Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu müzik yapımcıErol Köse oldu. Canlı yayında Aydın'ın kendisini yönelttiği soruları yanıtlayan Köse, Köse, Cem Yılmaz'ın iyi bir oyuncu, Yılmaz Erdoğan'ın ise komple bir sanatçı olduğunu ifade ederek, "Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan'ı kıskanır" dedi.

DOKTORLUKTAN YAPIMCILIĞA

Erol Köse'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Ben bildiğiniz dersten başka hayatı olmayan bir öğrenciydim. Biz orta direk ailelerin çocukları çalışkan olmak zorundayız. Başarmak zorundayız. Babamız köyden gelmiş, askeri okul okumuş ve başka bir katmana geçmiş. Biz de o katmanı zorladık, Türkiye ikincisi olduk. Bir arkadaşım beni dans kursuna götürdü, orada Erşan Başbuğ, 'sen Charlie Chaplin'e benziyorsun dedi. Ben de Komedi Dans Üçlüsünü düşündüm. Ünlü olduk. Babam da, 'doktor mu olacaksın soytarı mı?' dedi. Sonra ikisini birlikte yürüttüm. Bir süre sonra yapımcılığa başladım. Sonra ihtisas yaptım. Göz ihtisası. Bana tercih yap dediler. Müzikli bir evde büyüdüm ve bir yatkınlık oluştu. 

Çok da çapı olmayan insanlar ünlü olmuşlar. Ben de bu işi yaparım dedim. Ne yapsam oldu. Bana finans verdiler. Öyle de başladık, ta ki Uzan olayı olana kadar. Sonra ben yine yürüdüm. 90'lar sonu 20002ler ortasına kadar olan şarkıların yüzde 75'ini ben yaptım. Ya ben patlattım ya da tozlanmışları yeniden canlandırdım.

Bir star ışığı vardır. Onun tanımı yoktur. Ben de prodüktör olarak o kokuyu alırım ve bulduğum zamanda onları starlaştırırım. 

BOŞANDIKTAN SONRA TAZMİNAT ALMASI

Türkiye tarihine geçti. Uzanlar, TMSF süreci ile hukukla çok haşır neşir oldum. Hukuk bilmek çok önemlidir. Haksızlıkları kanıtladım ve kazandım. 270'in üzerinde dava geçirdim, yüzde 99'unu kazandım o da adli sicile yansımıyor. Size yalancı dersem suç ama gerçek dışı beyanda bulunmayın dersem suç değil ama aynısı aslında. Ünlü olmanın bir bedeli vardır. Biz de bunu hukuk dahilinde yapmışızdır. Kimseye bir hakaret kastım olmamıştır. Eleştiri değil de kendime Rüzgar Erkoçlar'ın cinsiyet değiştirme ameliyatını ifşa etmeyi yakıştıramadım. Bir doktor olarak bunu yapmam etik değildi. Kimseye iftira atmadım. 

 SEDA SAYAN'IN TEZ OLAN SÖZLERİ

Çok hoşuma gitti. Dava açabilirdim de tazminat da alabilirdim. Twitter'la ilk karşılaştığımda bu dedim herhalde, bir delinin hatıra defteri. Ben de yazdım. Seda Sayan'la da ilgili geçmişteki biraz dekolteli fotoğraflarından bahsettim. Seda Sayan da bir sonraki gece bir ödül töreninde beni çantasıyla dövdü. Yıllarca küs kaldık ama sonra barıştık. Yıllarca yaşanmışlıklarımız var. Zannediyorlar ki, biriyle ilgili bir şey yazdığım zaman onlarla aramda husumet var, alakası yok. Seda Sayan'dan özür diledim, konserine gittim, sarıldık öpüştük. Hülya Avşar da bana dava açtı ama karşılaştık, gülmeye başladık. Yan yana sinir buharlaşıyor. 

Gülşen'i önce korudum ama bir sınır vardı, onu zorladı. Başına gelenleri ve verilen cezayı onaylamıyorum ama "annelik kutsaldır, emzirmek de kutsaldır o zaman bunu abartabiliriz" demesi bana sakil geldi. Ozan Çolakoğlu ile de dostum hala. Tabi ki de konuşuyoruz. Bir husumetim yok. Mutlaka ki bir hata varsa, iki tarafın da etkisi vardır. O zaman evliydim ve yasak ilişkimi ifşalamıştım. Bir rezalet yani. Bunu yaşıyorsun neden yedi düvele duyuruyorsunuz. Gülşen'i yeniden parlattım ve sonra da kimseyle paylaşmak istemedim galiba.

