Emre Belözoğlu, Başakşehir - Beşiktaş maçında küfüre maruz kalınca, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş taraftarlarına tepki gösterdi.

Emre Belözoğlu açıklamasında "Annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bu bizde fazlasıyla var. Kendilerini gidip aynada kontrol etsinler. Hepsinin annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum. Anneler bu ülkede insanlar adına en değerli varlıktır. Hepsi anneme, eşime ettikleri küfürden sonra annesinin elini öpsün, varsa eşlerine sarılsın” dedi.

Pucca bu sözlere tepki gösterdi. Fenomen bu sözleri paylaşarak "Şeref denilen şeyi kişinin annesi ve eşinin geçmiş cinsel hayatı mı belirliyor?" dedi.

Pucca'nın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Emre Belözoğlu tepkilere, "35 dakika boyunca Anneme küfredildi" diyerek yanıt verdi. Beşiktaş maçındaki tezahüratlara tepki gösteren Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Hala çok sakin değilim. Yapılanlar şeref ve hak ile bağdaştırılacak şeyler mi? Bir kadının geçmişinde yaşadıkları onun şerefini veya şerefsizliğini belirleyecek kriter midir?" dedi.

BİR TEPKİ DE NAİM DİLMENER'DEN

Müzik eleştirmeni ve yazar Naim Dilmener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Emre Belözoğlu'nun şu sözlerle eleştirdi:

Demet Akalın'ın kiracı isyanı: O evi almak için gece gündüz çalıştım Demet Akalın'ın kiracı isyanı: O evi almak için gece gündüz çalıştım

"Birileri, şerefin bulunduğu yeri yanlış öğrenmiş Emre Belözoğlu’na anlatabilseydi keşke; şeref akıl ve kalptedir."

BİR TEPKİDE BERNA LÂÇİN’DEN GELDİ

Berna Laçin, Emre Belözoğlu'nun bu açıklamalarana sessiz kalmadı ve twitter'den şu açıklamayı yaptı.

"Ben ve annem de öyleyiz ama bunun bir şeref olduğunu hiç düşünmedik . Tesadüf diyebiliriz . Kısmet diyebiliriz . Şerefi daha ziyade yalandan, hırsızlıktan, hak yemekten, saldırganlıktan uzak, sevgi , saygı, dürüst, onurlu ve çıkar uğruna eğilmeden , biat etmeden yaşamakla ölçeriz."

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERE YANIT

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda oynayacağı Gent maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, kamuoyu tarafından tepki çeken 'Benim tertemiz bir annem var, babamdan başka kimseyle tanışmamış' sözlerine açıklık getirdi.

Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamalarla ilgili konuşan genç teknik direktör, "Hala çok sakin değilim. Konuşulması gerekenin, 2 tane kızımın ve hanımımın 20 metre ötesinde 35-40 dakika bana değil, anneme ve eşime yapılan hakaretler üzerinden değerlendirilmesi gerekiyor. Benim kendi eşim ve annem hakkında söylediğim konuların bir anda tüm kadınların geçmiş ilişkilerine geliyor olmasını anlamlandıramıyorum. Beşiktaş'ın çok güzel bir mottosu var; "Şerefinle oyna, hakkınla kazan" diyen. Benim atfettiğim şeref, o şerefti. 2 tane kızım orada ve eşim orada, onlara yapılan hakaretler, kadına şiddet olmuyor mu? Gerçekçi olmak lazım, konuştuğumuz zaman karnımızdan değil, kalbimizden konuşmamız lazım. Hissetmediğim bir duygunun hiç kimseye hesabını vermem. Bir tek Allah'a veririm" diye konuştu.

"YAKIŞMIYOR"

Emre Belözoğlu, son olarak, "Bir kadının ya da bir adamın geçmişinde yaşadığı ilişkileri şerefine ya da şerefsizliğini belirleyecek bir kriter midir? Beni bununla suçlamak... Hiç üzerime alacağım şeyler değil. Çok önemli bir maç öncesinde konuşmak da istemiyorum. Benim annemle, eşimi örneklendirdiğim konu nasıl insanların geçmişte yaşadığı ilişkilere bağlandı? Kuramıyorum bu bağlantıyı. Sokakta bir kadın bu haberi açtığında doğaldır benimle alakalı fikirlerinin bu şekilde olması. Ama sürecin nasıl buraya geldiğine bir bakalım. Benim eşimin, çocuklarımın uğradığı hakaretleri düşündüğümüzde, hiç kimse kendi geçmediği yollardan, takılmadığı taşlar üzerinden değerlendirmeler yapmayı bırakmamalı. Vicdan terazisini bırakmamalı. Yakışmıyor" sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilisim