru Polat’ı ve kendini savunmaya geçerek; “Ya sen niye bize laf çakıyorsun şimdi. Ben hem 18 TL’den dolar alacağım hem de düşsün diye feveran edeceğim. Neden kendi ayağıma sıkayım. Ben bu kadar aptal mıyım?” diyerek konuşmak istedi ancak Seyhan Soylu;” Sen şimdi Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ve Türk halkından dolara para yatırdığın ve doların yükselmesine aracı olanlardan olduğun için naz suresini okuyup tövbe edecek misin? Bak sana imam takkesi getirdim. Tak bunu ve Halktan da özür dile siz faizcileri ters köşe yapan Erdoğan’dan da” dedi.


Nihat Doğan; “Ben okurum sende Türkçe mealini söyleyecek misin? Sayın moderatör.” diyerek nas suresini okumaya başlayan Nihat Doğan’ın sureyi bitirmesiyle Seyhan Soylu yine zeka örneği göstererek faiz lobisine hizmet eden zihniyete gelsin diye öyle bir girizgah yaparak meali yorumladı ve önündeki pastadaki mumları yakmak için cebinden çıkardığı dolar ile aç gözlü hareket edip, evini, arabasını ve birikimin dolara yatıranlara da adeta ders verir nitelikte bir davranış sergiledi. Flash Tv kanalın telefonu izleyicilere tarafından Seyhan soylu ‘ya tebrik telefonları ile kilitlendi.

İşte Seyhan Soylu’ nun Nas suresini yorumlaması ve Nihat Doğan’a ders verdiği konuşma…
Seyhan Soylu; “Aslında Nas Suresinde diyor ki; Devletinize milletinize güvenin. İnsanlığa değer verin. Erdemli olun. Şiddet yanlısı olmayın. İçinize Cin kaçmasın. Allah’ a sığının. Devlet-i umumiye’ nin arkasında olun. Muhalif olmayın. Bre kafirler dolara da asla ve asla yatırmayın. Elinizdeki paralarla gidin iş yapın, istihdam yaratın. Ve insanlara ekmek verin. Kısaca Allah’a tapın, Dolar’a tapmayın diyor” dedi.

Editör: TE Bilisim