İKİ KERE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIM

Eskiden biraz palazlanınca hemen mafyalar sizden para istiyordu. Neden olduğunu bilmediğimiz bir saldırıya uğradık. Tek düşüncem ailemin üzüntüsüydü. Ben de nazar değdi, kurşun döktürdüm, diye espri yapmıştım. Doktorken o hemşirelerle ilgili şarkıyı yaptım. Bir geldim posterlerimi indirmişler, eylem yapıyorlar. O olaylar sayesinde bir buçuk milyon satıldı. Şimdi onu yeniden yapacağız. "Doktor Erol Bey şarkısı" yeniden çıkacak. Revize edildi. Polat Yağcı çok çalışkan ve azimlidir. Herkese de faydası olmuştur. 

Benim müzik şirketime Uzanlar ortak oldu. Cem Bey o sırada siyasete odaklandı benim muhatabım Hakan Uzan'dı. Tanıdığım en vizyonlu, çalışkan bir insan. Türkiye'de olmaması da bir kayıptır. Ağır bir süreç yaşandı. O dönem onlara haksızlık yapıldı. TMSF'nin o zaman FETÖ'cülerin elinde olduğu dönemdi. 

Bana hep senin adayların ödül alıyor, deniyordu. Adaylarım, Hande Yener, Gülşen, Nez, Mustafa Sandal. Hepsi liste başı olmuş. Mustafa Sandal bana dedi ki, o zamanlar sektör zaten ofisti. Şaibeli şeyler şunlar oldu, Hande Yener ile Gülşen aynı oyu almışlardı, Gülşen'e torpil yaptım. Ama eşit oy almışlar. Ben bir seçme hakkını kullandım. Bugün baktığımda yanlış. Gülşen'in bundan haberi yoktu. Biri "Of Of" şarkısıyla biri de "Sana Kırmızı Çok Yakışıyor" şarkısıyla aynı oyu almıştı. 

GENÇ PARTİ KAZANACAK DİYE ÖDÜM KOPTU

Genç Parti kurulduğu zaman ödüm koptu. Uzanlar'a yakın olan herkes kurucu üye oldu. Manevi olarak bir yola girmişlerdi ve onlara insan lazımdı. Bunun ağır bedeli olacağını tahmin etmiştim. hiçbir zaman vekil olmak istemedim, başka bir arena. Ankara'da aday oldum. Barajı geçseydim milletvekiliydim. Kazanacağız diye bir ödüm koptu. Hakan Bey ile hala görüşüyoruz.

İBRAHİM TATLISES İLE BARIŞTIK

İbrahim Tatlıses'in kızının düğününde barıştık. Benim lahmacunlardan alacağım payı vermedi ben de gurur yaptım çıkıp gittim. O benim fikrimdi. Biraz fazla yakındık, ömrüm onunla geçiyordu. Ben Uzanlarla ortak oldum. Davalık olma nedenimizde Ebru Yaşar'ın albümüyle ilgiliydi. Ticari bir sıkıntı oldu, davayı ben kazandım. Polat Yağcı'ya rica ettim. Bugün gel çantama taşı dese taşırım, gittim yanına, hiçbir şey olmamış gibi sarıldık, ağladık. İbrahim Tatlıses, bu sektör için çok önemliydi. Çok duygusaldır, aşk adamıdır. Bugün kim derse ki ben İbo Şov'a çıkmadım yalan söyler. Herkese destek olmuştur. Mahsun Kırmızıgül'le, Cem Uzan'la sıkıntılar yaşadı. Prestij Müzik büyüdü bu sefer. 

TARKAN ARABESK DÖNEMİNİ BİTİRDİ

Prestij Müzik ile ilgili filmi biliyordum. Erol Köse prodüksiyon yılları diye bir proje çekeceğiz biz de. Mahsun'u da ben transfer ettim. İlk yıllarımda zaten hep bize geliyordu. Yaptığı kasetlerin hiçbiri tutmamış. Sonra Uzan, bu tarz birini bulun ben bunu starlaştıracağım dedi. İbrahim Tatlıses ile Cem Uzan arasındaki davanın sırrı da budur. Mahsun Kırmızıgül şu anda bu kadar ünlüyse, Uzanlar ile İbrahim Tatlıses arasındaki olaydan dolayıdır. İbrahim Bey, Mahsun'a cevap verdiği an maç başladı. Bunların hepsinin varlık sebebi o çünkü. Tatlıses'li bir dönemin bitişi Mahsun değil Tarkan'dır. Arabesk dönemini bitirdi, erotik dans eden erkek şarkıcı dönemi başladı. 

