HİLAL CEBECİ UMRE'YE GİDİYOR

Ünlü şarkıcı Hilal Cebeci'ye Akmerkez de alışveriş yaparken rastladık. Kendini maneviyata verdiğini söyleyen Cebeci, yakın bir zamanda Umre'ye gideceğini söyledi. Diğer sanatçılar gibi kutsal topraklara giderken fotoğraf çektirmeyeceğini söyleyen Cebeci ibadetin gizli olanının makbul olduğunu söyledi. Tesettüre girmeyi düşünmediğini söyleyen Hilal Cebeci; "Eskiden insanlar Arabistan çok sıcak olduğu için kapanırlarmış. Din adamları arasında da başı kapamayla ilgili çelişkiler var biliyorsunuz. Kimi kapanacak diyor, kimisi açık olsa da olur diyor. Aslında herşey kalpte bitiyor. Kalbiniz nekadar temizse işleriniz o kadar rast gidecektir" dedi.

TÜM İNSANLIK, KÖTÜ DÜŞÜNCELERİ ATIP İYİ DÜŞÜNMEYE BAŞLASA
DÜNYADA KAOSLAR, TERÖR BİTER...

Hz. Mevlâna'yı 10-15 kez ziyaret ettiğini söyleyen Cebecei, "Her Konya konserim olduğunda ya da her hangi bir organizasyon olduğunda mutlaka ziyaret ediyorum ve ziyaret etmediyseniz de edin. Ve kapıdan girer girmez birşey var sizi maneviyat sarıyor. Aslında olay şu, camilerde de öyledir: Herkes kötü düşünceleri atar, iyi düşünmeye başlar ya, aslında tüm insanlık kötü düşünceleri atıp iyi düşünmeye başlasa terörler, kaoslar, insanların birbirinden nefret etmesi de kalkacaktır. Birbirimizi daha çok sevmemiz lazım ama mâlesef birbirimizi sevemiyoruz." dedi.
BEN SEVGİDEN YANAYIM

Depremler, felaketlerin arttığının hatırlatılması üzerine Cebeci, "Bunlar hep kötü düşüncelerden artıyor. Herkes birbirinin arkasından konuşuyor, kavga gürültü hoş değil. Ben hayatım boyunca hep kavgadan gürültüden kaçtım. Ben sevgiden yanayım, anlayıştan, mütevazilikten yanayım." dedi.

KAPANMANIN İLLÂ Kİ DİNLE ALAKASI YOK

Tesettüre girmeyi düşünüyor musunuz sorusuna Hilal Cebeci, "Şu an düşünmüyorum ama hayatta ne olacağını bilemeyiz. Öyle sanatçılarımız var ki, kapandılar... Aklıma Necla Nazır geliyor. İnsanların düşünceleri nereye gidecek bilemiyoruz, şu an ne desek boş. Allah bizi öyle bir noktaya getirir ki o yüzden tam kestirip atamazsınız. Şu an düşünmüyorum ama sonuçta anneannelerimiz, babannelerimiz kapalı, böz öyle bir kuşaktan geliyoruz. Ama kapanmanın da illa ki dinle alakası yok. Kapanan insan dindardır, açık insan dindar değildir diye bir yanlış anlama olmasın." dedi.

TÜRKAN ŞORAY VE NÜKHET DURU'NUN POZLARI DAHA CESUR

Daha önceki verdiğiniz pozlardan dolayı pişmanlık duyuyor musunuz sorusuna Hilal Cebeci, "Benim verdiğim pozları Sultanımız Türkan Şoray, Nükhet Duru da verdi ki hemde 1950'li, 60'lı 70'li yıllarda verdiler, o zamanlar insanlar çok daha tutucuymuş. Onların inanılmaz fotoğrafları var, benimkiler çok masum kalıyor yanında. Ben karşılaştırdım, siz daha iyi bilirsiniz yani o yıllara göre çok cesurlar... Nükhet Duru ile geçenlerde karşılaştım hâlâ taş gibi... 2013 de yaşıyoruz kimse bunları tartışmamalı, Shakira iç çamaşırıyla striptiz demiriyle klip çekmiş, kimse de eleştirmiyor. Sonuçta şarkıcıyız, görsel bir iş yapıyoruz, bikinili de poz verebiliriz, bugün Bodrum'a gidin ev hanımları string bikiniler giyiyor. Benim pişmanlık duyacağım bir pozum yok..." dedi.
ONLAR YAPINCA ALKIŞ ALIR, BİZ YAPINCA ELEŞTİRİLİRİZ

