Yapımcılığını BBO Yapım'ın üstlendiği 40, Jülide Ateş'in sunumuyla, Haber Global ekranlarında her Perşembe ekrana gelmeye ve gündemi değiştirmeye devam ediyor.

 
Yapımcılığını BBO Yapım'ın üstlendiği, Jülide Ateş’in sunduğu 40 Programı'nda format gereği Erkan Petekkaya’ya 40 soru yöneltildi. Petekkaya soruları kendisine ayrılan 2 dakika süre içinde yanıtladı. Erkan Petekkaya Jülide Ateş’e tüm içtenliğiyle içini döktü. İzleyici bu Erkan Petekkaya’yı başka hiçbir yerde göremeyecek.

Erkan Petekkaya Bostancı’da büyüdüğü mahalleden hayallerine, babasına yediği ilk tokatın hayatındaki yerinden mahallenin eli maşalı güzel kızı Yeşim Salkım’a, sabah şekeri olduğu yıllardan Cem Yılmaz için söylediklerine, eşine, oğluna, evlilik teklifine, Ekrem İmamoğlu’na attığı Tweet’ten Corona Virüs videosuna kadar her şeyi, Jülide Ateş’e anlattı. İzleyici bambaşka bir Erkan Petekkaya görecek, çünkü Erkan Petekkaya aslında Jülide Ateş’in sorularını yanıtlamadı, bir anlamda da “dertleşti!”

Bu Erkan Petekkaya çok konuşulacak.