MAHSUN 16 YIL ARA VERMEMELİYDİ

Çağla Şıkel'in ablası Berna Şıkel evlendi! Çağla Şıkel'in ablası Berna Şıkel evlendi!

Mahsun Kırmızıgül, Alişan ve Özcan Deniz arasında en iyisi Özcan Deniz. Mahsun Kırmızıgül, unutulmak ile özlenmek arasındaki sınırı aştı. Filmci insan türkücü olur mu dedi. Albüm tıklamaları facia. Kulüplerde oryantallik yapıyordu geliyordu size bakıyordu. Ne oldu? Geçmişinizden kurtulamazsınız. İnsanlar bana şöhret gelsin ama bana bir faturası olmasın diyor. 

Sen burada ünlüsün dedim birçok isme. Dünya starı olamazsınız dedim. İngilizce yaparak dünya starı olamazsınız. Ancak yerelden globale açılabilirsiniz. Aleyna Tilki de dünya starı olamaz. Tarkan, Aleyna Tilki İngilizce derdine düşünce ara vermiş oldular. Her yaşı her yılı değerli.

RAP MÜZİKTE PATLAMA YOK

Rap müzikte patlama yok. İnsanlar hep patlayanları örnek gösteriyor.

Yeni nesil artık star istemiyor. O da TikTok etkisi. Edis, yenilerden en iyisi ama buna rağmen anketlerde Tarkan ve Mustafa yüzde 1-2. Mustafa Sandal kendini güncelledi, her yerde konserleri kapalı gişe. Rapçiler arasında, Uzi, Sefo, Çakal var. Çakal yakışıklı çocuk. Çok da genç. Bir de isimler hep kod isimler. Biz taklitteyiz. Dünyada rap'i başlatanlar hep kanun kaçağı. Bizimkiler de diyorlar, 'arabada silahlar bilmem ne'. İnandırıcı gelmiyor.

YILDIZ TİLBE'Yİ KOVDUM

Yıldız Tilbe ile iki albümlük kontrat vardı. İlki bitince kovdum. Avrupa Müzik'e gitmiş para almış. Sonra yalanı ortaya çıktı, ben de mahcup oldum vatandaşlarıma. Doğalı oynar, çılgını oynar bunların hepsi hesaptır. Beni aradı, set kurduğumuz gün, gelmeyeceğim bugün dedi. Bir saatin var dedim, geldi ama son çalışmamız oldu. 

Doğru söyleyenler insanların hoşuna gitmiyor. Kırolar bir tek şiddet uygulamıyor, o çok sevdiğiniz Haluk Bilginer de Zuhal Olcay da komaya sokuyordu dedim ve sonra olaylar koptu. Kimse göründüğü gibi değil işi öyle özetleyeyim. Çok okumuş, nükteli biliyorsunuz. Adam normalde çok farklı, kadınlarda da var tabii. Anlatırsam kanal ceza yer, sıkıntı. 

BEN BEBEKKEN AJDA PEKKAN STARDI

Popun en büyük kralı şu anda çok tartışmaya açık bir şey. Çok komik gelecek ama analizlerin toplamında, Erol Büyükburç'un starlığına kimse gelememişti. Ajda Pekkan ile Sezen Aksu da eşit gözümde. Popun kraliçesi anlamında. Ajda Pekkan'ın bir örneği yok. Ben bebektim, Ajda Pekkan stardı, ben 57 yaşındayım, Ajda Hanım star. Semiramis hanımla yan yana oturduk konserinde. Genetik miras bunlar, müthiş. 

Süperstar Ajda Pekkan

Bülent Ersoy ile aram iyidir. Sektördeki en yüksek mal varlığına sahip insanlardan birisidir. Bu parayı elinde tutabilen insan azdır. Bereketsiz de bir sektördür. Şimdi diziler var, o zaman 5 lira alan şimdi 500 alıyor. 