1,5 yıldır twitter'dan fotoğraf paylaşmadığını söyleyen Cebeci, "Ben paylaştım niye biliyor musunuz, 'Rihanna, Kim Kardashian, Lady Gaga bunları yapıyorsa niye bizden de biri yapmasın?' dedim. Onlar yaptığı zaman alkış alır, bizden biri yaptığı zaman eleştirilir" dedi. Sosyal medyanın insanları asosyal yaptığnı söyleyen Hilal Cebeci, 'Ama bir yandan faydaları da var, çok çabuk herkese ulaşabiliyorsunuz. Ama çirkinliklerde yarattı, hakaretler, küfürler de olabiliyor.' diyor.
AKİLLER YANLIŞ ANLAŞILDI... ÜLKEMİZDE BARIŞ OLSUN YETER Kİ,
BİRAVUÇ TOPRAK İÇİN İNSANLAR BİRBİRİNİ YEMESİN!

Akil insanların yanlış anlaşıldığını söyleyen Hilal Cebeci, "Önce ben de neden gidemedim diye üzülmüştüm ama herşey yanlış anlaşılıyor ülkemizde. Toplum tarafından sevilen insanlar seçildi, bir yandan çıkıp bütün insanlara hitap edemezsiniz ama bazı şeyleri özellikle negatif şeyleri pozitife dönüştürebilirsiniz. Ülkemizde barış olsun yeter ki çünkü bu Dünya üç günlük. Koskoca Kanun-i Dünyaya hükmediyormuş, o bile ölmüş yüzyıllar geçmiş aradan ve kemikleri bile yok. Bu dünyada paylaşılamayan nedir? John Lennon'ın Imagıne şarkısını dinlesinler bence. Bir avuç toprak için herkes birbirini yemesin! Ben anlayamıyorum, dost olmak varken, hani birileri ölmeyecekse, neden insanlar barış içerisinde yaşamasınlar?

Herkes özgürce yaşıyor zaten, bir kısmı dağa çıkmış deyince, "Tabi arada fark var, çok korkunç şeyler var ama bunları artık pozitife çevirmemiz lazım. Artık kan dökülmemesi lazım. Bizim için önemli olan kan dökülmemesi. Bunu kim başarırsa başarsın ama yeter ki insanlar ölmesin. 19-20 yaşında ki kardeşlerimiz ölüyor. Bu yeter ki son bulsun..." diye konuştu.

CUMHURİYETİMİZE HİÇBİRŞEY OLMAZ, KAYGILAR YERSİZ ...
Cumhuriyet'le ilgili kaygıları olmadığını söyleyen Hilal Cebeci, "Hiç kaygım yok, bir asır olacak neredeyse Cumhuriyetle yönetiliyoruz... Panik olmaya gerek yok, bizim ülkemizde asla Cumhuriyet değişmeyecek..." dedi.

Tarık Akan, Levent Kırca, Fazıl Say gibi sanatçıların kaygılarını abartılı bulduğunu söyleyen Cebeci, "Cumhuriyetimize hiçbirşey olmaz, çok sağlam temellerde. Bugün 5 yaşında yeğenim var Atatürk'ün sevgisiyle dolu. 5 yaşından itibaren Atatürk sevgisiyle dolu nesiller varken Cumhuriyetimize hiçbirşey olmaz... İnsanları galeyana getirmenin anlamı yok. Halkımız çok çabuk galeyana gelebiliyor. Bence sakin olup, birbirimizi sevmemiz yeterli, Cumhuriyetimize hiçbirşey olmaz.. Olmayacağına %100 inanıyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim