Merkezi Amasya bulunan İyilik Hareketi Derneği gönüllüleri yurt içi ve dışında yaklaşık 19 aydır eğitim kültür ve yardım faaliyetlerini hız kesmeden devam ettirirken Manavgat köylerine de iyilik elini uzattı.

Antalya Manavgat Bölgesinde çıkan yangınlar sonrasında yirmi köy ve bir o kadar mezra/mahalleyi ziyaret ederek evleri yanmış köylülere ve çocuklara yardım eli uzatan şair yazar ve İyilik Hareketi Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kasım Alper Özdemir köylerdeki samimiyet ve insanımızın yardımlaşma ve dayanışmasına hayran kaldığını dile getirdi.

'Biz Büyük Bir Milletiz'

Kasım Alper Özdemir; Anadolu'nun kapılarının 1071 yılında aslında iyiliğe, merhamete, sevgiye ve hoşgörüye açılmış. Bunu Edirne'den Hakkari'ye, Erzurum'dan Sivas'a, Şırnak'tan Gaziantep'e kadar nereye bir projemiz dahilinde gitsek çok iyi görüyorum..

Suriye'den, Azerbaycan'a ve Makedonya'ya kadar Türklük şuuru ve iyiliğin gücüyle çocuklar için çok güzel işlere imza attık ama Antalya Manavgat yangını sonrası bölgede yaşadığım on üç on dört gün bizede çok şeyi öğretti.

Bu ülkenin insanı hangi partili, hangi etnik görüşten ve nereli olursa olsun büyük bir dayanışma örneği sergiledi.

Yüzlerce tırla saman ve yemlerin gelişi, evi yanan köylülere verilen destek, devletimizin en üst seviyedeki ilgisi, AFAD çalışmaları, muhalefetin güzel tutumu, her partiye ait belediye araçlarının itfaiye arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki desteği. Her köyde askerimizin, sağlık ekiplerinin yer alması çok önemliydi.

Sivil toplum kuruluşları da bölgede muhteşem çalıştı. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezini bir yangın koordinasyon ve yardım merkezine çevirerek gönüllüler ile sabaha kadar güzel bir mücadele örneğini bize yaşattılar..

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir çok araç ve mobil araç ise en uzak köylerde bizler yardım dağıtırken soğuk içeceklerden tutun da yemeklere kadar zor günlerde bir umut oldular.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen ve ekiplerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

'Yörük Anaları'nın Duası Eksik Olmasın Bu Topraklar Üzerinden'

Yemyeşil ormanların küle dönüşü bizleri çok üzdü. Küle dönen ormanlar arasında ağlayan o kadar yörük anası gördüm ki..

Yanan evlerin içerindeki hatıralara şahit olduk. Onurlu gururlu insanları, milletin efendisi olan köylülerimizi tanıdık. Ve beni duygulandıran da denize bu kadar yakınken denizin dibinde hiç oturmamış o yörük çocuklarının yüzlerindeki tebessümdü..

Evi yanmış ailelerin karademlik çayını ve ayran ikramları bile vardı.

Karaöz'den Oymapınar ve Belenobasın'a kadar yürekli insanları tanıdık. Yangından kedisini kurtaran küçük Elif, evi kül olan ama yinede gülümseyen Fatma'yı, Babaannesiyle yaşayan Utku'yu, yatalak annesini taşıyan Feride Teyzeyi, beş yıldır kanser tedavisi gören ve her şeyi yanan Cemile Teyze'yi ve yaklaşık yetmiş yıllık yatalak eşini sırtında taşıyarak yangından kurtaran İbrahim Dede'yi bir ömür galiba unutmayacağım; Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın, diyerek İyilik Hareketi gönüllülerine maddi manevi destekleri için teşekkür etti.. 

Dernek ayrıca bu gönül hareketinde yüzlerce Manavgatlı aileye ulaşmalarına vesile olan 

İyilik Hareketi gönüllerinden

Kırmızı Beyaz Yayınları Y.K Başkanı Mehmet Sadıç'a

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Adnan Yüksel'e

Almanya'dan Günay Güney ve ailesine 

İsveç Malmö'den Bilal Karabudak ve ailesine

İsviçre'den Şule Narlı'ya, gece gündüz köy köy gezerek yardımlar dağıtan sanatçı Tuğba Özay'a ve 10 gün boyunca pansiyonlarını gönüllerimize ücretsiz açarak muhteşem bir ev sahipliği yapan Mehmet Candoğan ve Zümrüt Pansiyon ailesine ve isimsiz nice güzel yürekli kahramanlara bir teşekkür mesajı yayınladı..

Editör: TE Bilisim