YETENEK YARIŞMALARINDAN STAR ÇIKMAZ

Yetenek yarışmalarından hiç star çıkmadı çünkü bunlar televizyon projesiydi. Bunları 1 ay sonra hatırlayan yok. Çünkü yenisi geldi hep. Sektöre de bayağı zarar verdi. Seyirci bunlar jürinin on katı iyi söylüyor demek ki bu iş o kadar büyütülecek bir şey değil, dediler.

TARKAN'IN SON PARÇALARINI BEĞENMEDİM

Tarkan'ın son şarkılarını kariyerine yakıştırmadım ama ondan hiçbir şey eksiltmez. Mustafa Sandal, Hande Yener, Gülşen bunlar artık kariyerlerini oluşturmuş insanlar. 

Ebru Gündeş, eski eşinden dolayı sıkıntılar da yaşadı, o yüzden de biraz kabuğuna çekildi. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi bülbüllerden birisidir. 

CEM YILMAZ, YILMAZ ERDOĞAN'I KISKANIR

Cem Yılmaz iyi bir oyuncudur, en iyi yaptığı şey sahnedeki şovudur ama Yılmaz Erdoğan komple bir sanatçıdır. Kendisini onunla mukayese etmemesi gerekir. Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan'ı kıskanır. Beni ondan kurtarın diye, Cem Yılmaz bana mektup yazdı. Erdoğan da bana yazdı, en iyi oyuncumuzu niye çaldın, diye. Bu piyasada küslük diye bir şey çok zor. Çünkü dönüp dolaşıp aynı çemberin içindeyiz. Yılmaz Erdoğan dev bir edebiyatçıdır. Erşan Kuneri'yi hiç beğenmedim. Kapasitesine yakıştıramadım. Kötü bir şeyi izlemek de beğendiğimizi anlamayız. Ona bakarsan en çok dinlenen şarkı Çikita Muz. Bu Ajdar'ın büyük bir star olduğu anlamına mı gelir? 

Ülke biraz neşesini kaybetti, inşallah düzelir. 

Nez, bir kulüpte oryantal yapıyordu, arada İngilizce kelimeler söylüyordu. Onu aldım ben şarkıcı yaptım. Her ay 50 işe gidiyordu. Sonra dediler ki, Davut Güloğlu ile sarmaş dolaş. Aşığım, dedi. Bu adam evli dedik, bilmiyorduk, dedi. Sonra biz de anlaşmayı feshettik. Büyüyü bozdu, karizma çizilince olmuyor. 

Dedim ki bu ülkede dans edip şarkı söyleyebilen sadece Hadise var, o da obezleşmiş dedim. Doktor diplomam olduğu için bana serbest. İroni yaptım, biraz abarttım. Mizah olsun istedim, Sinan Akçıl'ın yanında onu giydim. O zaman olay patladı, işe yaradı, zayıfladı. Hadise ile ilgili bazı dedikodular var. Tehdit ve şantaj suç ama ünlülerin hayatının irdelenmesi popülerdir. ABD'de Madonna'nın çöpünü bile incelerler, bunu yayınlarlar. Ben de Hadise evlendiğinde dedim ki 2 ay, haklı çıktım. Merve Boluğur ile de 1 ay dedim, bildim.

Hadise de biraz magazine kulak versin. Hakkında çok dedikodular var. Ebru Gündeş ve seni ilgilendiren konular da var, ikisi de sustunuz. Çıkın, yalan deyin. Sen bizi madara et kardeşim. Adalet Bakanını bırak, Cumhurbaşkanına seslenen de duyduk. İnşallah haklıdır, yoksa hep eleştirilir. 

Hülya Avşar yabancı dili olsaydı dünya starı olsaydı. Kursa götürdüm, 3 ders dayanabildi. Avrupa'da herkes dönüp dönüp bakıyordu. Renkli gözlü olmak başka, aura sahibi olmak başka. Demet Akalın sonradan kendini geliştirdi. Eskiden model olduğu için insanlar bir önyargılı bakıyor. Defne Samyeli bana pek hitap etmedi. Şarkıcılık izletmek başka bir nüanstır. Bu değerinden eksiltmez ama ben oturup onu izlemem. 

Tan Taşçı ne olduysa pandemide oldu. Tan Taşçı furyası başladı. Kendisi de bilmiyor nasıl olduğunu. Şarkıdan ibaret değil bir fenomenleşme oldu. Beni arıyorlar, Tan için bilet istiyorlar. 

Kaynak: Haber Global

Editör: TE Bilisim