İşte 40’tan satır başları:
Çok büyük sevgiyle büyüdüm. Babam bana 1 kere vurdu hayatımda. 8 yaşında ilkokul 2’de üst üste 11 gün okuldan kaçmıştım. O zaman bir kere vurdu. ‘Asla böyle bir şey yapmayacaksın, gitmek istemiyorsan bana söyleyeceksin’ dedi. O günden sonra bir daha okul kırmadım. Çok büyük sevgiyle büyüdüm. Bana değer veriyorlardı, düşüncelerime değer verdiler, saygıyla büyüdüm.
*
BOSTANCI’DA BÜYÜDÜĞÜ MAHALLENİN KIZI YEŞİM SALKIM
Yeşim’in eli çok maşalıydı. Çok güzeldi, mahallenin parmakla gösterilen kızıydı, bütün delikanlılar onun peşindeydi.
*
Siyasal bilgiler okuyup büyükelçi olmak istiyordum. Otobüs durağına gittim hayatım değişti!
*
STAR TV’DE SABAHIN KÖRÜ PROGRAMINDA SABAH ŞEKERİ’YDİ!
Sabah şekeri olduğum için pişman değilim, çok gülüyorum. O dönemde kimin eski videolarına bakarsanız çok komik.
*
Aile içi şiddet için Cem Yılmaz söylemişti: “Eğitim şart demişti” şiddet geçmiş yıllara göre çok fazla arttı. Özgüvenli çocuklar yetiştirilmesi gerekli, aile içi eğitim gerekiyor. Kadına şiddet kadını ve erkeği eğiterek önlenir!
*
14-15 yaşlarında bebeklerle oynaması gereken çocuk evlendirilir mi? Rezillik! Şefaaat ya Resulallah!
*
Sette çay getiren arkadaşımız bile yapımcı kadar değerlidir.
*
TÜRKAN ŞORAY KANUNLARIM VAR! BENİM KARIM VAR, ANNEM VAR, BABAM VAR.
Türkan Şoray kanunlarım var. Benim karım var, annem var, babam var. Benim annem babam açıp onu öyle izleyince rahatsız olurlar. Bu tür sahneler çok estetik çekildiğinde sorun olmuyor, öyle sahneler de çektim…
*
CEM YILMAZ’IN ÖNÜNDE CEKETİMİ İLİKLERİM
Jülide Ateş, Erkan Petekkaya’ya Cem Yılmaz için söylediği “Filmlerini beğenmiyorum. O yüzden oynamam. O da bana teklif yapmaz’ cümlesini hatırlatarak “Cem Yılmaz’ın filmlerini neden beğenmiyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Erkan Petekkaya Cem Yılmaz sorusunu şöyle yanıtladı:
“Beğeniyorum. Nasıl beğenmem? Cem Türkiye’nin en önemli insanlarından belki de birincisi. Cem dünya standartlarında yeteneğe ve zekaya sahip bir insan. Ben onu şu anlamda söyledim; sahne şovunda izledim, inanılmaz, karnımı tutuyorum ağrıdan, gülmekten öyle bir ağrıyor ki, karnımı tutmak zorunda kalıyorum; Cem öyle bir sanatçı. Asıl zekasını, absürt zekasını ortaya koyabilecek şovlar yapıyor, 3 ay öncesinden bitiyor. Ben bunu söylemek istedim. Ortalama için film yaptığında sahne şovuna göre 10 üzerinden 6 oluyor, ya da 8 oluyor! Halbuki Cem’in hiçbir işinin 8 olmaması gerekiyor. Onun yaptığı her iş 10 olmalı. Ben bu anlamda söyledim. Hatta dedim ki ‘onun önünde ceketimi iliklerim’ ama insanlar aldılar ‘Cem Yılmaz film yapmasın!” Hayır! Ben öyle bir şey demedim! Önünde ceketimi iliklerim dediğim adama öyle bir şey söyler miyim?
*
TWEET OLAYININ ASLI NEYDİ?
Jülide Ateş Erkan Petekkaya en son gündem yaratan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na attığı Tweet’i sordu ve “Tweet olayının aslı neydi?” dedi. Erkan Petekkaya, tüm içtenliğiyle o konuyu da yanıtladı:
“Benim adım çıkmış 8’e inmiyor 7’ye. Hakkımda alkol konusunda çok acayip bir algı yarattılar, çünkü ben bu konuda çok rahat davrandım… Tabii ellerine malzeme de verdim ama, ben ne yapsam; sokakta takılıp düşsem “aa alkollüydü”, birine bir şey söylüyorum “sarhoştu zaten” diyorlar.
Elimde belgeler var. Yanımda çalışan 8 yıldır benimleydi, oğlumdan çok onu görüyorum. Banka şifrelerim, sosyal medya hesaplarımın şifreleri, vekaletnamelerim her şeyim ondadır… Gelir evimde yatar, annemin babamın evinde benimle uyur, yardımcım… Ben uzun uzun mesajlar yazamam, veririm o yazar.
İşten çıkardım, onun iyiliği için çıkardım.
Elemanlarımın hepsini belli bir yaşa gelince çıkarıyorum, çünkü belli bir yaşa gelince olmuyor, mutsuz oluyor, onlara iş imkanı açıp onları gönderiyorum. Onun da zamanı geldi, işten çıkardım ama, açık açık anlatamadım bunu, sonra anlatırım dedim.
Çok üzüldü, Perşembe günüydü tazminatını yatırdım, işten çıkardım; bu olay Cuma oldu. Kötü ayrılmadık, kardeşimsin diye konuşmaya çağırdım… Alkol almış, hatırlamıyor yaptıklarını, itiraf etti ben de onu affettim.
*
Corona Virüs videosunu çekerken tepki alacağınızı düşünmediniz mi?
Erkan Petekkaya, Corona Virüs videosu sorusu için de Jülide Ateş’e son derece içten yanıtlar verdi. İşte o cümleler:
“Hiç düşünmedim. Çok iyi niyetliydim, insanlara bir şey göstereyim istedim.
Çok üzülüyorum böyle bir şey olunca, çünkü ben iyi kalpli bir adamım!
Farkındalık yaratayım dedim, o zaman daha maske takılsın mı takılmasın mı, mesafe koyulacak mı koyulmayacak mı bilim adamları tv’ye çıkıp konuşuyorlardı. Bilim adamları ekranda ‘maske takmayalım’ diyorlardı.
Benim o çektiğim videoda maske de var mesafe de var.
Yaptım, 1-2 gün içinde herkes beğendi, bilim adamları “maske takacaksınız” dedi, bir baktım ben linç oluyorum.
Yahu arkadaş ben ne yaptım ki?
Steril ortamdayız, girdiğimiz yerler temizleniyor.
Siz maske takıyor musunuz şu an da, ben takıyor muyum? Benimki de o an öyleydi. Bana küfür eden insanlar ekranlarda maskesiz program yapıyorlar.
Sonra benim üzerime patladılar, farkındalık yaratıldı, ama ben linç oldum. Üzülüyorum böyle şeylere. Erkan hata etmişsin demediler. Al kırbacı, al copu saldır. Çok üzüldüm.
*
KADİR İNANIR’IN YERİNİ KİMSE DOLDURAMAZ!
Erkan Petekkaya, Jülide Ateş’in ‘Kadir İnanır’ın yerini doldurabildiğinize inanıyor musunuz?’ sorusuna ise:
“Asla! Ne ben, ne başka dolduramaz!
Çünkü Kadir Abi; o jenerasyon duayyenlerimiz çok önemli şartlarda, çok samimi, çok özel filmler çektiler. O dönemle bu dönemi kıyaslamak mümkün değil. Bütün zorlukları onlar çektiler, biz şu anda onların çektikleri zorlukların lüksünü yaşıyoruz. Ben gözlerinin içi ağlarken gülebilen, gözlerinin içi gülerken ağlayabilen çok kişi görmedim. O Kadir İnanır’dır. Onun yeri asla dolmaz, dolacağını da zannetmiyorum” cümleleriyle yanıt verdi.
Editör: TE Bilisim